Prvá etapa cesty okolo sveta úspešne prekonaná

Po 19 dňoch na ceste oddychujem v Bergame. Po 1759km v 8 krajinách za 90 hodín strávených na bicykli som nastúpal 17378 m. Viac na http://www.worldbiketravel.sk/poradie/. Cesta okolo sveta začala 1.5 na Devíne v Bratislave. Tam bolo troška fotenia a lúčenia s blízkymi. Odtiaľ sa šlo so zopár priateľmi a ľudmi, ktorí ma chceli odprevadiť az po hranice a niektorí šli až takmer do cieľa do Kapuváru.

Na prvú etapu sa ku mne pridal Jaro a do Kapuváru dobehol aj Capo. Išli sme nakoniec traja. Cesta bola skelá, aj keď občas bolo chladno a daždivo. Okolo Neuseedler see cez Šoproň do Rakúska. Z Viedne na južnú Moravu cez Rakúsky vidiek. Južnou Moravou do južných Čiech a cez hrebeň Šumavy do Nemecka, do Passau. Bola sranda, spali sme rôzne od prespania kamaráta vo Viedni, neznámeho skvelého človeka v južných Čechách až po male penzióny. Jaro spal vždy vonku a to za každého počasia. Bolo perfektne a spoločnosť skvelých ľudí na bicykli je nadovšetko najviac.
Defekt nebol našťastie žiadny a bike drží. Testujem ho prvý mesiac s nadmernou batožinou, aby som zistil či vydrží a zatiaľ žiadny špeciálny problem. Akurát v Turecku to bude chcieť nové kolesá pravdepodobne.


V Passau ma boric opustili a cez Nemecko, Švajčiarsko, Lichtenštainsko až do Talianekho Bergama som išiel sám. Od Nemecka sa so mnou zahráva studený a daždivý front. Najvyšší bod som prekonal pass Bernandino, kde som skoro zamrzol, kedže po celodňovom brzdení v daždi som hore musel meniť brzdné gumičky. Bola tam 0 a pršalo. V podstate celá trasa ide viac menj cez kopce až na prvý a druhý deň.
Zjazd zodral takmer celé nové gumičky. Inak leje konštantne až na 3 dni čo bolo slnečno. Stretávam skvelých ľudí, aj keď v tejto časti sveta je nie úplne najlacnejšie. Denný budget sa mi hýbe od 2 do 50 EUR. V Bergame sa mi zlomila špica a tak som si to dal zoservisovať. Už mám novú reťaz a bike ťahá ako nový. V pondelok idem pozrieť v Bergame do officina Bianchi, odkiaľ mám bicykel a po dni oddychu sa vydávam ďalej do Álp.
Jednotlivé trasy, ktoré som prešiel dávam na web na tejto adrese http://www.worldbiketravel.sk/sien-slavy/. Väčšinou je tam aj linka na trasu, ale kedže Garmin občas nefunguje, tak nie vždy. Budem to pridávať vždy, keď sa dá, ale čím ďalej tým to bude horšie. Každá trasa sa dá zakúpiť a tak sa dá podporiť cesta okolo sveta na bicykli. Okrem toho je možné zakúpiť si aj dres projektu. Ak je záujem stačí mi napísať mail na karol.voltemar@gmail.com. Fotky raz za čas pridám na Facebook https://www.facebook.com/WorldBikeTravel. Aktuálna pozícia v oblastiach bez internetu bude dostupná na http://goo.gl/YIoh6. Ďakujem všetkým ľudom, ktorí projektu fandia a dúfam, že sa nič vážne čo túto expdíciu ohrozí nestane.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

MTBIKER novinky – naše plány do sezóny 2024

Nové značky, nové spolupráce, nová predajňa, komunitné jazdy, ale aj jeden veľký letný projekt na východe. Pozrite si prehľad toho, čo chystáme.
Video: Ako zabaliť bicykel, aby prežil aj lietadlo?

Video: Ako zabaliť bicykel, aby prežil aj lietadlo?

Koľko reálne trvá zbalenie bicykla do prepravnej tašky a ako je v nej chránený? Aký je rozdiel oproti kartónovej krabici alebo prepravnému kufru?
Tip na výlet: Je vám zima? Poďte sa zohriať na horúce Lanzarote

Tip na výlet: Je vám zima? Poďte sa zohriať na horúce Lanzarote

Dramatické scenérie, sopečná krajina, horúce slnko a svižný vietor. Cyklodovolenka na Lanzarote je ideálnym útekom do tepla počas chladných zimných mesiacov.
keyboard_arrow_up