Cyklomost slobody je cyklistickým "korzom" Bratislavy

Bratislavský Cyklomost slobody, legendárny vďaka recesii s pomenovaním podľa Chucka Norrisa, má už vyše roka v prevádzke cyklosčítačku. Podľa výsledkov bola cyklistická sezóna na úseku tohto mosta v Devínskej Novej Vsi úspešná. Štatistiky o návštevách turistov v Bratislavskom kraji sú ešte pozitívnejšie.

„Údaje od apríla do septembra tohto roka ukazujú, že celkovo po cyklomoste prešlo 143 645 návštevníkov, z toho 52 % tvorili cyklisti (74 451) a 48 % chodci (69 194). Za hodinu prešlo po moste priemerne 33 a denne 785 návštevníkov. Najsilnejším mesiacom bol august, najfrekventovanejším dňom bola nedeľa,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Priaznivé sú aj štatistiky regionálneho cestovného ruchu. V I. polroku roku 2015 je v Bratislavskom kraji evidentný nárast vo všetkých ukazovateľoch. Celkový počet návštevníkov bol v ubytovacích zariadeniach cestovného ruchu 519 373, čo predstavuje oproti rovnakému obdobiu v roku 2014 nárast o 21,3 %.


Pozrite si aj článok: Najlepšou architektonickou stavbou je Cyklomost slobody.

„Cyklistika je jedným z dôležitých pilierov cestovného ruchu v bratislavskom regióne, preto si zaslúži podporu. Do budúcej sezóny plánujeme pokračovať v značení cyklotrás a vybudovať nové odpočívadlá,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Tlačová správa 15.10. 2015, Bratislavský samosprávny kraj
report_problem Našiel si v texte chybu?
weja146 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Šesť bratislavských trailov aj pre začiatočníkov

Šesť bratislavských trailov aj pre začiatočníkov

Bratislavský lesopark, to nie je len Slalomka, TBK3, Baník či Rohatka. Na svoje si tu prídu aj začiatočníci.
Video: MTBIKER na trailoch - Bojnicko - Dubnické cyklotrasy

Video: MTBIKER na trailoch - Bojnicko - Dubnické cyklotrasy

Bojnice su známe predovšetkým ich histórou a zámkom. Vedeli ste, že sa neďaleko nachádza aj parádne trailcentrum, ktoré je vhodné takmer pre všetkých?
DIVOčina v centre mesta - trenčianske cyklotraily

DIVOčina v centre mesta - trenčianske cyklotraily

Poznáte domáce trasy už naspamäť? Láka vás objavovať nové miesta a trasy v sedle bicykla? Naplánujte si cestu do Trenčína a príďte vyskúšať novú zábavnú cyklolokalitu hneď za múrmi Trenčianskeho hradu.
keyboard_arrow_up