Cebra-Bowden – čistenie a mazanie zo Slovenska

Slovenská spoločnosť Cebra-Bowden pôsobí v oblasti predaja káblových pohonov, bowdenov, oceľových lán, priemyselných reťazí, atď. No okrem iného, ponúka aj široké spektrum produktov pre cyklistiku. Jedná sa hlavne o čistiace a mazacie prostriedky. Navyše, popri tom všetkom nezabúda ani na podporu našej mládeže, čo sa v dnešnej dobe skutočne cení...

Portfólium produktov sa zameriava hlavne na trecie súčasti, od čoho sa napokon odvíja aj samotné motto spoločnosti – „sila v pohybe“. Tým, že sa orientujú na svoju oblasť v širších súvislostiach vrátane priemyselného odvetvia, tak sú v tejto problematike naozajstní odborníci. Vďaka tomu môžu ponúknuť vlastný vývoj a ucelenú radu produktov.


Čistenie – pred tým, než niečo namažeme, by sme mali v prvom rade zvoliť dôkladné odmastenie. Nanášať akékoľvek mazivo na špinavú reťaz, len zbytočne znižuje jej životnosť a taktiež životnosť ostatných komponentov, ako sú napr. prevodníky a kazeta.

Aktívny penový čistič - Cebra Brilliance (7,99 €)

Je vhodný pre čistenie umývateľných a lakovaných povrchov. Jedná sa o veľmi účinnú penu, ktorá odstraňuje škvrny od špiny a farby, obnovuje pôvodný vzhľad kovových, keramických, gumových, chrómovaných a poniklovaných povrchov.

  • Odstraňuje špinu, mastnotu a hmyz bez použitia dodatočnej vody.
  • Krátka doba odvetrania a vysoký čistiaci účinok.
  • Okamžitý účinok hneď po nástreku.


Priemyselný čistič - Cebra Active (9,99 €)

Slúži na rýchle a efektívne odstránenie olejovitých, ropných a mastných zvyškov z jednotlivých častí pohonu a z komponentov. Jednoducho, ideálny všade tam, kde treba niečo poriadne odmastiť.

  • Okamžitý účinok hneď po nástreku.
  • Rýchlo a efektívne odstraňuje mastnotu a staré znečistenie.
  • Po čistení nezanecháva žiadne zvyšky.

Mazanie – pri voľbe maziva je dôležité prispôsobenie aktuálnym podmienkam a terénu, v ktorom jazdíme. Je zbytočné dávať silné mazivo, ak je sucho a prašno a naopak. Cebra-Bowden ponúka produkty pre všetky podmienky.


Biely tuk na reťaze RACING (9,59 €)

Určený pre náročné podmienky a tie najdlhšie výjazdy. Veľmi vhodný najmä do vlhka a mokra, vďaka výbornej priľnavosti a viskozite. Zabezpečí vám hladký a tichý chod aj počas najdlhších výjazdov.

  • Predlžuje životnosť reťazí a je odolný voči vysokému tlaku.
  • Vynikajúce mazanie a ochrana za extrémnych podmienok.
  • Odolné proti splachovaniu vodou.


Cebraflon – PTFE olej (9,59 €)

Teflónové mazadlo s vysokým obsahom PTFE. Cebraflon mazivo má vynikajúcu priľnavosť a je určené na mazanie kovových aj nekovových styčných plôch s vysokým tlakovým zaťažením. Vytvára klzný povrch bez škvŕn, ktorý odpudzuje prach a nečistoty. Bude veľmi vhodný na výjazdy, keď je poriadne sucho a prašno, pretože na seba neviaže nečistoty ako hustý olej.

  • Teflónové mazadlo s vysokým obsahom PTFE.
  • Vytvára klzný povrch bez škvŕn, ktorý odpudzuje prach a nečistoty.
  • Je vynikajúci pri mazaní klzných plôch tlmičov, ozubených kolies a reťazí.
  • Hodí sa aj na mazanie laniek a bowdenov radenia.
  • Po aplikácii ostáva povrch namazaný, ale „suchý“.


Podpora mládeže

Ako sme spomínali v úvode, tak Cebra-Bowden podporuje mnohé cyklistické podujatia a mladé talenty, na čom si aj zakladá filozofia firmy. Sem patrí napríklad aj Detská tour Petra Sagana, ktorá sa aj vďaka takejto podpore teší stále väčšiemu záujmu a postupne naberá na kvalite. Na jednotlivých akciách, je to myslím už veľmi dobre vidieť.







Kompletnú ponuku produktov určených nielen pre cyklistiku, si môžete pozrieť na stránkach: cebrabowden.sk.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Ako čistím bicykel, keď nemám kde?

Ako čistím bicykel, keď nemám kde?

Nebývam v rodinnom dome, ale v klasickom paneláku. Možno jedna z najčastejších otázok, aké od vás za tie roky dostávam, znie: ako a kde čistím bicykel? Tak sa na to pozrieme bližšie.
Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Pre koho má voskovanie reťaze zmysel a aké sú jeho výhody a nevýhody? Hodiť sa budú aj dlhodobé skúsenosti s voskom od značky Rex.
Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
keyboard_arrow_up