Majstrovstvá SR v časovke družstiev - fotografie a výsledky

V obci Teplička nad Váhom sa minulú nedeľu konali Majstrovstvá SR v časovke družstiev. O titul majstra pritom súťažili cyklisti od žiackych až po kategóriu mužov. Preteky v kategórií kadetiek, junioriek a žien sa však pre nízky počet prihlásených neuskutočnili.

Kategórie juniorov, kadetov, starších žiakov aj žiačok ovládli pretekári CyS Akadémie Petra Sagana, iba medzi mladšími žiakmi prepustili pozíciu MŠK Žiaru nad Hronom. V žiackych kategóriách pritom štartovalo najviac tímov, u dievčat 8 a u chlapcov 9 a 7. Víťazky najmladšej kategórie žiačok (Zuzana Michaličková a Tereza Kurnická) pritom mali na 9 km trati priemernú rýchlosť 40,7 km/h. Víťazi kategórie starších žiakov z CySu (Jakub Slivka, Martin Svrček, Adrian Patay a Dávid Vavřinek) mali na 23 km dlhej trati priemernú rýchlosť 42,7 km/h.


V kategórií mužov sa na štart 44 km dlhej trate postavili iba 4 tímy, z toho dva z Dukly Banská Bystrica. Nakoniec si medailu zavesili na krk všetci Dukláci. Zvíťazil tím Dukla Banská Bystrica 1 v zložení Patrik Tybor, Juraj Bellan, Maroš Kováč a Jozef Palčák, pred Duklou Banská Bystrica 2 v zložení Martin Mahďar, Juraj Lajcha, Tomáš Harag a Ján Andrej Cully, z bronzu sa tešili ešte aj Kristián Zimány, Vladimír Kováčik, ktorí posilnili tím CK Witzenman Vlkanová s Tomášom Nagyom a Dominikom Špilákom.


A na záver ešte jedna dobrá rada pre súťaženia chtivých cyklistov: ak si muž a chceš sa na majstráku umiestniť tak, ako by si sa v pretekoch jednotlivcov nikdy neumiestnil, skús budúci rok s kamarátmi práve tímovú časovku. Tento rok by ste horšie ako piaty neskončili. No a ak si žena a zoženieš si na štart aj súperky, tak máš bedňu istú.

Kompletné výsledky si môžete pozrieť TU.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozhovor: Ján Frátrik – keď bicykle viac opravuješ, ako na nich jazdíš

Rozbehol svoj vlastný servis a predajňu. Nakoniec sa ale rozhodol ísť inou cestou a skončil v našom tíme, konkrétne v žilinskej predajni.
Majstrovstvá SSC – aj majstri si zaslúžia svoje majstrovstvá

Majstrovstvá SSC – aj majstri si zaslúžia svoje majstrovstvá

Po všetkých rôznych disciplínach prichádza ďalšia novinka, v ktorej budeme hľadať toho najlepšieho. Tentokrát ale pôjde o zručnosť, nie o watty. Aj keď…
Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá PR článok

Novinky vo svete športovej elektroniky - Suunto Race hodinky a Suunto Wing slúchadlá

Hodinky určené pre tých, ktorých poháňa výkon a chuť pretekať? Nové Suunto Race s nabitými funkciami sú tu aj s prvými slúchadlami pre športovcov z fínskej produkcie.
keyboard_arrow_up