Sagan víťazom 3. etapy na Okolo Švajčiarska

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Cannondale sa stal víťazom pondelňajšej 3. etapy pretekov kategórie World Tour Okolo Švajčiarska, ktorá viedla zo Sarnenu do Heidenu a merala 203 km. Dvadsaťštyriročný Žilinčan sa presadil v šprintérskej koncovke pred Švajčiarom Michaelom Albasinim a Kolumbijčanom Sergiom Henaom. Víťaz získal do rebríčka UCI 6 bodov.

Saganovi dokonale sadlo technické a stúpajúce vyvrcholenie tejto kapitoly podujatia. Na Tour de Swiss je to dovedna už jeho deviaty etapový úspech a zároveň to bola šiesta víťazná koncovka pretekov v tomto roku. V celkovom poradí sa Sagan posunul zo štvrtého na tretie miesto a náskok lídra Nemca Tonyho Martina (Omega Pharma Quick-Step) stiahol na 14 sekúnd. Rovnako si slovenský cyklista upevnil vedúce postavenie v bodovacej súťaži a navliekol si opäť na seba bodkované tričko jej lídra. Na čele má komfortný náskok 21 bodov pred Albasinim a 22 bodov pred Holanďanom Baukem Mollemom.


"Dnešná etapa bola veľmi obtiažná, po celý čas ťahali jazdci z Omega, neskôr sa pridali aj iní. Vyskytli sa aj nejaké úniky, bolo to hore-dolu, také dvoj až trojkilometrové kopce. Cítil som sa v pohode, moji kolegovia z tímu ma podržali vpredu a záver do kopca bol náročný. V záverečnom špurte to napokon dobre dopadlo, napriek tomu, že ma jeden z jazdcov zovrel, pretože som urobil menšiu chybičku a nevyšpurtoval som o čosi skôr. Dokázal som však v samom závere dať do špurtu maximum a som rád, že som zvíťazil. Poďakovanie patrí celému tímu, som v pohode a už sa teším na ďalšie etapy," sprostredkoval slová 24-ročného cyklistu Petra Sagana po víťaznej etape jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Okolo Švajčiarska - výsledky:
3. etapa: (Sarnen - Heiden, 203 km): 1. Peter Sagan (SR) Cannondale 5:22:09 h, 2. Michael Albasini (Švaj.) Orica GreenEdge, 3. Sergio Henao (Kol.) Sky, 4. Bauke Mollema (Hol.) Belkin, 5. Cadel Evans (Aus.) BMC, 6. José Joaquín Rojas (Kol.) Movistar - všetci v rovnakom čase ako víťaz,... 153. Martin Velits (SR) Omega Pharma - QuickStep +15:25

Poradie po 3. etape: 1. Tony Martin (Nem.) Omega Pharma - QuickStep 10:44:34 h, 2. Tom Dumoulin (Hol.) Giant-Shimano +6 s, 3. Peter Sagan (SR) Cannondale +14, 4. Bauke Mollema (Hol.) Belkin +17, 5. Tom Jelte Slagter (Hol.) Garmin Sharp +23, 6. Davide Formolo (Tal.) Cannondale +27,...156. Martin Velits (SR) Omega Pharma - QuickStep +35:05.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up