Pčolovi sa vlastný svetový rekord nepodarilo prekonať

Popradčan Štefan Pčola sa v pondelok pokúsil prekonať svetový rekord v jazde na zadnom kolese bicykla

ŽILINA 20. decembra (SITA) - Slovenskému reprezentantovi v cyklotriale a majstrovi sveta z roku 1998 v kategórii elite Štefanovi Pčolovi sa v pondelok v noci v žilinskom nákupnom stredisku Dubeň nepodarilo prekonať vlastný najlepší svetový výkon v jazde na zadnom kolese horského 26-palcového bicykla bez prerušenia. V Guinnessovej knihe rekordov tak bude pri jeho mene figurovať aj naďalej výkon 40 549 m z roku 2003 z Košíc. V Žiline absolvoval Pčola dva pokusy. Pri prvom štarte prešiel 23 km a prerušiť ho musel po problémoch s riadidlami. Po krátkej prestávke sa pokúsil o rekord druhýkrát, tentoraz prešiel na zadnom kolese 9,5 km a po zaváhaní spadol. Rovnako dvakrát neuspel Pčola ani vlani. "Pred pokusom som si veril, lebo som sa kvalitnejšie pripravoval. Keď som išiel druhý pokus, vedel som, že už veľa síl neostáva. Nebol to najlepší pocit. Zvolil som ťažší prevod, kilometre rýchlejšie pribúdali. Potom som zaváhal, odišla mi zadná brzda a spadol som na chrbát. Som sklamaný, čakal som, že prejdem 50 až 60 km," povedal pre agentúru SITA 32-ročný Pčola, ktorý pokus o rekord nevzdáva a chce sa oň opäť pokúsiť koncom januára. "Tentoraz by som to chcel skúsiť v košickej Optime, kde je predsa len väčší okruh," dodáva Pčola.




Včera sme vás v bleskovkách informovali:

Popradčan Štefan Pčola sa v pondelok pokúsi prekonať svetový rekord v jazde na zadnom kolese bicykla

POPRAD 19. decembra (SITA) - Slovenský reprezentant v cyklotriale a majster sveta z roku 1998 v kategórii elite Štefan Pčola sa v pondelok takmer na deň presne pokúsi po roku opäť o nový zápis do svetoznámej Guinnessovej knihy rekordov. V žilinskom nákupnom stredisku Dubeň sa od 22.00 h začne jeho pokus o posunutie vlastného najlepšieho svetového výkonu v jazde na zadnom kolese horského 26-palcového bicykla bez prerušenia. Ten predchádzajúci z roku 2003 z Košíc má hodnotu 40 549 m. Vlani 20. decembra mal dva neúspešné pokusy - na prvý prešiel 14 630 m, druhý meral 37 482 m. "Nejde len o prekonanie rekordu. Už vlani prostredníctvom mňa venoval sponzor za každý začatý kilometer jazdy 10 eur pre telesne postihnuté športujúce deti v Poprade. Po sčítaní dvoch pokusov to bolo 530 eur. Tento rok to bude mať ten istý náboj. Budem jazdiť pre deti zo Základnej školy na Jarnej ulici v Poprade, kde sa chystajú za peniaze kúpiť krytinu na športové ihrisko. Verím, že budem úspešnejší ako vlani," povedal pre agentúru SITA 32-ročný Štefan Pčola.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Length of Sverige Sverigetempot - švédskych 2 100 km za 100 hodín

Reportáž: Length of Sverige Sverigetempot - švédskych 2 100 km za 100 hodín

Z ďalekého arktického Laponska až do juhošvédskeho Skane na bicykli. Dá sa to zvládnuť za menej ako 100 hodín?
Reportáž: Bahenný kúpeľ pre Kráľa Šumavy

Reportáž: Bahenný kúpeľ pre Kráľa Šumavy

Príbeh o kúpaní na konci leta, pleťovej maske, sirupe zo žabieho slizu, výbere lepšej stopy a iných zaujímavostiach :D.
Reportáž: Neslušským chotárom alebo ako sa cykloturista pretekov zúčastnil

Reportáž: Neslušským chotárom alebo ako sa cykloturista pretekov zúčastnil

Písal sa 14. august 2021 a na slovenskej MTB scéne mal premiéru 0. ročník cyklomaratónu Neslušským chotárom.
keyboard_arrow_up