Reportáž: Cyklistický kemp Petra Sagana

Trochu symbolicky a to počas Tour de France, kde Peter Sagan štartoval sme aj my odštartovali prvý cyklo kemp pod menom nášho úspešného cyklistu. V dvoch prázdninových termínoch sa premiérového cyklo kempu zúčastnilo 27 cyklistov zo Slovenska a Čiech.

V Terchovej na Bukovine - Chate Uhorčík kemp otvorili mládežnícky tréner Petra Sagana, Peter Zánický a do tretice z ďalším Petrom Chrapčiakom, zanieteným cyklo značkárom práve v okolí Malej Fatry. Oblastná organizácia cestovného ruchu za uplynulé obdobie vyznačila viac ako 600 kilometrov cyklotrás.

Deti
Cieľom kempu nebolo „vyrobiť“ za týždeň nových „saganovcov“(čo by bolo aj tak
nemožné . Skôr nastaviť u mladých cyklistov športovú životosprávu, disciplínu, správne cyklistické návyky a čo to sa naučiť o svojom tele, či bicykli.
Peter Chrapčiak pripravil (teda vykosil) krátky okruh v teréne a to hneď nad našim kempom, kde sme našli všetko – krátke stúpanie, kamenistý zjazd, ale aj trávnatú rovinu. Tu sme hneď odhalili slabiny (či kvality) každého účastníka kempu. Tu sa konali aj záverečné handikepované cyklo preteky o ceny, ktoré do súťaže daroval Peťo a Juraj Sagan.

02
Počas celého kempu prebiehala olympiáda a hodnotilo sa naozaj všetko od súťaže na bicykli aj plávanie, stolný tenis, streľba na streetbalový kôš, futbalový a basketbalový duel, jazda zručnosti, kalčeto, poriadok na izbách, test o Petrovi Saganovi a iné... Súťaživosť mladých cyklistov bola veľká a to je len dobré.

V spolupráci s dobrovoľnou Horskou službou v zastúpení Richarda Zaprihača sme súťažili aj v GPS cyklopretekoch dvojíc. Niektoré stanoviska zvládli účastníci „ľavou zadnou“ no znitovať reťaz na stanovisku číslo päť sa nepodarilo nikomu

Reťaz
Preto v druhom termíne sme doplnili program aj o výučbu „Ako sa starať o svoj bike“, ktorú zabezpečoval so svojím Specialized stánkom Martin Hanus z Velosprintu Nitra.

Bike
Prekvapil nás záujem aj o výučbu angličtiny a decká to nebrali ako nutné zlo, ale ako dobrú zábavu. Prečo je dobrý banán, či piť iontáky ako jesť počas tréningu a veľa zaujímavého vo svojej prednáške objasnil výživový poradca Michal Hronček treneri-online.sk. Jazda zručnosti pod dohľadom TV JOJ decká naozaj zaujala. Každou jazdou sa všetci podľa svojich možností zlepšovali a trénerov príjemne prekvapili.

06
Stúpania v okolí Terchovej sú naozaj náročne a niekedy neostávalo nič iné len tlačiť Do programu sme zaradili aj turistiku v malebných Dierach (ani povodne v Terchovej nás neodradili) či pri veľmi daždivom počasí aj kruhový tréning v neďalekej telocvični. Za 7 dní v kempe sme najazdili od 100 do 290 kilometrov (podľa výkonnosti a veku účastníkov), a ďalších 30 hodín sme strávili inou športovou aktivitou.
report_problem Našiel si v texte chybu?
PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Reportáž: Ako odštartoval 11. ročník Detskej tour Petra Sagana?

Za krásneho počasia bikeri tejto tour prvýkrát okúsili nástrahy trate v Trenčíne. Trate v krásnom parku Brezina v blízkosti Trenčianskeho hradu mladých cyklistov poriadne preverili.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana – tentokrát si decká zasúťažili v Poprade

Reportáž: Detská tour Petra Sagana – tentokrát si decká zasúťažili v Poprade

Pôvodný termín súťaže bol v nedeľu, ale v Spišskej Sobote sa organizátori rozhodli, že bude v sobotu. Urobili dobre, aj keď ešte netušili, že v nedeľu príde veľká búrka.
Reportáž: MTBIKER Častovský cyklookruh – ako si užiť čas na biku s deťmi

Reportáž: MTBIKER Častovský cyklookruh – ako si užiť čas na biku s deťmi

Užiť si pekný čas s deťmi na bicykli je pre otca - bikera odmena sama o sebe. Častovský cyklookruh je naša obľúbená akcia, na ktorú sa deti tešia už od začiatku prázdnin.
keyboard_arrow_up