Cyklistický klub Banská Bystrica absolvuje aj preteky I. kategórie UCI

CK Banská Bystrica vstupuje do novej sezóny s odvážnymi plánmi. Opätovne totiž disponuje licenciou kontinentálneho tímu, môže absolvovať viaceré národné Tour či podujatia prvej a druhej kategórie kalendára Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI). V máji sa Banskobystričania predstavia na podujatiach Okolo Azerbajdžanu a Okolo Estónska, ktoré sú zaradené do prvej kategórie a štartujú na nich popredné európske kontinentálne tímy.

"Nejdeme do týchto pretekov s cieľom vyhrať. Pôjdeme tam s malou dušičkou, no všetky skúsenosti získané na týchto pretekoch sú na nezaplatenie. Verím, že sa blysneme nejakým spôsobom. Počíta sa aj účasť v únikoch, poprípade na nejakých prémiách, alebo dosiahnutie čiastkových výsledkov v etapách. Ťažko pomýšľať na celkové prvenstvo. Okolo Azerbajdžanu sa vysiela na obrazovkách Eurosportu, takže sa vynasnažíme niekde v popredí mihnúť, aby sme potešili slovenských divákov," uviedol na tlačovej konferencii manažér CK Banská Bystrica Martin Fraňo.

Ciele

Cyklistický klub spod Urpína má pred sebou ako už kontinentálny poloprofesionálny tím niekoľko cieľov. Zastrešuje pretekárov, ktorí sa dokážu predstaviť vo viacerých cyklistických disciplínach. "Z pohľadu cestných pretekov by sme chceli uspieť v Slovenskom pohári a na majstrovstvách Slovenska získať zlato v časovke družstiev. Medailové ambície máme aj v pretekoch jednotlivcov do 23 rokov. Prioritou sú pre nás aj výsledky na Okolo Slovenska a v pretekoch V4. Radi by sme dostali jedného nášho cyklistu na majstrovstvá Európy do 23 rokov. V kategórii horských bicyklov chceme, aby si Martin Haring vyjazdil olympijskú miestenku, teda nazbieral čo najviac bodov, aby mohol v Riu de Janeiro 2016 štartovať," dodal M. Fraňo.

Trojnásobný majster Slovenska v cyklokrose Martin Haring zbiera s ďalšími krajanmi body do olympijskej kvalifikácie MTB a momentálne je Slovensko na priečkach, ktoré by mali zabezpečiť účasť horských cyklistov v Riu. "Zatiaľ máme s prehľadom vyjazdené dve miesta pre Slovensko, čo by sme chceli až do konca prvého cyklu udržať. Myslím si, že je to reálne," tvrdí banskobystrický cyklista Martin Haring, ktorý plánuje s Michalom Lamim a jeho bratom Františkom absolvovať päť pretekov Svetového pohára, majstrovstvá sveta v MTB a niekoľko pretekov kategórie C1.

Lívia Hanesová s ambíciou opäť absolvovať ženskú amatérsku obdobu Tour de France

Cyklistický klub Banská Bystrica sa môže oprieť aj o Líviu Hanesovú, ktorá vlani absolvovala na ženskej amatérskej obdobe Tour de France a ako jediná ju zo slovenskej reprezentácie dokončila. Tohtoročná účasť na podujatí je otázna. "Závisí to od toho, či dostane ženský reprezentačný tím Slovenska pozvánku. Uvidíme, či sa tak stane po výkonoch zminulého roka, keď som preteky znášho tímu dokončila iba ja. V súčasnosti máme Terezu Medveďovú v ženskom profesionálnom tíme, takže pokiaľ nepôjde jej tím samostatne na Tour de France, je tu možnosť vybaviť pozvánku pre slovenské reprezentačné družstvo. Rada by som si tento veľký zážitok zopakovala," prezradila najúspešnejšia slovenská cyklistka spomedzi amatériek Lívia Hanesová.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Súťaž: Vyhraj VW Multivan na celý týždeň

Súťaž: Vyhraj VW Multivan na celý týždeň

Cyklodovolenka, roadtrip po Európe či výlet s celou partiou? Stačí zodpovedať jednoduchú otázku na konci tohto článku a Multivan na týždeň môže byť tvoj!
Video: Najlacnejšie GPS zabezpečenie bicykla - vyskúšali sme Apple AirTag

Video: Najlacnejšie GPS zabezpečenie bicykla - vyskúšali sme Apple AirTag

Vyrovná sa malé a lacné zariadenie plnohodnotnému GPS zabezpečeniu so SIM kartou? Aké sú silné a slabé stránky Apple AirTag?
Dochádzam do práce na bicykli každý deň – prečo to robím?

Dochádzam do práce na bicykli každý deň – prečo to robím?

Dochádzanie do práce na bicykli? Na bicykli? Každý deň? Ročne najazdíš 13 000 kilometrov? Pre jedného niečo nemysliteľné, pre iného zas niečo mimoriadne lákavé.
keyboard_arrow_up