Posledné dve elite miestenky na MS pre Tybora a Jurča

Posledné dve voľné miesta v slovenskom tíme pre preteky s hromadným štartom kategórie mužov - elite na majstrovstvá sveta v cyklistike v talianskej Florencii, ktoré sa budú jazdiť v nedeľu 29. septembra, budú patriť Matejovi Jurčovi a Patrikovi Tyborovi.

Dvojica sa postaví na štart spoločne s už skôr známym kvartetom jazdcov z tímov ProTour Petrovi Saganovi, Petrovi Velitsovi, Martinovi Velitsovi a Jurajovi Saganovi. Šéf reprezentačného tímu seniorov Ján Valach vyberal dvojicu zo štvorice cyklistov, v ktorej boli ešte Maroš Kováč a Marek Čanecký. V pondelok popoludní nomináciu potvrdil prezident Slovenského zväzu cyklistiky Peter Privara, ktorý súhlasil s návrhom Jána Valacha a komisie cestnej cyklistiky.

"Potrebovali sme jazdca, ktorý bude ťahať a pomáhať našim lídrom. Na posledných pretekoch ma v tomto smere najviac presvedčil práve Tybor, aktuálna forma hovorí preňho" povedal Ján Valach. Matej Jurčo sa okrem pretekov s hromadným štartom predstaví spoločne s Petrom Velitsom aj v časovke, preto jeho nominácia bola jasná viac-menej už pred pár dňami.

Celkovo sa na majstrovstvách sveta v Toskánsku (22. - 29. septembra) predstaví štrnásť slovenských cyklistov. Oproti pôvodnej nominácii nastala zmena v kategórii do 23 rokov. Mária Daška nahradil v kvartete Juraj Lajcha. Po zranení na pretekoch v Rakúsku nepôjde časovku do 23 rokov Johann Schwabik. V jazde proti chronometru by sa mal predstaviť napokon Juraj Bellan.

Nominácia výpravy SR na majstrovstvá sveta v cyklistike vo Florencii (22. - 29. septembra):

Muži-elite: Peter Sagan, Peter Velits, Martin Velits, Juraj Sagan, Matej Jurčo, Patrik Tybor

Muži do 23 rokov: Michael Kolář, Erik Baška, Ľuboš Malovec, Juraj Lajcha

Juniori: Tomáš Harag, Juraj Bellan, Martin Dubeň

Juniorky: Tereza Medveďová
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Okolo slovenských regiónov: Novohrad – západní vítr je krutý...

Novohrad. Človek očakáva rovinu a dostane kopce. Hoci som išiel do tohto regiónu so všakovakými očakávaniami, napokon bolo všetko akosi inak. Veď posúďte sami.
Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
Tip na výlet: Strážovské vrchy a okolie na žiletke

Tip na výlet: Strážovské vrchy a okolie na žiletke

Pred pár rokmi som sa priženil do regiónu Horná Nitra, kde som viac-menej automaticky začal preskúmavať miestne „lokálky”.
keyboard_arrow_up