HT bicykle okolo 2 000 € - rozumná cena a dobrá výbava

Asi najviac populárnou kategóriou bicyklov sú tie v cene okolo 2000 €. V prípade HT, teda tých s pevnou zadnou stavbou, už môžeme hovoriť ako o vstupe do sveta ľahkých, tuhých a veľmi dobre vybavených strojov, kde výrobcovia mohli prostriedky použiť na kvalitnú výbavu a stiahnuť hmotnosť na rozumnú úroveň.

Bude to ideálna vstupná brána pre ľudí, ktorí majú radi športovú jazdu a možno by si neskôr skúsili aj nejaké preteky. Teda, ide o rozumný kompromis medzi kvalitou a cenou. Navyše, upgrade v budúcnosti (napr. na poste kolies) posunie schopnosti bicyklov ešte na vyššiu úroveň. Na tejto sume častokrát začínajú aj bicykle s karbónovým rámom, kde je možné neskôr hmotnosť celkom ľahko priblížiť hranici 10 kg. Prípadne je stále možnosť ísť cestou kvalitného hliníkového rámu a veľmi dobrej výbavy. Do prehľadu sa dostal aj bicykel, ktorý nemá ako primárny cieľ rýchlu/športovú jazdu, ale ponúkne hlavne zábavu v technickom teréne a nestratí sa, ani keď napadne o čosi viac snehu...

Kellys Hacker 50

Mnohí stále preferujú maximálnu obratnosť, tuhosť a požadujú čo najnižšiu hmotnosť. Práve pre nich môže byť veľmi dobrá platforma na 27,5-palcových kolesách, ktoré tak trochu kombinujú vlastnosti z oboch „svetov“. Model Hacker 50 ponúka ľahký a pevný celokarbónový rám bez jedinej hliníkovej vložky s upravenou geometriou a dlhším predným trojuhoľníkom spolu s krátkou zadnou stavbou pre lepšiu obratnosť a zároveň vysokú stabilitu v zjazde. Vidlica RS Reba ponúka komfort, ale tiež dostatočnú progresivitu pre športovú jazdu, navyše je vybavená zamykaním z riadítok OneLoc. Kolesá sú kombináciou vlastných ráfikov KLS Cartel Disc a nábojov Shimano Deore. Shimano nájdete aj na poste pohonu, kde väčšina patrí do rady SLX v kombinácii 2x11. Doplnky sú tiež z vlastných radov s označením KLS Advance. Cena bicykla sa pohybuje okolo 1 999 € a keďže je to model 2017, viac informácií sa dozviete už čoskoro na stránke výrobcu TU.


Ghost Lector 3 LC 29

Model Lector sa za ten čas, čo je na trhu, veľmi rýchlo zaradil medzi nekompromisné stroje určené na preteky. Ľahký a pevný karbónový rám má agresívne línie, ktoré sa v dave naozaj nestratia. Hlavnou devízou je maximálna efektivita prenosu sily a tiež stabilita v náročných zjazdoch – tie sa stali súčasťou moderných XC tratí. Lector 3 ponúka spoľahlivú vidlicu RS Reba RL so 100 mm zdvihom ovládanú z riaditok systémom Oneloc. Vďaka 2-prevodníku je bike zároveň veľmi univerzálny, no v prípade potreby prechod na jednoprevodník nie je problém - to je jedna z výhod Shimana XT a systému 2x11. Kolesá sú kombináciou vlastných nábojov a ráfikov Rodi Blackrock 21, doplnky ako sedlovka, riaditká a predstavec sú tiež z dielne Ghostu. Cena sa pohybuje okolo 2 259 € a viac informácií sa dozviete TU.


Rock Machine Blizz 70 27+

Ak máte radi technické jazdenie, objavovanie nových terénov a pritom nepotrebujete full, tak model Blizz 70 môže byť skvelá voľba. Vďaka širokým plástom „pluskového“ rozmeru ho len tak niečo nezastaví, ponúkne dostatočný grip a komfort a navyše si s ním užijete aj v zime na snehu. Hliníkový rám dopĺňa vpredu vidlica RS Reba RL so zdvihom 120 mm. Pohon je v réžii japonského Shimano XT a SLX v prevedení 1x11, ktorý na poste kľúk dopĺňa Race Face Aeffect s 32-zubovým prevodníkom. Brzdy BR-M425 pracujú s kotúčmi o priemere 180/180 mm. Veľmi odolné kolesá nesú označenie One KT a pracujú so štandardom Boost 148. V základnej výbave nechýba ani teleskopická sedlovka, ktorá pri tomto biku nájde maximálne využitie. Cena sa pohybuje okolo 1 799 € a keďže je to model 2017, viac informácií sa neskôr dozviete TU.


