Reportáž: Cyklomaratón ZLÍN 2015 - kapurkový MTB relax

Brezniansky jesenný MTB Hugo bike nám bikerom tento rok dopriaty nebol, a preto sa náš cykloklub bol rozlúčiť s pretekárskou sezónou na Morave. V nedeľu, 4.10. 2015, sa v Zlíne konalo záverečné podujatie českého seriálu CYKLOMARATÓN 2015.

Ako obvykle, usporiadatelia pripravili 45 a 25 kilometrovú trať. Obidve viedli z baťovského mesta smerom na Luhačovice a oblúkom späť. Terén bol značne členitý s častými krátkymi „výživnými“ stúpaniami a miernymi zjazdmi. Trať viedla prevažne po lesných zvážniciach, ale našlo sa aj zopár krátkych singlových úsekov a asfalt.


Rýchly a suchý povrch bol predpoveďou na vysoké priemerky. O 12:00 hod. sa na spoločný štart štyridsaťpäťky a dvadsaťpäťky postavilo cca 350 pretekárov. Ak sa nemýlim, zo Slovenska ich bolo len osem. Vzhľadom na takmer ideálne podmienky, to veru nebola adekvátna účasť.


Maratón alebo šprint?

Víťaz dvadsaťpäťky to dal tesne pod jednu hodinu. Štyridsaťpäťka bola zdolaná pri 1 350 metrovom prevýšení za hodinu päťdesiatjeden minút. Vo veľmi silnej konkurencii sa na tretie pódiové miesto postavili len dvaja Slováci. Patrik Chromiak z DEMA Racing Team Senica v juniorskej kategórii a v kategórii Z40 to bola Dana Danišová z nášho teamu Klondike Bike Wolves Nitra.


Zázemie situované v centre mesta obsahovalo klasické vybavenie a služby pre účastníkov. Záver akcie bol doslova bleskový. Ešte neboli ani štyri hodiny popoludní a už sa aj všetko rámovalo. Náš štvorčlenný team si však chcel ešte dodýchať atmosféru a povymieňať si zážitky z preteku. Ostali sme sedieť na námestí a zavše aj dvíhali nohy, keď nám „likvidátori“ spod stola vyťahovali elektrické káble. Akcia sa nám všetkým páčila a na ukončenie sezóny bola takmer ideálna. Žiadne trápenie a náhlenie, len sme si užívali nenáročnú jazdu v prírodnom parku Želechovické paseky. Zlínsky cyklomaratón by som preto osobne zaradil aj do kategórie „kapurkový relax“. Kapurkový - teda posledný na rozlúčku.

Výsledky: http://www.sport-base.cz/vysledky/2015/z-cm-zlin-15?flt%5btrat%5d=K
report_problem Našiel si v texte chybu?

Cyklomaratón Zlín

calendar_today 04.10.2015
label XC preteky
place Zlín (Česká republika)

GaliPet 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

 Reportáž: Kopřivnický Drtič - pohodová „vyjížďka” v srdci Beskýd

Reportáž: Kopřivnický Drtič - pohodová „vyjížďka” v srdci Beskýd

Rodisko legendárnych tatroviek i štvornásobného olympijského víťaza vo vytrvalostnom behu, Emila Zátopka, hostilo 15. júla 2023 už po dvadsiatyšiesty raz poloorientačný nesúťažný hobby MTB maratón, Kopřivnický Drtič.
Reportáž: Drásal 2023 - jubilejný ročník legendárneho maratónu

Reportáž: Drásal 2023 - jubilejný ročník legendárneho maratónu

Dňa 24. 6. 2023 oslavoval najstarší bikemaratón v Českej republike svoje okrúhle 30. narodeniny a ja som sa deň vopred rozhodol tieto kultové holešovské preteky horských bicyklov po prvýkrát navštíviť.
Môj štart do sezóny na Šela maratóne

Môj štart do sezóny na Šela maratóne

Poďte si prečítať návrat k prvej májovej sobote, ktorú sme strávili na singloch v okolí hradného vrchu, na ktorom stojí Helfštýn. Dotiahnite si tretry a prilby, vyrážame!
keyboard_arrow_up