Ebiky FELT – aj pre milovníkov trailov a dobrodruhov

Elektrobicykle sa postupne stávajú bežnou súčasťou každodenného života. Či už napríklad ako spoločníci do mesta, na výlety po okolí, alebo na dochádzanie do práce. Ich využitie je ďaleko širšie a ukazujú to aj novinky amerického FELTu pre rok 2017.

Spoločným znakom bicyklov tejto americkej značky je vysoký dôraz na kvalitu. Pri zložitejšom systéme, ktorý elektrifikácia prináša, je tento dôraz ešte viac potrebný. Aj preto sa pri všetkých svojich modeloch spolieha na motory od značky Bosch, ktoré sú zárukou kvality a spoľahlivosti.


Pre rok 2017 prináša FELT do svojho segmentu niekoľko zaujímavých noviniek.

FELT Redemption E

Najväčšou novinkou na poli elektro-segmentu je model Redemption E, ktorý nahrádza súčasný model Dual-E. Jedná sa prepracovanú verziu celoodpruženého bicykla, ktorý umožní si naplno užiť aj nejeden trail. Vďaka tomu bude výborným spoločníkom pri celodennom výlete v horách. Ponúkne 27,5 palcové kolesá, 4-čapovú konštrukciu a pomerne slušný zdvih - 140 mm. Vďaka novému tvaru elektropohonu Bosch bolo možné skrátiť zadnú stavbu na 470 mm, vďaka čomu je bike oveľa obratnejší. V ponuke bude vo finále trojica modelov na hliníkových rámoch. Pre všetky modely je spoločný hlavový uhol 67,5° a teleskopická sedlovka v základnej výbave. Dvojica vyšších modelov bude mať na poste kolies osvedčené modely od DT SWISS, konkrétne model 1900 Spline a 1700 Spline. Ten najvyšší E10 bude osadený novinkou od SRAMu - sadou EX1, ktorá je určená špeciálne pre horské elektrobicykle. Je postavená na systéme 1x8 a hlavnou výhodou je zvýšená odolnosť kazety a reťaze, ktoré dostávajú vďaka vyššej váhe a výslednému výkonu poriadne zabrať. Brzdenie bude mať na starosti 4-piestový model Magura MT7 takže sa netreba báť tento stroj poriadne pustiť z kopca. Čerešničkou u TOP verzie je elektronicky ovládaná bezdrôtová sedlovka Magura Vyron E-lect so zdvihom 150 mm.



FELT Outfitter

Veľmi zaujímavým modelom pre všetkých dobrodruhov je model Outfitter. FELT ho pôvodne pripravil pre amerických rangerov a ich dlhšie „pochôdzky“. Tomu je prispôsobená aj camo úprava a tiež možnosť naložiť množstvo vecí na predné a zadné nosiče. Navyše sa jedná o fatbike, takže ho len tak niečo nezastaví - či už sa bavíme o piesku, snehu alebo inej prekážke. Samozrejme, vďaka konštrukcii (a vzhľadu) nájde uplatnenie napríklad aj medzi poľovníkmi, rybármi, lezcami a dobrodruhmi, kde môže poslúžiť ako zaujímavá a ďaleko ekologickejšia/tichšia varianta motorky. Je stavaný tak, aby odniesol všetko, čo na neho naložíte.


(zdroj: mosionroata.ro)

Stávajúca ponuka
V portfóliu značky tiež zostávajú do budúcnosti aj modely, ktoré tvoria súčasný základ ponuky. Najväčšou novinkou v tomto segmente je najmä zväčšenie kapacity batérie zo súčasných 400 Wh na 500 Wh.

FELT NINEE 30

Vstupnou bránou do sveta horských elektrobicyklov je verzia FELT NINEE 30. Tá je postavená na pevnom hliníkovom ráme zo zliatiny 7005 s osvedčenou geometriou prebranou od svojho „klasického“ MTB kolegu NINE. Rám je doplnený vzduchovou vidlicou RockShox Recon Gold, výbavou Shimano (Deore, XT) a pevnými kolesami WTB. Motor Bosch s výkonom 250 W umožňuje zvoliť z 5 možných režimov podpory výkonu pre dokonalé prispôsobenie jazdnému štýlu a plánovanej trase. Cena biku je 3 290 € a viac informácií sa dozviete TU.


FELT VERZAE 30

Ideálnym spoločníkom pre každý všedný deň je model VERZAE. Či už je potrebné ísť na nákup, do práce alebo sa len niekam pohodovo previezť. Konštrukcia ponúka vysoké pohodlie a umožňuje aj jednoduché „nastupovanie“. Vďaka podpore elektromotoru Bosch nie je teda problém odniesť aj ťažší nákup alebo rýchle prejsť dlhšiu vzdialenosť do práce bez toho, aby ste prišli celí upotení. Zaujímavosťou je batéria umiestnená na spodnej strane zadného nosiča, aby v ráme zostalo čo najviac miesta. Základom je motor Bosch Active eDrive Unit, pevný hliníkový rám a výbava Shimano (Acera, Deore). Cena modelu je 2 490 € a viac informácií sa dozviete TU.


FELT teda nezabúda na inovácie ani v tejto menej obvyklej oblasti. Po novom už nezáleží na tom, či ste milovník trailov, ktorý chce toho zvládnuť viac, prípadne stráviť deň so „silnejšou“ partiou alebo dobrodruh, ktorého cieľom je pobyt v prírode trochu viac mimo civilizáciu. Samozrejme, nezabúda sa ani na úplne bežné využitie na výlety a do mesta. V ponuke sa nájde pre každého ten ideálny e-bike. Viac informácií nájdete na stránke: feltbicykle.sk/katalog/elektro-bicykle-2.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Na čo prihliadať pri kúpe e-biku - nový vs. starý

Na čo prihliadať pri kúpe e-biku - nový vs. starý

Kúpa e-biku je v praxi komplikovanejšia, ako kúpa klasického bicykla. Čo všetko treba zvážiť? Oplatí sa kupovať e-bike z bazára?
Kellys ebiky 2024 – na chuť si príde každý

Kellys ebiky 2024 – na chuť si príde každý

Dalo by sa povedať. že slovenská značka priniesla malú revolúciu v segmente elektrobicyklov. Čo si pre nás pripravil Kellys pre rok 2024?
Marin 2024 - celoodpružené stroje vytvorené pre zábavu PR článok

Marin 2024 - celoodpružené stroje vytvorené pre zábavu

Ak hľadáš celoodpružený bicykel alebo elektrobicykel, určite nevynechaj ponuku značky Marin. Prekvapia nás v roku 2024 niečím novým alebo zaujímavým? Poď to zistiť.
keyboard_arrow_up