Jozef Metelka o úspešnom pôsobení v Mexiku a zisku troch medailí

Jozef Metelka o úspešnom pôsobení v Mexiku a zisku troch medailí

Pri Tvojej premiérovej účasti na majstrovstách sveta v Mexiku si získal 3 medaily a ešte si vytvoril svetový rekord. Očakával si také dobré výkony?
Trénoval som riadne a čo najviac sa dalo. Dá sa povedať, že v priemere som trávil posledný mesiac a pol pred začiatkom súťaže len na trati, prispôsoboval sa trati a technicky som skúšal zdokonaliť najmä štarty. Po tomto som dúfal, že jedna medaila by sa snáď mohla podariť

Ako hodnotíš preteky v Mexiku?
Mexico je veľmi svojská krajna, zhrnul by som to takto: čo nemusíš robiť dnes, nerobí ani zajtra a máš dva dni voľna,... " title=" Musím povedať, že zákaznícky servis aj v hoteli bol pod bodom mrazu, ale aspoň som sa nad tým riadne nasmial..., naozaj nič iné nezostávalo. Diváci boli super, vytvorili parádne atmosféru, i keď sa priznám, že som to ani moc nevnímal. Bol som v svojom svete na kolesách a nič iné ma netrápilo. Neskutočné teplo, v priemere 40 stupňov a mega suchý vzduch vytvárali peklo pod strechou. Extrémne rýchle tempo, veď aj nové svetové rekordy o tom svedčia.

Medajle
Ktorá disciplína Ťa najviac baví?
Neviem či by som si dokázal vybrať, každá disciplína je niečim iná, niečim špecifická, 4km je neskutočná drina, kvôli dĺžke a intenzite. Scratch race je veľmi zaujímavý, ku koncu sa mi nedali ani ústa otvárať, čo som ich mal od sucha akoby sekunďákom zlepené. A kilo, to je masaker od začiatku po koniec. Ťažko si vybrať jednu, i keď som naj obstál v 4km myslím, že Scratch race je môj obľúbený, nik nikdy nevie, čo sa stane.

Zlepšil si svetový rekord o takmer 10 sekúnd na 4:30,608 min. (V stíhacích pretekoch na 4 km v kategórii MC4 (podkolenná amputácia)). Máš zálusk aj na ďalšie rekordy?
Myslím, že mám zálusk len na riadny tréning a veľa km v nohách, rekordy potom budú padať samé hahahaha " title="
Aké sú Tvoje najbližšie cyklistické plány?
V Británii jazdím premiér kalendár a veľa iných pretekov, týmto sa aj pripravujem na MS V Greenville v septembri. Mám pred sebou veľa práce, chcem sa dostať do UCI tímu a tak km v nohách nikdy nie je dosť.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Ospravedlnenie a plány do budúcnosti Jozefa Metelku – keď hlavy vychladnú

Ospravedlnenie a plány do budúcnosti Jozefa Metelku – keď hlavy vychladnú

Jozef Metelka sa verejne ospravedlnil za svoje výroky po vlaňajších Majstrovstvách sveta v cestnej paracyklistike v Juhoafrickej republike na adresu vedúceho výpravy Branislava Režňáka.
Jozef Metelka sa definitívne rozhodol, že prijme ponuku jazdiť za inú krajinu

Jozef Metelka sa definitívne rozhodol, že prijme ponuku jazdiť za inú krajinu

Prispelo k tomu aj zlyhanie vedenia slovenského tímu na nedávnych majstrovstvách sveta v cestnej paracyklistike v Juhoafrickej republike v pretekoch s hromadným štartom, ktoré nedokončil.
Zlatý pedál 2016 pre Petra Sagana

Zlatý pedál 2016 pre Petra Sagana

Najlepším cyklistom Slovenska za rok 2016 sa podľa predpokladov stal Peter Sagan. Už dvojnásobný majster sveta z cestných pretekov s hromadným štartom triumfoval v tradičnom výročnom bilancovaní Slovenského zväzu cyklistiky pred dvojnásobným paralympijským víťazom Jozefom Metelkom a Patrikom Tyborom, ktorý sa 45. miestom v pretekoch na ceste na olympijských hrách v Riu de Janeiro postaral o druhý najlepší výsledok Slováka na OH v modernej histórii.
keyboard_arrow_up