Juniorka Medveďová milo prekvapila 6. miestom

Dánka Amalie Dideriksenová sa stala juniorskou majsterkou sveta v cyklistike. V pretekoch dievčenských nádejí na 82,85 km zdolala v špurte trojčlennej skupiny Rusku Anastasiu Jakovenkovú a Ukrajinku Olenu Demydovovú. Skvelý výsledok dosiahla Slovenka Tereza Medveďová, ktorá pri premiére na MS prišla do cieľa na 6. mieste.

Na 81 junioriek z 31 krajín čakalo už od rána päť okruhov s dvoma náročnejšími stúpaniami. Hneď v prvom kole unikla pelotónu štvorica Dideriksenová, Jakovenková, Demydovová a Jessenia Menesesová-Gonzálezová. Kvarteto malo stále náskok pred pelotónom, ktorý sa postupne zmenšoval. Medveďová išla veľmi dobre a neustále sa pohybovala v hlavnom balíku. Napokon sa tešila z najlepšieho výsledku slovenskej juniorky v histórii majstrovstiev sveta.

"V prvej polovici pretekov sa mi nešlo najlepšie, potom sa to zlepšilo a aj kopce som zvládla v pohode. V závere som si dosť verila. Postupne odpadli viaceré pretekárky a v pelotóne nás ostalo asi 25. Prvý kopec v záverečnom okruhu sme išli pomalšie a vedela som, že druhý pôjdeme naplno. Som veľmi spokojná. Pred pretekmi som chcela, aby som prišla do cieľa v prvej skupine. Som prvý rok juniorka, takže som dosiahla výborný výsledok," uviedla Tereza Medveďová, ktorá s cyklistikou začínala v Čiernom Balogu pod vedením otca. V súčasnosti jazdí za ŽP Šport Podbrezová. Posledný výsledok by ju mohol posunúť do niektorého z európskych tímov, keďže na Slovensku je len minimum pretekov pre ženy. V budúcnosti sa chce sústrediť najmä na cestnú cyklistiku a predstavitelia Slovenského zväzu cyklistiky veria, že by si mohla vybojovať miestenku aj na olympijské hry do Ria de Janeiro.

Výsledky - MS v cyklistike vo Florencii:

Juniorky (82,85 km): 1. Amalie Dideriksenová (Dán.) 2:23:23, 2. Anastasia Jakovenková (Rus.) rovnaký čas, 3. Olena Demydovová (Ukr.) +3 s, 4. Jessenia Menesesová-Gonzálezová (Kol.) +18, 5. Milda Jankauskaite (Litva), 6. Tereza Medveďová (SR) obe +34
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Cyklokros – najkomplexnejšia disciplína vo svete cyklistiky?

Blato. Sneh. Piesok. Hlina. Toto všetko na maximálne 33 mm plášťoch. Vitajte v cyklokrose.
Rozhovor: Fotograf Michal Červený - iný pohľad na cyklistiku

Rozhovor: Fotograf Michal Červený - iný pohľad na cyklistiku

V tomto prípade cez fotoobjektív profesionálneho fotografa UCI pretekov a cyklistických tímov.
Video: Akí dobrí cyklisti sme oproti svetu? Majstrovstvá sveta amatérov

Video: Akí dobrí cyklisti sme oproti svetu? Majstrovstvá sveta amatérov

Aj bežní cyklisti majú majstrovstvá sveta ako profesionáli, my sme sa boli porovnať na UCI Gran Fondo World Championships – Trento 2022.
keyboard_arrow_up