Crosscountrystom začal boj o olympijské miestenky

Svetová cyklistická únia (UCI) vynulovala k 1. januára svetový rebríček horských cyklistov v disciplíne cross country a už od začiatku roka sa tak získavajú body do olympijskej kvalifikácie, ktorá bude trvať dva roky. O účastníkoch olympiády v Aténach rozhodovalo poradie na základe ročného zúčtovania. Vzhľadom k olympiáde v Pekingu bude teda rozhodujúce poradie na konci budúceho roka.

M. Hanus: "Ak budeme realisti, jeden jazdec to môže zvládnuť iba veľmi ťažko"

BRATISLAVA 28. marca (SITA) - Svetová cyklistická únia (UCI) vynulovala k 1. januára svetový rebríček horských cyklistov v disciplíne cross country a už od začiatku roka sa tak získavajú body do olympijskej kvalifikácie, ktorá bude trvať dva roky. O účastníkoch olympiády v Aténach rozhodovalo poradie na základe ročného zúčtovania. Vzhľadom k olympiáde v Pekingu bude teda rozhodujúce poradie na konci budúceho roka. "Olympijská kvalifikácia bude dvojročná. Podrobnejšie informácie mi ešte chýbajú, ale tentoraz bude veľmi ťažké získať olympijskú miestenku," povedala účastníčka OH v Grécku Janka Števková. Ešte ťažší budú mať boj o postup na olympijské hry muži, kde je oveľa tvrdšia konkurencia. "Ak budeme realisti, jeden jazdec to môže zvládnuť iba veľmi ťažko," povedal reprezentačný tréner krosárov Miroslav Hanus a pokračoval: "Hovoril som už s Milanom Barényim, ktorý prejavil záujem pomôcť so získavaním bodov de rebríčka UCI. Teraz však jazdí za Podbrezovú a pre ŽP Šport je prioritou cesta. Uvidíme, na ktoré preteky ho uvoľnia. S Ľubošom Kondisom som sa na túto tému ešte nerozprával. Musíme si sadnúť a dať dokopy program. Smolou však je, že sekcia MTB SZC má nové vedenie, ktoré sa iba dostáva do celej problematiky. Momentálne sa sústreďujeme na najbližšie ciele. Olympiáda je ešte príliš ďaleko." Tretím slovenským jazdcom v cross country, ktorý môže reálne pomýšľať na získavanie svetových bodov a boj o olympijskú miestenku, je juniorský vicemajster Európy Lukáš Hanus, syn reprezentačného trénera jazdiaci už druhý rok v českom tíme Merida.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové trasy, nové bicykle, vybavenie, farby všade naokolo, ale tiež dážď, mokré korene a blato. Predovšetkým ale skvelé výkony a atmosféra. To všetko a tiež mnoho ďalšieho priniesli prvé preteky svetového pohára horských bicyklov.
Reportáž: Bahenný kúpeľ pre Kráľa Šumavy

Reportáž: Bahenný kúpeľ pre Kráľa Šumavy

Príbeh o kúpaní na konci leta, pleťovej maske, sirupe zo žabieho slizu, výbere lepšej stopy a iných zaujímavostiach :D.
keyboard_arrow_up