Zdroj: Facebook: Peter Sagan pred a po preteku

Peter Sagan skončil druhý v prvej európskej klasike v belgickom Gente

Sagan z tímu Tinkoff obsadil druhé miesto v sobotňajších pretekoch Omloop Het Nieuwsblad, ktoré odštartovali sezónu jarných klasík v Európe. V záverečnom špurte nestačil iba na svojho veľkého rivala Belgičana Grega van Avermaeta (BMC Racing).

Čas víťaza bol 4:54:12 h. V dúhovom drese majstra sveta a s číslom 1 jazdiaci Sagan bol súčasťou päťčlennej skupiny v úspešnom úniku, jeho kolegami až do záverečných metrov boli Brit Luke Rowe (Team Sky), Belgičan Tiesj Benoot (Lotto Soudal), Francúz Alexis Gougeard (Ag2R La Mondiale) a neskorší víťaz Greg van Avermaet (BMC Racing). Päť kilometrov pred cieľom mala skupinka náskok 38 sekúnd, 3 km pred métou už len 25 sekúnd a bolo jasné, že si ho udržia. V záverečných desiatkach metrov prvý zaútočil Van Avermaet a na jeho atak zareagoval Sagan. Náskok Belgičana bol však už dostačujúci na víťazstvo. Hlavné pole doviedol do cieľa s odstupom 6 sekúnd Belgičan Jens Debusschere (Lotto Soudal). "Som veľmi rád, že sa mi podarilo vyhrať prvé preteky v Belgicku v novej sezóne. Ak by som si mal vybrať, kde by som chcel uspieť, tak práve na tomto podujatí," uviedol Van Avermaet v prvej reakcii pre belgickú televíziu.

Finiš


Rozhovor po dojazde


Preteky Omloop Het Nieuwsblad mali dĺžku 200,8 km, na trase so štartom a cieľom v Gente bolo 13 stúpaní a 10 sekcí s dlažobnými kockami. Vlani ich druhý rok po sebe ovládol Brit Ian Stannard z tímu Sky. V rýchlom slede už v nedeľu Peter Sagan absolvuje ďalšie jednorazové preteky v Belgicku. Podujatie Kuurne-Brusel-Kuurne bude mať podobnú dĺžku ako sobotňajšia klasika Omloop Het Nieuwsblad, ale na trase bude menej stúpaní.

Okrem Sagana a Van Avermaeta boli v sobotu v 248-člennom poli cyklistov v hre aj ďalšie veľké postavy jarných klasík Nór Alexander Kristoff (Kaťuša), Belgičania Philippe Gilbert (obaja BMC), Tom Boonen (Etixx- QuickStep) či jeho ambiciózny tímový kolega so silným časovkovým fundamentom, Nemec Tony Martin. Všetci skončili v poli porazených.

Výsledky

Omloop Het Nieuwsblad (Gent - Gent, 200,8 km): 1. Greg van Avermaet (Belg.) BMC Racing 4:54:12 h, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff, 3. Tiesj Benoot (Belg.) Lotto Soudal, 4. Luke Rowe (V. Brit.) Team Sky - všetci rovnaký čas ako víťaz, 5. Alexis Gougeard (Fr.) Ag2R La Mondiale +6, 6. Jens Debusschere (Belg.) Lotto Soudal +9

[Foto na úvode: Facebook: Peter Sagan pred a po preteku]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Peter Sagan a pamätné dni jeho kariéry

Slovensko malo priemerných športovcov. Malo dobrých športovcov. Malo vynikajúcich športovcov. A potom je tu Peter Sagan.
Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Video: Saganovu poctu nepokazil ani pád. MSR v cestnej cyklistike Tlmače 2023

Najvtipnejšie momenty a najväčšie víťazstvá Petra Sagana podľa jeho kolegov? Čo by robili po kariére cyklisti, štartujúci na MSR v Tlmačoch 2023?
Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Pozvánka: Spoločné majstrovstvá SR a ČR v Tlmačoch - poslednýkrát s Petrom

Tohtoročné národné majstrovstvá sa uskutočnia na Slovensku v Tlmačoch a chýbať nebude ani Peter Sagan.
keyboard_arrow_up