Zdroj: zdroj: facebook

Slovenský cyklista Martin Velits figuruje v 9-člennej zostave tímu Etixx-Quick Step na nadchádzajúce preteky Okolo Španielska. Martin Velits by mal byť jediným Slovákom v pelotóne. Populárna Vuelta sa začne v sobotu 20. augusta a potrvá do nedele 11. septembra. Prvou etapou bude tímová časovka na 27,8 km z Ourense Termal / Balneario de Laias -do Parque Náutico Castrelo de Miňo.

Etixx-Quick Step posiela do boja na španielske cesty túto medzinárodnú ekipu: Maxime Bouet (Fr.), Gianluca Brambilla (Tal.), David De La Cruz (Šp.), Yves Lampaert, Gianni Meersman, Pieter Serry (všetci Belg.), Zdeněk Štybar (ČR), Niki Terpstra (Hol.) a Martin Velits (SR). Tridsaťjedenročný M. Velits sa na Vuelte zúčastní už po siedmy raz a tretí rok po sebe. Zatiaľ najvyššie v celkovej klasifikácii skončil hneď vo svojej premiére v roku 2008 na 73. mieste.

"Máme silnú zostavu schopnú konkurovať do akéhokoľvek terénu. Bude to tvrdá Vuelta, ale s tým sme rátali. Budeme atakovať a snažiť sa o nejaké pekné výsledky. Plán pre každú etapu je rozdielny. Verím, že za našu prácu budeme odmenení," povedal športový riaditeľ Rik van Slycke v tlačovej správe tímu Etixx-Quick Step.

[Foto na úvode: zdroj: facebook]

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tip na výlet: Costa Cálida – neznámy raj pre cyklistov

Tip na výlet: Costa Cálida – neznámy raj pre cyklistov

Ak vás už omrzela Malorka alebo Kanárske ostrovy a túžite po objavovaní menej známych turistických miest, Costa Cálida je práve pre vás. Pokojné a nikým nerušené prostredie na juhovýchode Španielska ocenia začiatočníci aj pokročilí.
Tip na výlet: Je vám zima? Poďte sa zohriať na horúce Lanzarote

Tip na výlet: Je vám zima? Poďte sa zohriať na horúce Lanzarote

Dramatické scenérie, sopečná krajina, horúce slnko a svižný vietor. Cyklodovolenka na Lanzarote je ideálnym útekom do tepla počas chladných zimných mesiacov.
Tip na výlet: Calp – po stopách Zwift Academy

Tip na výlet: Calp – po stopách Zwift Academy

Poďte sa so mnou pozrieť do populárnej tréningovej lokality profesionálnych tímov vďaka ideálnej mikroklíme a krásnemu prostrediu – na Costa Blancu.
keyboard_arrow_up