V chorvátskej Premanture nedal Michal Lami súperom šancu

V sobotu 5.4. na pretekoch kategórie UCI C1 v Premanture zvíťazil slovenský reprezentant Michal Lami a pripísal si prvých tohtoročných 60 bodov do rankingu UCI.

V chladnejšom počasí po nočnom daždi sa o 13. hodine postavilo na štart v spoločnej kategórii muži elite a muži U23 71 pretekárov z 15 krajín. Čakalo ich 7 + 1 uvádzacie kolo s celkovou dĺžkou 29,4 km na náročnom technickom okruhu s dĺžkou 4,2 km a prevýšením 180 m. Na základe umiestnenia v aktuálnom rankingu UCI štartoval Michal s číslom 2. Svoju pozíciu na štartovej čiare dokonale využil a hneď po štarte išiel do čela pretekov. Cieľom prvého kola prechádzal ako tretí, ale v druhom kole sa dostal na 1. miesto a vedúcu pozíciu si udržal až do cieľa pretekov. Mierny náskok, ktorý si vytvoril už v treťom kole, mu umožnil jazdiť na istotu a podarilo sa mu vyhnúť technickým problémom. Množstvo pretekárov na trati s ostrými kameňmi postihli defekty, ktoré zamiešali poradím vo výsledkovej listine.

Na trati
Michalov mladší brat František vinou usporiadateľov štartoval až zo zadu. Cieľom prvého kola prechádzal už na 26. pozícii. V ďalších kolách sa postupne prepracovával dopredu a svoje prvé preteky v sezóne ukončil na bodovanom 14. mieste, keď cieľom prešiel ako 3. pretekár vo svojej kategórii U23.

V utorok odlietajú bratia Lamiovci do Juhoafrickej republiky. Na trati, na ktorej sa odohrávali Majstrovstvá sveta MTB XCO 2013, sa uskutoční úvodné kolo Svetového pohára MTB XCO 2014.

Kompletné výsledky si môžete pozrieť na stránkach uci.ch.

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tip na výlet: Chorvátsko nie je len o mori

Tip na výlet: Chorvátsko nie je len o mori

Pri výbere tohtoročnej dovolenky hrali hlavnú úlohu dve požiadavky, a to moja – musí sa tam dať pobicyklovať a priateľkina – musí tam byť teplá voda už začiatkom júna.
Tip na výlet: Hrebeňom chorvátskeho Jadranu

Tip na výlet: Hrebeňom chorvátskeho Jadranu

Zima je pre mnohých vhodným obdobím na plánovanie výletov na nastávajúcu sezónu. Cez dlhé zimné večery sa nám naskytne čas, ktorý by sme inak v lete strávili vonku. Zrazu tak máme príležitosť na rôzne fantázie, ktoré cez leto môžeme zrealizovať.
TBK Enduro Race 2019 - ako dopadol nultý ročník?

TBK Enduro Race 2019 - ako dopadol nultý ročník?

Ako ste už možno mnohí postrehli, posledný októbrový víkend sa v bratislavských lesoch pod Bielym Krížom niesol v znamení MTB pretekov - tentokrát v kategórii Enduro.
keyboard_arrow_up