Slovenský cyklista Peter Sagan si po rokoch opäť vyskúša cyklokros. V sobotu 1. decembra sa jazdec tímu Cannondale zúčastní na charitatívnych pretekoch Toma Boonena a jeho priateľov. Informuje o tom denník Het Nieuwsblad. Okrem Petra Sagana by na 4. ročníku pretekov v Zilvermeere neďaleko belgických Antverp by mal štartovať aj jeho brat Juraj. Podujatie organizuje bývalý majster sveta Tom Boonen. Výťažok pôjde pre charitatívnu organizáciu, ktorá sa zaoberá pomocou deťom s problémami motoriky. Vlani organizátori vyzbierali počas exhibície sumu 80-tisíc eur. Tento rok sa uskutoční po cyklokrose aj dražba, do ktorej predmety darovali Boone, majster sveta Philippe Gilbert i Peter Sagan. Dražiť sa budú Boonenove bicykle, dúhový dres majstra sveta Gilberta i zelený dres víťaza bodovacej súťaže na Tour de France od Petra Sagana.

Podujatie s podtitulom "Z cesty do terénu" vyhral vlani Holanďan Lars Boom napriek hendikepu na štarte. V súčasnosti už "cestár" pred rokom štartoval ako bývalý majster sveta v cyklokrose s minútovým mankom na ostatných. Tento rok sa na pretekoch neobjaví, príde však ďalší excelentný cyklokrosár, ktorý už jazdí na ceste - Zdeněk Štybar. Ten bude mať v úvode podujatia na zvyšok pelotónu manko. S menším odstupom na ostatných pravdepodobne bude štartovať aj Peter Sagan, keďže v roku 2008 sa stal juniorským vicemajstrom sveta v cyklokrose.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
keyboard_arrow_up