Zdroj: facebook.com/tinkoffsport

Peter Sagan finišoval v Katare opäť druhý a na víťazstvo mu chýbalo iba pár centimetrov

Sagan prehral rovnako ako v stredu v záverečnom špurte iba s Nórom Alexandrom Kristoffom z tímu Kaťuša, ktorý sa už tretíkrát presadil v koncovke etapy tento rok v Katare.

Finiš


300m do cieľa od času 14:20

Dojazd do cieľa
"Dnes bol ďalší ťažký deň a od začiatku fúkal nepríjemný bočný vietor. Od štartu sa išlo naplno, balík sa roztrhal a my sme tam stratili na chvíľu nášho Bodnara, ale po 60 km to s druhou skupinou dobehol. Posledných 5 km bolo zaujímavých, keď sa balík potrhal. My sme tam boli traja s Bodnarom, ale nechýbal aj tím Katuša. V závere sme urobili veľkú chybu, pretože sme etapu nevyhrali a navyše Terpstra bol na páske s nami v balíku. Na to, ako sme to mali dnes dobre rozbehnuté, sme to pokazili. Za nami je ťažký deň, ale už zajtra na nás čaká posledná etapa a uvidíme, ako to dopadne," sprostredkoval slová Petra Sagana pre agentúru SITA jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

V celkovom poradí si vedenie udržal Holanďan Niki Terpstra, pred Maciejom Bodnarom z Poľska má náskok 6 sekúnd. Tretí Kristoff zaostáva o 11 sekúnd. Peter Sagan sa vďaka bonifikácii posunul na 6. priečku, na vedúceho muža stráca 31 sekúnd. Sagan skončil v koncovkách etáp s hromadných dojazdom v Katare dvakrát druhý a dvakrát štvrtý. V bodovacej súťaži je druhý s odstupom deviatich bodov na Kristoffa. Dvadsaťpäťročný Žilinčan je držiteľom bieleho dresu pre najlepšieho mladého jazdca. Preteky Okolo Kataru vyvrcholia v piatok záverečnou etapou na 113 km do Dauhy.

Z bratov Velitsovcov skončil vo štvrtok lepšie Peter, ktorý finišoval na 80. mieste. Martina klasifikovali na 108. priečke.

Výsledky - cyklistické preteky Okolo Kataru

5. etapa (Al Zubarah Fort - Madinat Al Šamal, 153 km)

1. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša 3:03:01, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo, 3. Nikias Arndt (Nem.) Giant-Alpecin, 4. Tom Boonen (Belg.) Etixx - Quick-Step, 5. Adam Blythe (V. Brit.) Orica GreenEdge, 6. Heinrich Haussler (Aus.) IAM - všetci čas ako víťaz, ... 80. Peter Velits (SR) BMC +2:10, 108. Martin Velits (SR) Etixx - Quick-Step +3:40

Poradie po 5. etape

1. Niki Terpstra (Hol.) Etixx - Quick-Step 15:12:45 h, 2. Maciej Bodnar (Poľ.) Tinkoff-Saxo +6 s, 3. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša +11, 4. Ian Stannard (V. Brit.) Sky +12, 5. Greg van Avermaet (Belg.) BMC +19, 6. Peter Sagan (SR) Tinkoff-Saxo +31

[Foto na úvode: facebook.com/tinkoffsport]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up