Zdroj: Zdroj: Facebook Velits Brothers

Tridsaťročný Púchovčan a štvornásobný cyklistický majster sveta Peter Velits bude aj v roku 2016 jazdiť za tím BMC. Peter je jazdcom BMC od januára 2014, predtým účinkoval v tíme Omega Pharma-Quick Step.

V roku 2007 pôsobil vo Wiesenhofe, v rokoch 2008 až 2009 v Milrame, v sezónach 2010 a 2011 v HTC - Columbia a ďalšie dva ročníky v nástupníckom tíme po predchádzajúcom Omega Pharma - Quick Step. Ako amatér jazdil za Duklu Trenčín a Konicu Minoltu.

"Je to krásny pocit opäť predĺžiť zmluvu s BMC. Táto sezóna mala ďaleko od perfektnej, ale aj tak som mal silnú podporu. V tomto tíme sa cítim veľmi dobre a už teraz sa teším na ďalšie výzvy. Verím, že v nasledujúcom roku budem stopercentne v poriadku a dosiahnem nejaké individuálne víťazstvo," uviedol Peter Velits.

Majster sveta v kategórii do 23 rokov zo Stuttgartu 2007 získal s BMC už ako elitný pretekár dvakrát titul svetového šampión v tímovej časovke, v ktorej predtým triumfoval aj v zoskupení Omega Pharma-Quick Step. S americkým tímom má možnosť zopakovať si tento úspech aj v nedeľu 20. septembra, keďže figuruje v širšom výbere pre MS v americkom Richmonde. Trojnásobný majster SR v časovke jednotlivcov naposledy pomohol BMC k triumfu v prvej etape Vuelty, ktorou bola tímová časovka. Druhú etapu dokonca absolvoval v červenom drese lídra prestížnych pretekov.

"Okrem jeho vynikajúcich výkonov v ostatných sezónach v individuálnych i tímových časovkách priniesol Peter do zoskupenia pocit sebadôvery našim jazdcom pre celkové hodnotenie na jednotlivých podujatiach," uviedol prezident a zároveň generálny manažér BMC Racing Team-u Jim Ochowicz.

Peter Velits na klasike Paris-Nice

[Foto na úvode: Zdroj: Facebook Velits Brothers]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Cestné bicykle BMC 2024 – poď na preteky ako „profík“ PR článok

Cestné bicykle BMC 2024 – poď na preteky ako „profík“

Podarilo sa švajčiarskemu výrobcovi bicyklov zosúladiť požiadavky náročných cyklistov ako je súhra tuhosti, prenosu sily a aerodynamiky?
Predstavenie: BMC Teammachine R - novinka s príchuťou Formuly 1

Predstavenie: BMC Teammachine R - novinka s príchuťou Formuly 1

Aerodynamika vyhráva nad hmotnosťou a UCI mení pravidlá. A toto je výsledok.
Test: BMC Teammachine SLR01 Disc Two - jeden stroj na všetko

Test: BMC Teammachine SLR01 Disc Two - jeden stroj na všetko

Top model švajčiarskej značky zažil so mnou celú sezónu a tak si trúfnem povedať, aký skutočne je.
keyboard_arrow_up