ŠKODA berie pod svoje krídla horskú cyklistiku

Cyklistika je úzko spojená so značkou ŠKODA od nepamäti. Výrobou bicyklov sa v roku 1895 začala písať úspešná história mladoboleslavskej automobilky. Najviditeľnejším spojením je určite partnerstvo s najpopulárnejšími cyklistickými podujatiami na svete Tour de France a Vuelta, kde flotily automobilov s okrídleným šípom na kapote hrdo reprezentujú značku ŠKODA pred miliardami fanúšikov.

Na týchto podujatiach výborne reprezentuje Slovensko jeden z najlepších slovenských cyklistov Peter Velits, ktorý tento rok šliape do pedálov na slávnej Tour de France už po šiestykrát. Dobré meno robia na Tour našej krajine nielen cyklisti. Víťazi jednotlivých kategórií získajú unikátnu trofej z krištáľového skla, ktorú navrhol slovenský dizajnér Peter Olah z dizajnérskeho tímu ŠKODA Design. ŠKODA nezabúda ani na Slovensko, kde je partnerom najväčšieho podujatia v cestnej cyklistike Okolo Slovenska.

Foto
Okrem profesionálnej cyklistiky však ŠKODA podporuje aj tú masovú a Slovensko taktiež nie je výnimkou. Nárast popularity horskej cyklistiky u širokej verejnosti vrátane detí potešiteľne rastie. S cieľom podporiť tento pozitívny trend sa spoločnosť ŠKODA AUTO Slovensko rozhodla zastrešiť najvýznamnejšie preteky horských bicyklov do série ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2014. Oficiálnym garantom série sa stal Slovenský zväz cyklistiky. Myšlienku ocenil aj Peter Velits, ktorý prevzal nad podujatím záštitu.

Foto
ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2014 ponúkne päť pretekov v rôznych vekových a výkonnostných kategóriách. Zúčastniť sa môžu všetci fanúšikovia horskej cyklistiky, tak registrovaní cyklisti, ako aj cyklistickí nadšenci alebo deti. Séria je v plnom prúde, máme úspešne za sebou dva preteky a pred sebou ďalšie tri. Na druhom a mimoriadne úspešnom podujatí série, AUTHOR ŠKODA Bikemaratón Súľovské skaly, odštartovalo až 999 pretekárov z ôsmich krajín. O popularite tohto podujatia svedčí aj rozmanitosť prihlásených účastníkov. Asi najdlhšiu cestu na Slovensko merala cyklistka z Juhoafrickej republiky. Najmladší účastník mal iba 5 rokov a najstarší takmer o 70 viac. Aj tieto čísla dokazujú, že séria podujatí pod krídlami značky ŠKODA je určená naozaj všetkým fanúšikom horskej cyklistiky.

Najbližšie preteky, ŠKODA STUPAVA TROPHY, sú najväčším podujatím tohto druhu na Slovensku. Tak neváhajte, navštívte stránku http://www.skoda-bike-open-tour.sk, kde nájdete všetky informácie, zaregistrujte sa a pridajte sa k nám už 26. júla v Stupave. Zaregistrovať sa môžete aj na ďalšie preteky ŠKODA Horal MTB Maratón (9.8.) či ŠKODA DAVORIN Slovak Paradise (13.9.)

Okrem masovej cestnej a horskej cyklistiky podporila ŠKODA aj atraktívne tohtoročné podujatie Bratislava City Downhill, ktoré sa zaradilo do kalendára Svetového pohára mestských zjazdov na horských bicykloch. Zjazdy z Bratislavského hradu v mestských uličkách sú vždy nezabudnuteľným zážitkom, ktorý si tento rok vychutnal aj jeden z najlepších svetových zjazdárov, Slovák Filip Polc.

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2014 - Kalendár podujatí

17.5.2014 - ŠKODA FC Maratón Marikovskou dolinou
21.6.2014 - AUTHOR ŠKODA Bikemaratón Súľovské skaly
26.7.2014 - ŠKODA STUPAVA TROPHY
9.8.2014 - ŠKODA Horal MTB Maratón
13.9.2014 - ŠKODA DAVORIN Slovak Paradise

Konateľ ŠKODA AUTO Slovensko Ing. Karel Sklenář pozýva


Konateľ ŠKODA AUTO Slovensko Ing. Karel Sklenář
Prečo sa ŠKODA AUTO Slovensko rozhodla podporiť horskú cyklistiku?
Cyklistika je, rovnako ako značka ŠKODA, zameraná na aktívnych ľudí, rodiny a priateľov. Podporujeme ju, pretože chceme spájať ľudí aktívnou zábavou a motivujúcou formou. Horská cyklistika má rovnaké poslanie ako značka ŠKODA - je pre každého.

Čo by ste odkázali fanúšikom horskej cyklistiky?
Osobne veľmi rád a pravidelne jazdím na horskom bicykli. Je to krásny šport. Chcel by som preto srdečne všetkých pozvať na ŠKODA BIKE OPEN TOUR, či už ako aktívne štartujúcich alebo ako fanúšikov popri trati. Tak či tak, bude to stáť za to. Teším sa na stretnutie už teraz v Stupave.

Tvárou ŠKODA BIKE OPEN TOUR je Peter Velits? Prečo?
Našu dlhoročnú spoluprácu s Petrom Velitsom si v Škode nesmierne ceníme. Peter je dlhodobo jedným z najlepších slovenských cyklistov a za posledných päť rokov našej podpory už neodmysliteľne patrí k značke ŠKODA na Slovensku. Snažíme sa atraktívnym spôsobom priniesť cyklistiku medzi ľudí, a preto som rád, že Peter podporil našu myšlienku. Petrova odhodlanosť a nadšenie môže byť vzorom pre mnohých mladých ľudí, a to je dôležité. Fanúšikov cyklistiky a obzvlášť podujatia Tour de France by som špeciálne rád pozval aj na facebookovú stránku ŠKODA AUTO Slovensko, kde sa Peter ako jediný súťažiaci exkluzívne podelí o svoje dojmy po každej etape slávnej Tour.
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA STUPAVA TROPHY

calendar_today 26.07.2014 - 27.07.2014
format_list_numbered 4. kolo - Inter Mountain Series
format_list_numbered 3. kolo - Škoda Bike Open Tour
label MTB maratón
place Stupava (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Jarná klasika vo Svätom Jure bude otváracím podujatím v rámci série Škoda Bike Open Tour. Čo nás čaká počas 15. ročníka?
Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Jeden z najobľúbenejších maratónov na Slovensku bude písať už svoj 24. ročník.
keyboard_arrow_up