Biky fóristov: KELLYS Swag 30 - Za málo peňazí veľa muziky

Po dlhých rokoch strávených na downhille a po vážnejšom zranení som sa rozhodol, že skúsim disciplínu, ktorá sa často označuje ako skutočný význam bikingu - enduro. Po bikoch ako napr. Specialized Demo, Big Hit som sa pustil do hľadania enduro stroja, ktorý by mi čo najviac vyhovoval. Najprv som osedlal Santa Cruz Nomad, bol som síce spokojný, ale predsa len mal ešte 26”, ktoré sa k enduru úplne nehodia a tak som sa rozhodol, že to chce zmenu.

Santa Cruz Nomad - predchádzajúci bike

Predstavenie biku

Podľa môjho názoru sa značka KELLYS za tie roky pôsobenia skutočne niekam posunula, čoho dôkazom je práve Swag 30 (ročník 2015), ktorý ma hneď zaujal komponentami a cenou. Bike je v SRAM výbave, ktorá je pre mňa atraktívnejšia ako Shimano, krásny RACE FACE kokpit. Aj toto všetko bola pre mňa jasná voľba.





Rám

Rám KELLYS SFS Supertrail Enduro stavaný na 27,5” so systémom zadného odpruženia Ratio Trail Control Link osadený tlmičom ROCK SHOX Monarch air zdvihom 160 mm s možnosťou lockoutu mi sadol musím povedať perfektne. Bike je vo veľkosti M (19"), čo je pre mňa s výškou 178 cm úplne ideálne. Rám je ready na vnútorné vedenie pre teleskopickú sedlovku.



Vidlica

ROCK SHOX Sektor Gold air zo zdvihom 150 mm je pre moje enduro aktivity viac než dostačujúca. Nastavenie odskoku, lockoutu, tuhosti chodenia je samozrejmosťou a bez problémov zvládne aj väčšie polety.


Skalické hory

Najprv som prešiel 40 km trasu do Skalických hôr, ktorá zahŕňa dlhé, občas prudké stúpanie, ale zároveň super zjazd trailami najprv na mojom bývalom biku Santa Cruz nomad model 2008, a potom na novom KELLYS Swag 30. Musím povedať, že Swag vyhral a tie roky vývoja ktoré jednotlivé biky od seba delia, sú jednoducho poznať. Santa bol síce hravejší, ale absencia prednej prehadzovačky a kolies veľkosti 26” zvládli trasu celkovo horšie ako nový Swag na 27,5”. S novým bikom som nemal žiadny problém vystúpať až na vrchol, spustiť sa trailami, pričom Swag bol oveľa stabilnejší, pohodlnejší bike, ktorý som mal pevne v rukách.

Trasa: http://www.mtbiker.sk/clanky/7695/skalicke-hory-cez-polne-cesty-za-novovybudovanymi-trailami.html

Aký ten Swag teda je?

Ihneď po zložení biku som vyrazil a veľmi rýchlo som zistil, že toto je enduro bike, ktorý som tak veľmi chcel a ktorý mi bude vyhovovať. Vďaka prevodom 2x10, riadítkam širokým 785 mm a celkovej súhre komponentov a rámu ponúkne skvelú ovládateľnosť tak potrebnú pre enduro. Bike, ktorý za tie peniaze a výkon potvrdí porekadlo za málo peňazí veľa muziky. Jediná škoda je absencia teleskopickej sedlovky, ktorú si bike priamo žiada.


Autor videa: adamoliva89

Špecifikácia

Rám: KELLYS SFS Supertrail Enduro 27.5 SWT 7005 (pevná os 12x142mm / Ratio Trail Control Link, zadný zdvih 160mm
Veľkosť rámu: M (19")
Vidlica: ROCK SHOX Sektor Gold TK (27.5), 150mm, Solo Air / TurnKey Lockout - Maxle Lite 15mm thru axle
Zadný tlmič: ROCK SHOX Monarch RT, Solo Air / Rebound / Open-Pedal (200mm)
Hlavové zloženie: FSA 1.5 integrated
Stredové zloženie: SRAM PressFit GXP
Kľuky: SRAM S1000 GXP (38x24)
Radenie: SRAM X5 10-Speed Trigger
Prešmykač: SRAM X7 10-Speed
Menič: SRAM X9 10-Speed
Počet prevodov: 20
Kazetový pastorok: SHIMANO CS-HG50-10 (11-36)
Reťaz: KMC X10L (110 článkov)
Brzdy: SRAM DB5 Hydraulic Disc
Brzdové kotúče: predný 180mm / zadný 180mm
Brzdové páky: SRAM DB5
Náboje: KLS Stormer 15DH-FR Disc / FORMULA DCL300 Disc (32 dier)
Pevná os: ROCK SHOX Maxle Lite - predná 15x100mm / zadná 12x142mm
Ráfiky: KLS MadMax Disc 584x18 (32 dier)
Výplet: stainless steel black
Plášte: SCHWALBE Hans Dampf Performance 60-584 (27.5x2.35)

Napíš aj ty o svojom biku

V rámci predstavovania bikov fóristov sme už predstavili napríklad: Dano5 a Yeti, HELLBOY22 a jeho KGB Fidel, Turbiho Klein alebo Quidoo & Merida Ninety Nine XT-D (2012).

Stačí sa ozvať alebo rovno zaslať krátky článok s fotkami na redakcia@mtbiker.sk. Nemusí to byť iba drahý profi bike, ale kľudne môže mať zaujímavý design, výbavu, netradičnú značku, históriu alebo ho môžete mať iba jednoducho radi a chcete sa podeliť o spoločné zážitky s ďalšími bikermi...
report_problem Našiel si v texte chybu?
Peter060 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Haibike Nduro 6 – mullet do ťažkého terénu

Unboxing: Haibike Nduro 6 – mullet do ťažkého terénu

Hľadáš ebike na tie najťažšie traily, enduro preteky a zdolávanie náročného terénu? Možno práve Nduro bude pre teba to pravé. Si zvedavý na výbavu? Čítaj ďalej.
Predstavenie: Nový KELLYS THEOS R - ku kompozitom prichádza hliníková robotika

Predstavenie: Nový KELLYS THEOS R - ku kompozitom prichádza hliníková robotika

Počítačom v Európe riadené zváracie a obrábacie stroje, nový motor a technológie. To je úplne nový celoodpružený KELLYS THEOS R.
Test: Kellys Theos F90 - The Game Changer

Test: Kellys Theos F90 - The Game Changer

O tomto bicykli už ste určite mnohí veľa čítali, videli fotografie, či videá alebo diskutovali. Ja osobne som ho začal evidovať už v Kanade a tešil som sa, kedy ho vyskúšam.
keyboard_arrow_up