Zdroj: root

Slovenský reprezentant Richard Varga sa počas tohto roka výrazne zapísal do povedomia svetového triatlonu. Najlepší svetový plavec medzi súčasnými triatlonistami je prvý Slovák, ktorý v tomto športe úspešne dokončil olympijskú súťaž. Na hrách XXX. olympiády v Londýne obsadil v konkurencii 54 súperov výborné 22. miesto a v polovici októbra sa na majstrovstvách sveta na Novom Zélande druhýkrát stal svetovým šampiónom v akvatlone v elitnej mužskej kategórii. U "protinožcov" si zopakoval triumf z MS 2010 v Budapešti, kde stál prvýkrát na najvyššom stupni medzi svetovými akvatlonistami.

"Samozrejme, z týchto dvoch titulov si viac cením ten prvý, pretože jeho vybojovaním som prekvapil všetkých súperov. Vtedy to odo mňa nikto nečakal. Bol to veľký úspech. Tentoraz na Novom Zélande som s titulom majstra sveta v akvatlone už trochu počítal, pretože som vedel, že na týchto pretekoch môžem zúročiť svoju dobrú športovú formu. V pretekoch som si viac veril, pretože sa mi v roku 2012 podarilo výrazne sa zlepšiť v behu," reagoval Richard Varga na otázku agentúry SITA.

Úspešný slovenský športovec, ktorý sa v sezóne 2012 až desaťkrát umiestnil na významných svetových pretekoch (ME, OH a seriál majstrovstiev sveta, pozn.) v elitnej dvadsiatke výsledkovej listiny, si okrem 22. miesta na OH 2012 veľmi cení aj titul vicemajstra Európy v triatlone do 23 rokov a konečné 23. miesto, ktoré mu patrí v celkovom poradí tohtoročného seriálu MS v kategórii muži elite. K tejto pozícii mu výrazne pomohlo aj 16. miesto, ktoré na Novom Zélande obsadil vo finálových pretekoch svetového šampionátu. "Vďaka tohoročným úspechom, ktoré som v seriáli MS dosiahol, nemusím v budúcej sezóne "naháňať" preteky po celom svete, už teda nemusím trikrát ročne obletieť svet. Elitné preteky seriálu MS si môžem vyberať a tým pádom sa môžem aj dôkladnejšie na ne pripraviť," zdôraznil úradujúci vicemajster Európy do 23 rokov. Zatiaľ je isté, že rodák z Bratislavy bude v nasledujúcej sezóne štartovať v piatich kolách Svetového pohára a začiatkom apríla 2013 sezónu začne tam, kde tento rok končil - v Aucklande na Novom Zélande.

"Rozhodol som sa ísť náročnejšou cestou, pretože sa chcem stále v triatlone zlepšovať. Mohol som si síce vybrať lukratívnejšie preteky, na ktorých som mohol aj na budúci rok viac zarobiť, ale už teraz myslím na OH 2016 v Brazílii, kde sa chcem opäť prezentovať čo najlepším výkonom i výsledkom. Preto opäť idem súťažiť so svetovou špičkou, ktorá ma môže výkonnostne potiahnuť ďalej," uzavrel poslucháč 3. ročníka FTVŠ v Bratislave, ktorý chce zimnú prestávku využiť na oddych i dobehnutie restov vo vysokoškolskom štúdiu.

[Foto na úvode: root]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Rebeka Cully – keď dieťa nie je prekážkou

Rozhovor: Rebeka Cully – keď dieťa nie je prekážkou

„Som fyzioterapeutka na materskej dovolenke so 16-mesačným synčekom. V zime sa venujem skialpinizmu a v lete triatlonu. Milujem dobrodružstvá, a najmä tie v horách.“
150 km s Ironmanom alebo na výjazde s Mišom Holubom

150 km s Ironmanom alebo na výjazde s Mišom Holubom

Poďte s nami parádny okruh cez Oravu a Liptov a spoznajte zatiaľ jediného Slováka, ktorý vyhral triatlonové preteky série Ironman.
Rozhovor: Nora Jenčušová – slovenská kvapka v medzinárodnom mori ženského profi pelotónu

Rozhovor: Nora Jenčušová – slovenská kvapka v medzinárodnom mori ženského profi pelotónu

V aktuálnom roku som si dala za cieľ našim čitateľom bližšie predstaviť ženskú cyklistiku a nemôžem byť spokojnejšia, pretože sa mi podarilo vyspovedať našu najväčšiu nádej v cestnej cyklistike, Noriku Jenčušovú.
keyboard_arrow_up