Cannondale 2016 – MTB kolekcia

Cannondale sa v očiach mnohých z nás spája okrem špičkovej kvality aj s istou dávkou extravagancie. Nie je to len ikonickou Leftynou, ale celkovým pocitom z bicyklov, ktoré patria k vrcholu toho, čo cyklistický priemysel ponúka. Cannondale ostáva svojej povesti verný a pre sezónu 2016 si pre nás prichystal opäť pastvu pre oči – aj s absolútne novým modelom Habit.


F-Si Hi Mod Team

Pre budúci rok sa stretneme v ponuke s ôsmimi novými platformami, piatimi MTBčkovými, tromi cestnými. Ak prichádza niečo nové, automaticky musí odísť čosi staré – v prípade Cannondale sú to platformy F29, Rush 29, Trigger 29, Tango 29. Okrem bicyklov však značka disponuje aj slušnou zásobou vlastných komponentov, kde sa taktiež nespalo a do ponuky prichádza prepracovaná Lefty 2.0, nové kľuky a zapletené kolesá SI.


Scalpel Carbon Race

Lefty 2.0 Supermax sa môže pýšiť slušným tunningom v podobe nového označenia PBR Lockout, ktoré ponúka jednoduchšiu manipuláciu a jasne označené funkcie, čo predchádzajúcim vidliciam akosi chýbalo. Nový je aj uzáver vzduchu air cap vyznačujúci sa lepšou ochranou a jednoduchším uchopením. XC a Enduro verzie majú nové ladenie, ktoré by malo priniesť vyšší aktívny zdvih pri jazde, lepšie pruženie a živší prejav. Ruka v ruke k novému ladeniu si budeme musieť zvyknúť aj na nový návod k nastaveniu vidlíc. Lefty v sezóne 2016 rozširuje svoju rodinu o dva modely – fatbikový Olaf pre plášte šírky až 5.0“ a z opačného konca Lefty Oliver s 3cm zdvihu pre cestno-krosový model Slate.


Jekyll Carbon 1

V mountain modeloch bicyklov ako už bolo avizované vyššie nájdeme 5 nových platforiem + 2 dámske. Na radosť dám sa ponuka rozšíri o ponuka o modely FSI Womens a Habit Womens. Vidlice Lefty 2.0 nájdu v budúcom roku väčšie uplatnenie a mali by sme sa s nimi stretávať častejšie Samozrejme aj ďalšie modely prešli väčšími, či menšími zmenami, nás však zaujímajú tie najväčšie chuťovky, poďme si teda rovno predstaviť najnovší prírastok v rodine Cannondale – Habit.


Habit 2

Habit je úplne nový trail bike postavený na 27,5 palcových kolesách a 120mm zdvihoch. Zaujať má živou geometriou a ozaj širokou ponukou modelov. Technológie použité na bicykli zaujmú, pri karbónových modeloch je to BallisTec Carbon – vlákna vyvinuté a používané armádou pre balistické pancierovanie (ako sa k tomuto dostali v Cannondale netuším ). Pri hliníkových modeloch je používaná technológia Smart Formed Alloy, ktorá je ako inak vyhlásená za najlepšiu na svete. Zero Pivot technológiu starajúcu sa o flexibilitu zadnej stavby nájdeme aj na duralových modeloch. Habit ponúkne na karbónových modeloch karbónové prepákovanie, ktoré ušetrí 100g. Zaujme aj patentovaná technológia plochej montáže bŕzd. Na záver technického okienka spomenieme LOCK´R Expanding Pivot systém, čo v rečiach čísel znamená vylepšenie systému tlmenia- zvýšenie tuhosti o 6%, zníženie hmotnosti o 10% a úbytok v použitých častiach 33% = v jednoduchosti je krása. Prejdime k modelom Habita, ktorých je ozaj neúrekom. Plne karbónové modely HI MOD Black a 1 cenou veľmi nepotešia, Black za už spomínaných 11 tis. asi nebudeme na našich trailoch stretať často, rovnako ako verziu HI MOD 1 za necelých 7 tis. Krajší pohľad je na cenník verzií carbon/alloy, ktoré nájdeme v ponuke od 3600 do 5000 €. Najnižšie modely na hliníku začínajú s priateľnou cenou 1900 €.


