Brunox – starostlivosť o bike zo Švajčiarska

Brunox sa primárne zameriava na oleje a čistiace prostriedky a v ich portfóliu nechýba ani sekcia určená výhradne pre cyklo odvetvie. Firma pochádza zo Švajčiarska, čo už trochu nasvedčuje, že kvalita bude v popredí a tam smeruje aj hlavné motto: „Nekompromisná Švajčiarska kvalita“. Nižšie v článku si predstavíme niektoré zaujímavé produkty z ich komplexnej ponuky.

Brunox RockShox Deo

Ideálny prostriedok na údržbu tlmičov a vidlíc. Čistí a konzervuje vonkajšie aj vnútorné časti, najmä tesnenia, ktoré udržuje pružné a plne funkčné a rovnako tak udržuje aj kĺbové spojenia a nastavovacie skrutky. Neobsahuje silikón, teflón ani grafit a je priamo odporúčaný firmou RockShox ako ideálny prostriedok na základný servis ich tlmičov a vidlíc. Veľkosť balenia je 100 ml a stojí 5.90 €. Viac informácií TU.

Brunox Top-Kett

Univerzálna ochrana proti korózii, ktorá môže byť použitá všade, kde je táto vlastnosť vysoko potrebná. Vytvára veľmi kompaktný a nevysychajúci ochranný film. Taktiež veľmi dobre znáša vysoký tlak a odoláva vonkajším vplyvom. Ideálny ako univerzálny olej pre vašu reťaz, ale uplatnenie nájde aj inde. Veľkosť balenia je 100 ml a stojí 6.60 €. Viac informácií TU.


Brunox Turbo

Mazací prostriedok s trochu odlišným zložením a zameraním ako Top-Kett. Čistí, maže a konzervuje za pomoci aditíva Turboline. Má výbornú viskozitu a dokáže preniknúť aj do tých najmenších otvorov, kde zabezpečí ochranu proti korózii. Použitá zmes zaručí súvislý ochranný film, a tým aj potrebnú hrúbku vrstvy. Pritom uvoľňuje nečistoty (najmä organické), ktoré môžu byť následne ľahko odstránené. Má nepatrné povrchové napätie a potrebnú priľnavosť ku kovom, takže voda je okamžite vytesnená. Výborný na mazanie reťazí na väčšinu bežných podmienok. Veľkosť balenia je 100 ml alebo 400 ml a stojí 4.80 €. Viac informácií TU.


Brunox Turbo Clean

Predtým, než niečo namažeme, je potrebná v prvom rade očista. Na extrémne znečistené časti poslúži Brunox Turbo Clean. Je to bezacetónový prípravok, ktorý poslúži ideálne na znečistené reťaze, kazety, bzrdové systémy a pod. Dokáže odstrániť organické aj minerálne nečistoty. Odstraňuje aj vlhkosť a bez zvyškov sa odparí. Veľkosť balenia je 500 ml a stojí 9.95 €. Viac informácií TU.

Starostlivosť o bike je jedna zo základných činností, ktorým by sme mali venovať väčší dôraz, ak chceme, aby nám všetko fungovalo na 100 %. O to viac, ak jazdíme aj v náročnom teréne, kde sa prejavia všetky nedostatky zanedbanej údržby, najmä na poste pohonu a odpruženia. Spoločnosť Brunox ponúka zaujímavý sortiment čistiacich a mazacích prostriedkov pre tento účel, kde zaujme napr. spomínaný RockShox Deo, ponúkajúci univerzálnu starostlivosť o tesnenia, ale taktiež aj o kĺbové súčasti. Neobsahuje pritom silikón a dokonca je priamo odporúčaný spoločnosťou RockShox. Ohľadom detailnejších informácií o jednotlivých výrobkoch navštívte stránky brunox.cz.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel PR článok

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel

Správne prostriedky na čistenie bicykla a mazivo dokážu výrazne stíšiť jazdu, predĺžiť životnosť komponentov a vo výsledku ušetriť za servis. Prinášame niekoľko tipov.
Čistenie a mazanie - základ, ktorý zvládne každý PR článok

Čistenie a mazanie - základ, ktorý zvládne každý

Poznáte ten pocit, keď poumývate bicykel, všetko namažete a zostanete sa naň pozerať ešte ďalších 10 minút s úsmevom? Trochu vám k nemu pomôžeme a pridáme niekoľko tipov na vhodné doplnky.
Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Video: Výrobcovia olejov nechcú, aby ste toto vedeli - voskovanie reťaze

Pre koho má voskovanie reťaze zmysel a aké sú jeho výhody a nevýhody? Hodiť sa budú aj dlhodobé skúsenosti s voskom od značky Rex.
keyboard_arrow_up