Ďalšie body do hodnotenia UCI na JBG-2 MTB RACE

Ďalšie body do rangingu UCI získali v sobotu slovenskí reprezentanti na JBG-2 MTB RACE, pretekoch kategórie UCI C2 v Ustroni v Poľsku. V kategórii Muži Elite obsadil Michal Lami 2. miesto (20 bodov), Martin Haring 5. miesto (10 bodov) a Jozef Bebčák 10. miesto (1 bod). František Lami skončil v kategórii U23 na 2. mieste (6 bodov).


Po minulotýždňových „saharských“ podmienkach v Chorvátsku zažili naši pretekári v Poľsku opačný extrém: večernú búrku s krupobitím, niekoľko nočných búrok a vytrvalý celodenný dážď s maximálnou teplotou 15 stupňov. Na štart netradične už o 11. hodine sa postavilo 18 pretekárov v kategórii Muži Elite z Poľska, Slovenska a Česka a 13 pretekárov v kategórii U23 z Poľska, Slovenska a Turecka. Okruh, ktorý pretekári absolvovali 5 krát bol situovaný v Bike Park Palenica. Trať viedla hore šotolinovou cestou na vrch zjazdovky a potom dole zjazdovou traťou s prírodnými a umelými prekážkami. Klzké blato donútilo pretekárov absolvovať časť okruhu peši. Preteky poznačilo množstvo pádov, odrenín a defektov...


Michal Lami jazdil spolu s dvoma domácimi pretekármi v trojčlennej vedúcej skupine, ktorá sa odpútala od zvyšku poľa pretekárov. V dlhom stúpaní v predposlednom kole sa pokúsil nastúpiť svojim súperom. Piotr Brzozka začal strácať a tak do zjazdu vchádzali už iba dvaja pretekári bojujúci o víťazstvo. V poslednom klesaní pred prejazdom do záverečného kola však Michal spadol a stratil 20 sekúnd na Bartlomieja Wawaka. Boj o 1. miesto nevzdal, na vrchu posledného stúpania strácal už iba niekoľko metrov. V zjazde poľského pretekára dostihol, ale v záverečnom technickom úseku sa počas behu pošmykol a jeho šance na víťazstvo sa rozplynuli.


Martin Haring absolvoval úvodné stúpanie na vrchol zjazdovky medzi prvými, ale po opatrnejšom zjazde sa prepadol a cieľom prvého kola prechádzal v druhej desiatke pretekárov. V ďalších kolách sa stále zlepšoval a posúval v poradí dopredu. Takmer cyklokrosové podmienky mu vyhovovali a výsledok v najlepšej päťke sa cení.
Jozef Bebčák sa prihlásil do kategórie Muži Elite, kde bola šanca získať viac bodov. Počas pretekov jazdil okolo 10. miesta a na tejto pozícii aj preťal cieľovú čiaru. Keby bol ostal vo svojej kategórii U23 bol by vyhral...


František Lami jazdil prvé tri kolá na celkovom piatom mieste, ako suverénne prvý pretekár v kategórii U23. O túto pozíciu ho v 4. kole pripravil defekt. Po behu do depa a výmene kolesa sa prepadol na 3. miesto vo svojej kategórii. V poslednom kole ešte jedného súpera predstihol.

V najnovšom rankingu UCI z 13.8. zaznamenali naši reprezentanti aj vďaka výsledkom z posledných dvoch týždňov posun dopredu a svoje osobné maximum:
  • Michal Lami 34 (predtým 40)
  • Martin Haring 124 (133)
  • František Lami 234 (249)
  • Jozef Bebčák 314 (346)
  • Výsledky a fotogaléria na stránke pretekov: http://www.jbg2-team.pl/index.php?site=indexZawody
    report_problem Našiel si v texte chybu?
    clear
    Prečo sa ti článok nepáči?
    Odoslať spätnú väzbu
    Formulár sa odosiela

    Komentáre

    Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
    Formulár sa odosiela
    Pridaj komentár
    Formulár sa odosiela

    Podobné články

    Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

    Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

    Nové trasy, nové bicykle, vybavenie, farby všade naokolo, ale tiež dážď, mokré korene a blato. Predovšetkým ale skvelé výkony a atmosféra. To všetko a tiež mnoho ďalšieho priniesli prvé preteky svetového pohára horských bicyklov.
    Rozhovor: Kristína Madarásová - bojovníčka na trati, v ringu aj v živote

    Rozhovor: Kristína Madarásová - bojovníčka na trati, v ringu aj v živote

    BMX. Väčšina z nás si vybaví detstvo a prvý bicykel. Pritom sa na nich súťaží aj na olympijských hrách. A my na Slovensku máme skutočnú šampiónku práve v tejto disciplíne.
    Tip na výlet: Trojmedzie - skryté cestičky v pohraničí

    Tip na výlet: Trojmedzie - skryté cestičky v pohraničí

    Dnes si predstavíme miesto, ktoré v sebe skrýva zopár zaujímavostí, a bonusom budú cestičky bez áut a premávky.
    keyboard_arrow_up