Pozvánka: Škoda maratón Marikovskou dolinou 2016

Srdečne vás chceme všetkých pozvať na ďalší ročník Škoda maratónu Marikovskou dolinou 2016, ktorý sa bude konať na lúke v Udiči - 14.5.2016. Hlavným partnerom podujatia je opäť Škoda, čo znamená zlepšené podmienky v zázemí pretekov, kopec atrakcií pre detský doprovod a celkovo atmosféru pravého maratónu.

To hlavné ale zostane už niekoľko rokov nezmenené – hravá, krásna, technická, ale pritom na svoju dĺžku náročná trať postavená bikermi pre bikerov. V každom prípade sme postavili nezvyčajný maratón, prírodné podmienky okolia napokon ani neumožňujú jazdiť po lesných zvážniciach, povrch je surový, ťažký, v máji často blatistý - horská cyklistika vo svojej najčistejšej forme, na štarte s tým treba rozhodne počítať. Myslíme samozrejme aj na menej trénovaných jedincov a na rodiny s deťmi, pre ktorých sú pripravené kratšie, menej náročné, ale rovnako krásne trate.

V sobotu 14.5.2016 budú odštartované preteky na 17 km (372 m), 43 km (1 164 m) a hlavný pretek na 66 km (1 783 m), okrem toho detský pretek. Každý, kto už na našom maratóne niekedy štartoval, si určite zapamätal trať, ktorá je založená na veľkom množstve singletrackov, ktoré začínajú už zhruba na desiatom kilometri, petekárom ašpirujúcim na „bedňu“ doporučujem prísť sem medzi prvými, obiehanie pomalších pretekárov tu je trochu problematické a vyžaduje vzájomnú ohľaduplnosť. Tieto úseky sú doplnené lúčnymi prejazdmi s nádhernými výhľadmi na blízku priehradu, to všetko s neopakovateľnou májovou vôňou rozkvitnutých lúk a lesov. Výhľady, ktoré sa otvárajú na krajinu okolo vás, sú naozaj jedinečné.


Druhá polovica dlhej trate má v sebe prídavok prudkých, miestami až nekonečných stúpaní doplnených ďalšími úsekmi „singláčov“ s následnými rýchlymi zjazdmi. Okruh o dĺžke 66 km určite nepatrí medzi najdlhšie, ale pozor, hlavne pre menej trénovaných jedincov to môže byť až priveľké sústo, celkové prevýšenie je vzhľadom na povrch a absenciu zvážnic alebo iného spevneného povrchu značné.

Samozrejmosťou je bohatá tombola, sprievodný program, ale hlavne skvelá trať, navrhnutá s cieľom čo najviac si užiť pravú a nefalšovanú horskú cyklistiku. Štart na dlhej trati začína o 10:00 hod, krátka trať bude odštartovaná o 10:25, štvrťmaratón o 10:50. Štartovné je 16 € (uhradené do 6.5.2016), po tomto termíne a v deň štartu 19 €. V štartovom balíčku si nájdete kopec zaujímavých vecí, ktoré sa hodia každému bikerovi.


Celé podujatie je zaradené do Škoda bike Open Tour, takisto do seriálu Slovak XCM Tour a je súčasťou Slovenského pohára v XCM.

Kompletné propozície spolu s ďalšími informáciami nájdete na http://maraton-marikovskoudolinou.mtbiker.sk/. Prihlasovanie na maratón je spustené na stránke http://www.cyklo.sao-tatry.sk.

Uvidíme sa na štarte, želám krásny zážitok z pretekania v krásnej prírode.
report_problem Našiel si v texte chybu?

ŠKODA Maratón Marikovskou dolinou - 2. kolo

calendar_today 14.05.2016
format_list_numbered 3. kolo - XCM Tour
format_list_numbered 2. kolo - Škoda Bike Open Tour
label MTB maratón
place Udiča - Prosné (Slovensko)

weja146 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Jarná klasika vo Svätom Jure bude otváracím podujatím v rámci série Škoda Bike Open Tour. Čo nás čaká počas 15. ročníka?
Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Jeden z najobľúbenejších maratónov na Slovensku bude písať už svoj 24. ročník.
Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
keyboard_arrow_up