Sagan víťazom 1. etapy na De Panne - Koksijde

Slovenský cyklista vo farbách talianskeho tímu Cannondale Peter Sagan sa stal víťazom prvej etapy na trojdňových cyklistických pretekoch VDK-Driedaagse De Panne-Koksijde v Belgicku. Pozrite si aj video, ako Sagan vyhral.

Utorková etapa z De Panne do Zottegemu merala 201 km a Sagan v záverečnom špurte nechal za sebou svojho tímového kolegu Taliana Oscara Gatta a Belgičana Kennetha Van Bilsena z kontinenálneho tímu Topsport Vlaanderen - Baloise. "Zaútočil som v posledných dvoch stúpaniach a podarilo sa nám chytiť skupinu na čele. Záverečný špurt som chcel pripraviť pre Oscara. Myslel som si, že sa predo mňa dostane a zabezpečíme pre tím prvé aj druhé miesto. To sa nám síce podarilo, ale v trochu inom poradí," povedal s úsmevom 24-ročný Žilinčan. "Chcel som Oscarovi i tímu pomôcť k peknému výsledku. Som šťastný, keď sa mojim kolegom, ktorí mi pomáhajú vo veľkých pretekoch, podarí uspieť. Chcel by som poďakovať tímu za odvedenú prácu," citoval Sagana portál cyclingnews.com.



Preteky Driedaagse (Tri dni) De Panne - Koksijde sú poslednou prípravou na nedeľňajší vrchol belgickej časti jarnej sezóny klasík - Okolo Flámska. V stredu je na programe II. etapa - 206 km z Zottegemu do Koksijde, tretia etapa vo štvrtok bude rozdelená do dvoch častí vrátane krátkej časovky na 14,3 km.

Dvadsaťštyriročný Sagan dosiahol štvrté víťazstvo v tomto kalendárnom roku. Predtým triumfoval v jednej z etáp pretekov Okolo Ománu, tiež v etape na Tirreno-Adriatico a minulý piatok na prípravnej klasike E3 Harelbeke v Belgicku. V nedeľu skončil na ďalšej klasike Gent - Wevelgem tretí.

Výsledky - utorok:
1. etapa: De Panne - Zottegem, 201 km: 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 4:29:39 h, 2. Oscar Gatto (Tal.) Cannondale, 3. Kenneth Van Bilsen (Bel.) Topsport Vlaanderen - Baloise, 4. Gert Steegmans (Bel.) Omega Pharma Quick Step, 5. Laurens De Vreese (Bel.) Wanty - Groupe Gobert, 6. Mauro Finetto (Tal.) Neri Sottoli - všetci v rovnakom čase ako víťaz.

Celkové poradie po 1. etape: 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 4:29:29 h, 2. Oscar Gatto (Tal.) Cannondale +4 s, 3. Kenneth Van Bilsen (Bel.) Topsport Vlaanderen - Baloise +6, 4. Gert Steegmans (Bel.) Omega Pharma Quick Step +7, 5. Laurens De Vreese (Bel.) Wanty - Groupe Gobert +10.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up