Pozvánka: Majstrovstvá Slovenska v Gravel – MTBIKER G-MARIN Cup Gravel

Druhýkrát sa bude bojovať o titul majstra Slovenska v kategórii gravel, neváhaj sa zúčastniť.

Všetci dávno vieme, že disciplína gravel nebola slepou uličkou. Svedčia o tom stále pribúdajúce preteky a taktiež aj majstrovstvá sveta. Minulý rok sme mali možnosť zažiť premiérové rozdávanie majstrovského titulu aj na Slovensku a tento rok tomu nebude inak. Opäť sa stretneme v Slovenskom olympijskom tréningovom centre – X-Bionic Sphere Šamorín v sobotu 23. septembra.

Majstrovstvá Slovenska Gravel MTBIKER G-MARIN Cup Gravel

Prihlasovanie

Prihlasujeme sa online a suma štartovného je do 21. septembra – 25 eur s kapacitou 200 pretekárov. Ak sa táto kapacita nenaplní, bude možné sa prihlásiť aj v deň konania pretekov v sume 30 eur. V cene je zahrnutý štartovný balíček. Prezentácia pretekov bude prebiehať od 10:30 do 11:30 v kancelárii areálu X-Bionic Sphere.

Majstrovstvá Slovenska Gravel - MTBIKER G-MARIN Cup GravelMajstrovstvá Slovenska Gravel

Trať

Štart a cieľ sa budú nachádzať v areáli olympijského centra a celý okruh má 20 kilometrov. Povrch tvorí 90 % tráva a zvyšok je asfalt. Celé preteky budú mať dĺžku 80 kilometrov, teda pretekári si celý okruh zopakujú 4-krát. Všetky kategórie majú spoločný štart o 12:05.

MTBIKER G-MARIN Cup Gravel

Dôležité upozornenia

Pretekári musia dodržiavať viacero pravidiel. Medzi tie hlavné patrí povinnosť použiť cestný, CX alebo gravel bicykel. Počas pretekov nesmie okrem opravy plášťov alebo výmeny duší meniť iné komponenty na svojom bicykli. Počas pretekov je prísne zakázané vyhadzovať obaly od výživy a bidóny, za porušenie bude pretekár diskvalifikovaný. Trať bude súbežne prechádzať pri telese dunajskej hrádze (asfalt), kde je zakázané si takto trať skrátiť.


Na záver

Prví traja pretekári v každej kategórii budú ocenení o 16:00 hodine. Okrem pretekárov vás môže v kvalitnom zázemí sprevádzať celá rodina, kde deti a sprievod môžu naplno využiť priestory olympijského centra na zábavu a športové aktivity. Neváhajte s registráciou a príďte si užiť kvalitnú atmosféru pretekov a pobiť sa o dres majstra Slovenska. Viac informácií nájdete na stránke organizátora alebo Slovenského zväzu cyklistiky.
Zdroj fotografií: Archív organizátora
report_problem Našiel si v texte chybu?

MSR Gravel - Šamorín

calendar_today 23.09.2023
label Gravel
place Šamorín (Slovensko)

filipskalican 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
Pozvánka: MTBIKER X-Point Cyclocross Race 2022 - zaži svetovú atmosféru cyklokrosu

Pozvánka: MTBIKER X-Point Cyclocross Race 2022 - zaži svetovú atmosféru cyklokrosu

Jeseň je obdobím, kedy nám Il Lombardia pomaly ale isto uzatvára cestnú sezónu. No na druhej strane to nielen nám, ale aj svetovej špičke, otvára nové možnosti jazdenia. Jednou z nich sú aj preteky X-Bionic Cyclocross Race.
Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

Európsky týždeň mobility – koľko CO2 ušetríš ty?

MHD je na prepravu mestom takmer ideálna. Čo však skúsiť bicykel a niečo vyhrať?
keyboard_arrow_up