Jozef Metelka počas majstrovstiev Slovenska a Česka v Žiline ukázal skvelú fazónu a útočil na medaily

Jozef Metelka počas majstrovstiev Slovenska a Česka v Žiline ukázal skvelú fazónu a útočil na medaily

V časovke skončil na štvrtom mieste a v cestných pretekoch s hromadným štartom bol medzi Slovákmi v cieli desiaty. V časovke prišiel do cieľa o minútu a tri sekundy za bronzovým Patrikom Tyborom, v pretekoch s hromadným štartom zaostal za opäť bronzovým Tyborom iba o 15 sekúnd. Metelka je dvojnásobný svetový šampión v dráhovej paracyklistike.

"Skúšal som sa držať v hlavnej skupine. Raz som musel doskočiť zo skupinky, ktorá sa vytvorila po výstupe na kratšom strmšom kopci a dobehnúť hlavnú skupinu. Posledné kolá boli rýchle a v záverečnom kopci som sa snažil vydržať do konca. Podarilo sa a vyšlo to na desiate miesto," skonštatoval Metelka o hlavných pretekoch MSR v kategórii elite mužov v rozhovore pre server Slovenského paralympijského výboru. Blízko k medaile mal 28-ročný športovec s podkolennou amputáciou ľavej končatiny aj v časovke. Nedosiahol na ňu aj vzhľadom na dve objektívne komplikácie, ktoré ho postretli.

"Pred cieľom som zle zabočil a stratil pár sekúnd, lebo rozhodcovia neukazovali smer. A nemohol som si obliecť svoju národnú časovkársku kombinézu, lebo vraj na republikových majstrovstvách sa to nesmie. Pre mňa to znamená stratu od tridsať sekúnd do jednej minúty. Ak by som ich nemal, možno by to stačilo na bronzovú priečku," vysvetlil Metelka.




Pretekár túžiaci po účasti na paralympijských hrách v Riu de Janeiro 2016 chce v budúcnosti opäť útočiť na medailové pozície medzi nehendikepovanými cyklistami. "Medaila bude cieľom. Ak nie o rok, tak o dva. Snáď sa to podarí," skonštatoval ambiciózne paracyklista žijúci a pripravujúci sa v Anglicku.








Najbližšie ho čaká svetový šampionát v cestnej paracyklistike vo švajčiarskom Nottwil. S akým cieľom tam pocestuje? "Trénujem najmä časovku a dráhu. Cestné preteky sú vždy trochu lotéria. Pred MS sa ešte bude konať jedno kolo Svetového pohára v nemeckom Elzachu. Dúfam, že sa mi bude dariť ako doteraz. Je to zatiaľ dobrý odrazový mostík do Ria," doplnil Metelka pre SPV.

Viac o Jozefovi Metelkovi

https://www.facebook.com/jozefmetelka
http://jozefmetelka.com/
http://jozefmetelka.com/blog
http://www.mtbiker.sk/clanky/jozef-metelka
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v Gravel – MTBIKER G-MARIN Cup Gravel

Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v Gravel – MTBIKER G-MARIN Cup Gravel

Druhýkrát sa bude bojovať o titul majstra Slovenska v kategórii gravel, neváhaj sa zúčastniť.
Rozhovor: Terézia Ciriaková – všestranná bojovníčka

Rozhovor: Terézia Ciriaková – všestranná bojovníčka

Mladá, talentovaná, ambiciózna, ale aj milá a ochotná. Taká je juniorská majsterka Slovenskej republiky v cestnej cyklistike.
keyboard_arrow_up