Scalpel 29" 4

XC špeciál Scalpel sa v novej sezóne objaví na nových kolesách C-zero, všetky modely potešia pohľadom na vidlicu Lefty 2.0. Poteší aj pomer osadenia komponentov voči cene, ktorý u Scalpela milo prekvapí. 29“ Scalpel bude v ponuke v 4 prevedeniach, 3 karbónových a jednom hliníkovom.


F-SI Carbon 2

Viac sa pristavíme pri ďalšej pretekárskej mašine FSI, ktorý ponúka 3 nové hliníkové modely. Tie majú rovnakú geometriu a výhody ako karbónové verzie, akurát bez technológie AI (Asymmetric Itegration). Rámy nových verzií sa vyznačujú super krátkou zadnou stavbou, iba 436mm dĺžky pri 29“ palcových modeloch je ozaj sila. S-kový model je postavený na 27,5“ a zadná stavba má 425mm. Hlavový uhol má 69,5 stupňa. Rovnako ako na Habitovi sa pri FSI stretneme s plochou montážou bŕzd.


Trail 1

HT model Trail vyráža do sezóny 2016 so širšími riadítkami a iba kozmetickými úpravami. Po dve verzie nájdeme postavené na 27,5“ aj 29“.


Beast of the East

Zabudnite na Fat Biky, je tu 27+. Ak sme čakali na to, čo bude nasledovať po trende Fat bikov, odpoveď prišla pomerne skoro. Objemné plášte, široké ráfiky, ktoré síce nesú označenie 27,5 ale s plášťom sa skôr približujú 29“ kolesám ponúkajú výborné tlmenie a dobrú trakciu pri zatáčaní a výjazdoch. Cannondale útočí na novú kategóriu full modelom Bad Habit, čo je vlastne novinka Habit obutá do monster plášťov. HT ponuku reprezentuje Beast of the East so 120mm vidlicou, super krátkou zadnou stavbou s AI pohonom a 3“ plášťmi, čo je teda riadny + rozmer.


Habit Women"s 1

Samostatný odstavec si zaslúžia ženské modely, ktoré pre sezónu 2016 posilňujú. Ženy sa môžu tešiť na karbónové verzie modelov FSI a Habit na 27,5-kách. Dámska verzia FSI ponúka upravenú geometriu v podobe kratšieho rázvoru, bližším položením riadítok a nižším standoverom. Dámy si môžu teda vybrať po dvoch karbónových a hliníkových modeloch a po jednom karbóne a hliníku u Habita. Čisto dámsky model Tango s prispôsobenou geometriou na 27,5“ ponúka na výber tri modely.


Tango 4

Ponuka Cannondale pre sezónu 2016 nás oslovila a už sa tešíme na prvé testovania nových modelov, ktoré určite predstavíme na našich stránkach. Vyberať v našom eshope veru bude z čoho.
report_problem Našiel si v texte chybu?
Boo_boo 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Unboxing: Cannondale Habit 4 - zábavný trailový „Amík“

Unboxing: Cannondale Habit 4 - zábavný trailový „Amík“

Trialový bicykel, ktorý podľa výrobcu ľahko stúpa, dobre udržuje rýchlosť na rovinách, dolu kopcom je zábavný a nekompromisný. Ako je však vybavený? Pozrime sa na to.
High pivot - čo to je a na čo je to dobré?

High pivot - čo to je a na čo je to dobré?

Ak by som mal vymenovať najzaujímavejší technický trend v cyklistickom priemysle za uplynulý rok, určite by to bol návrat high pivot-u. Že neviete, o čom hovorím? Tak to je chyba!
Unboxing: Cannondale Scalpel Carbon 3 2021 – jednonohý pretekár

Unboxing: Cannondale Scalpel Carbon 3 2021 – jednonohý pretekár

Pretekárska DNA v kombinácii s originálnym prístupom k tvorbe vlastných komponentov, doplnená o skúsenosti z podujatí svetových úrovní. Stane sa tento model aj vašou zbraňou k úspechu?
keyboard_arrow_up