Pre slovenských profesionálnych cyklistov sa začína súťažná sezóna. Peter Velits z tímu Omega Pharma-QuickStep a Juraj Sagan z Cannondale sa od nedele predstavia na Tour Down Under v Austrálii, ktoré sú zaradené do seriálu World Tour, ich bratia a tímoví kolegovia Martin Velits a Peter Sagan zasa od pondelka na Tour de San Luis v Argentíne. Austrálske podujatie má špeciálny prológ v nedeľu a od utorka do nedele 27. januára šesť etáp, v Argentíne čaká na pelotón celkovo sedem pokračovaní.

Medzi favoritov Tour de San Luis patrí aj Peter Sagan. Slovenská cyklistická jednotka absolvuje podujatie v Argentíne v rámci prípravy na hlavnú európsku časť sezóny. Následne pôjde na podujatie v Ománe. Žilinčan sa v novej sezóne sústredí predovšetkým na Tour de France, na ktorej by chcel opäť štartovať a bojovať o zelený dres. Ešte predtým v jarnej časti ročníka má však ďalšie méty. "V novej sezóne by som chcel uspieť najskôr na jarných klasikách. Už tento rok som v nich útočil na víťazstvo, ale často som skončil tesne pod vrcholom. Ďalším míľnikom roka bude pre mňa opäť Tour de France, na ktorej by som chcel obhájiť zelený dres," načrtol plány Peter Sagan.

Peter Velits zasa povedie tím Omega Pharma-Quick Step na pretekoch Tour Down Under v okolí Adelaide. Peter Velits je v ideálnom cyklistickom veku a rok 2013 by mohol byť jeho najlepším v kariére. Okrem dvadsaťsedemročného Slováka budú v tíme Omega Pharma - Quick Step na austrálskych cestách súťažiť aj Gert Steegmans, Bert Grabsch, František Raboň, Jerome Pineau, Andy Fenn a Serge Pauwels. "Toto je tím, ktorý je nutné sledovať. Bude zaujímavé, ako sa jazdci vyrovnajú s nárokmi januárových pretekov. Trasa Tour Down Under je dobrou výzvou pre všestranných jazdcov typu Velitsa, ktorý má za sebou dobrú sezónu s víťazstvami na Okolo Ománu a v časovke na majstrovstvách Slovenska," povedal podľa Velonation riaditeľ pretekov Mike Turtur.

Spoločne s Jurajom Saganom budú v Austrálii štartovať aj Dán Brian Vandborg, Austrálčan Cameron Wurf a Taliani Federico Canuti, Stefano Agostini, Alan Marangoni a Cristiano Salerno. "Po sviatkoch sa cítim v pohode, z poslednej prípravy mám dobrý pocit a do novej sezóny idem s cieľom presadiť sa oveľa viac. Zišli sme sa v Cannondale skvelá partia, pomáhame si navzájom a verím, že sa to odzrkadlí aj v pretekoch počas roka. Všetci sme zvedaví, ako vyštartujeme do novej sezóny, a v podobnom očakávaní som aj ja," uviedol na webe bratov Saganovcov 24-ročný Juraj.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up