Cyklotrasy v novom šate - sekcia Trasy opäť ožíva

Radi by sme vám predstavili už dlhšie avizovanú novinku Cyklotrasy. Celá sekcia prešla zmenami a je doplnená o niekoľko noviniek. Sekciu MTBiker cyklotrás budeme samozrejme postupne zdokonalovať a to aj na základe vašich pripomienok.

Čo nájdete na úvode

Na úvodnej stránke nájdete mapu regiónov s informáciou, koľko trás sa v danom regióne nachádza podobne ako v sekcii Bikeri.

Úvod

Zoznam nesmie chýbať

Po kliknutí na región sa vám zobrazí mapa s vykreslenými trasami na základe gpx dát, prípadne s markerom, ak gpx pri danej trase chýba. Na trasu v mape je možné kliknúť a informačná bublina zobrazí základné dáta. Mapu je možné zoom-ovať, maximalizovať, prepájať sa v nej medzi rôznymi mapovými vrstvami ako aj zobraziť/nezobraziť jednotlivé trasy na mape spolu s ich zaujímavými bodmi (tzv. waypoint-y alebo poi).

Momentálne sú dostupné tieto mapové podklady:

  • FreeMap.sk - cyklistická vrstva
  • FreeMap.sk - turistická vrstva
  • GoogleMap Hybrid
  • OpenCycleMap

Pod mapou je klasický zoznam trás. Každá cyklotrasa ja kategorizovaná:

  • lokácia - okres, región, kraj
  • náročnosť - nenáročná (zelená), stredne náročná (modrá) a náročná (červená)
  • vhodné pre bicykel - cestný, trek alebo horský + či je vhodná aj pre jazdu s cyklovozíkom
  • značenie - neznačená, čiastočne značená a značená cyklotrasa

Značky

Detail cyklotrasy

Po kliknutí na trasu sa dostanete na podstránku detailu samotnej cyklotrasy, kde nájdete:

  • základné informácie v pravom stĺpci (regón, kraj, okres, vzdialenosť, čistý a hrubý čas, značenie, náročnosť, vhodné pre bicykel, terén, stúpanie, klesanie, najnižší a najvyšší bod trasy)
  • podrobný popis trasy
  • zakreslenie cyklotrasy na mape spolu s vykresleným prevýšením a možnosťou zobrazenia vašej aktuálnej polohy na mape (mapa sa zobrazuje len ak je dostupné GPX)
  • fotogaléria, prípadne aj video
  • popis zaujímavostí, ktoré môžete počas absolvovanie trasy navštíviť
  • lokálna predpoveď počasia na 10 dní
  • možnosť diskusie

Trasa

Nezabudli sme ani na cyklovozík

Novinkou je aj sekcia Cyklotrasy vhodné pre cyklovozík, kde nájdete zoznam cyklotrás absolvovaných aj s cyklovozíkom. Väčšinou sú to trasy vedené staršími asfaltovými cestami dolín, prípadne ľahkými poľnými a lesnými cestami tak, aby trasa viedla čo najviac mimo automobilov.

Vyhladávanie cyklotrás

Samozrejme si trasy môžete vyhľadať aj podľa vami zadaných kritérií a to v pravom stĺpci. K dispozícii je lokácia, náročnosti, typ bicykla alebo značenie.

Chystáme ďalšie vylepšenia

Týmto naša práca na sekcii nekončí. Okrem dopĺňania trás (ktoré nám, dúfame, budete taktiež zasielať) chystáme lepšiu integráciu so sekciou výjazdy, kde budete môcť jednoducho vidieť trasy, po ktorých trénujú a jazdia bikeri na našom portáli. Chceme zlepšit možnosti plánovania trás tak, aby ste si mohli prezrieť odporúčané trasy v regióne, ktorý vás zaujíma, ale aj mohli naplánovať svoju trasu na základe overených úsekov. V zozname máme množstvo nápadov a budeme radi, ak nám pošlete aj svoje pripomienky a nápady v téme Cyklotrasy - novinky, napady, pripomienky.

Ako pridať cyklotrasu

Ak máte obľúbenú trasu zo svojho okolia a chceli by ste sa s ňou podeliť aj s ostatnými bikermi, pošlite nám ju prosím na email redakcia@mtbiker.sk. Nezabudnite uviesť jej podrobný popis so zaujímavosťami, ktoré na dajú navštíviť, gpx súbor a ďalšími dôležitými údajmi, ktoré nájdete po kliknutí na tlačítko Pridať cyklotrasu v pravom stĺpci v sekcií Cyklotrasy.

Diskusia, nápady, pripomienky

Vo fóre sme otvorili tému Cyklotrasy - novinky, napady, pripomienky, kde môžeme spoločne diskutovať o tom, ako danú sekciu vylepšiť. Budeme vďační za každý nápad, pripomienku, či kritiku.

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Rozhovor: Prečo na Slovensku potrebujeme zákon o turistických trasách?

Ako je to na Slovensku s turistickým značením? Prečo je zákon o turistických trasách dôležitý a aké zmeny má priniesť?
MTBIKER a podpora značenia na Slovensku spolu s SCK

MTBIKER a podpora značenia na Slovensku spolu s SCK

Prečo sme sa rozhodli podporiť značenie cykloturistických trás a aktivity Slovenského cykloklubu?
Rok v MTBIKER Výjazdoch: Prešli sme 845 156 kilometrov

Rok v MTBIKER Výjazdoch: Prešli sme 845 156 kilometrov

Uplynul presne rok odkedy sme spustili Výjazdy umožňujúce viesť si detailné záznamy o vlastnom jazdení, inšpirovať sa výjazdami ostatných, porovnávať sa v rebríčkoch, či napr. evidovať servisný stav svojich bicyklov. Prečítajte si aké zaujímavé dáta sa vo Výjazdoch počas roka nazbierali, ako sa menil samotný systém a aké novinky chystáme v najbližšej budúcnosti.
keyboard_arrow_up