Úradujúceho víťaza Tour de France a olympijského šampióna v časovke Bradleyho Wigginsa zrazilo pri jazde na bicykli auto a previezli ho do nemocnice so zraneniami, ktoré neohrozujú jeho život. K nehode prišlo v stredu podvečer neďaleko domu jeho rodiny v Ecclestone v Lancashire na severozápade Anglicka. Motorové vozidlo pravdepodobne vychádzalo na cestu z čerpacej stanice, keď vrazilo do Wigginsa a zhodilo ho z bicykla. Žena, ktorá sedela za volantom auta, sa nezranila.

"Cyklista sa stal účastníkom kolízie s bielym Vauxhall Astra. Tridsaťdvaročného miestneho obyvateľa previezli sanitkou do nemocnice so zraneniami nepredstavujúcimi ohrozenie života. Oznámili sme to jeho rodine," znela policajná správa. Identitu cyklistu potvrdil tím Sky, za ktorý Wiggins jazdí: "Bradley Wiggins sa pri jazde na bicykli zaplietol do dopravnej nehody. V nemocnici si ho nechali na pozorovanie, neutrpel žiadne vážne zranenia a rýchlo by sa mal uzdraviť. Budeme informovať o vývoji celej záležitosti."

Zriadenkyňa garáží v blízkosti miesta nehody Yasmin Smithová, ktorá obeti prišla na pomoc, pre Lancashire Evening Post povedala: "Kým som sa k nemu dostala, posunul sa na bezpečnejšie miesto, ale stále sedel na zemi a mal bolesti. Myslel si, že má zlomené rebrá."

Wiggins sa tento rok stal prvým Britom v dejinách, ktorý vyhral najslávnejšie cyklistické preteky na svete Tour de France.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Na čo mám nárok, keď ma na bicykli zrazí auto? - 2. časť

Na čo mám nárok, keď ma na bicykli zrazí auto? - 2. časť

Oprava bicykla, poškodené oblečenie, náklady na starostlivosť - o tom, na čo majú cyklisti po zrážke s autom nárok, vyspovedám advokáta a cyklistu Miša.
Nočná mora každého cyklistu - zrazilo ma auto (1. časť)

Nočná mora každého cyklistu - zrazilo ma auto (1. časť)

Myslela som, že môj ďalší článok na MTBIKER bude o zaujímavom výlete alebo cyklistickej výzve, ale tieto plány boli zmarené behom jednej sekundy.
Video: Štatistiky nehôd a cyklisti - učme sa z chýb druhých

Video: Štatistiky nehôd a cyklisti - učme sa z chýb druhých

Aj cyklisti mávajú nehody, koľko ich je ročne, aké sú ich príčiny a kto ich väčšinou spôsobuje? Na čo si dať pozor ako vodič a čo najčastejšie podcenia cyklisti?
keyboard_arrow_up