Felt Nine 3

Model Felt Nine 3 ponúka v prvom rade veľmi kvalitný rám z rady UHC Performance. Okrem nízkej hmotnosti a tuhosti je apliková aj forma ochrany In Force na najviac náchylných miestach - ako spodná rámová trubka, vzpery a horná rámová trubka (napr, pri náraze riadítok), takže tieto oblasti vydržia aj skutočné „pretekárske“ zaobchádzanie. O dostatočný komfort sa stará vidlica RS Reba RL s ovládaním Oneloc a zdvihom 100 mm. Na poste kolies sa nachádza kombinácia ráfikov WTB Stp i19 a nábojov na priemyselných ložiskách. Pohon je v znamení Shimana a jeho sady Deore/Deore XT v prevedení 2x10. Rovnaký výrobca dodal aj brzdy, konkrétne model M447. Doplnky sú z vlastnej produkcie. Cena sa pohybuje okolo 2 199 € a viac informácii nájdete TU.


Lapierre Prorace 527/529

Na výber z 2 priemerov kolies dáva francúzsky výrobca Lapierre. Ak preferujete skôr stabilný prejav, siahnite po 29-palcovej verzii a ak ste skôr fanúšikom maximálnej obratnosti, je tu 27,5. To všetko na kvalitnom, ľahkom a tuhom karbónovom ráme. Ten disponuje progresívnou geometriou, takže sa určite nestratí ani na singletracku a v náročnejšom teréne, pritom stále ponúkne maximálnu efektivitu. Vpredu pracuje vidlica RS Recon Silver s diaľkovým ovládaním a zdvihom 100 mm. Pohon je kombináciou Shimano Deore a XT v prevedení 2x10, ktorý poskytuje dostatočne široký rozsah pre akékoľvek použitie. Kolesá sú kombináciou nábojov Formula a ráfikov Rodi Blackrock. Doplnky sú z vlastnej produkcie. Cena biku sa pohybuje okolo 1 799 € a viac informácii sa dozviete TU.


Canyon Grand Canyon AL SLX 9.9 SL

Pri tomto modeli stavil Canyon na rám z hliníkovej zliatiny, ktorý stále ponúka vynikajúce vlastnosti za výhodnú cenu. Bicykel je koncipovaný ako 29-palcový model, ale len po veľkosť M. Veľkosti S a XS už sú ako 27,5-palcové verzie. Základná výbava je ale skutočne na vysokej úrovni. Vpredu pracuje vidlica Fox Float 32 Performance s diaľkovým ovládaním. Na poste kolies sa nachádza kvalitný set M 1700 Spline od švajčiarskeho DT Swiss, ktorý posúva bicykel o level vyššie. Pohon vrátane bŕzd je kompletne v réžii nového Shimano XT vo verzii 2x11. Základné doplnky ako sedlovka, sedlo, predstavec a riaditká pochádzajú z vlastnej produkcie. Cena bicykla sa pohybuje okolo 1 999 € a viac informácii sa dozviete TU.


Corratec Revolution 29

Model Revolution od nemeckého Corratecu je rýchly a ľahký stroj určený na športovú jazdu a preteky. Pevný a odolný karbónový rám nesie vlastnú modernú geometriu, vďaka ktorej nebude problém užiť si aj niektorý hravý trail. Na poste vidlice je Manitou Marvel Comp s trochu viac „trailovým“ zdvihom – konkrétne 120 mm. Zaujímavosťou sú kľuky Rotor Rex 4.2 s eliptickými podvodníkmi Q-rings. Kolesá CrossRide od Mavicu sú spoľahlivé, rýchle a vhodne dopĺňajú celok. Pohon má na starosti Shimano v kombinácii SLX/XT v prevedení 2x11. Shimano dodalo taktiež brzdy M315, ktoré spolupracujú s kotúčmi o priemere 180/160 mm. Doplnky ako sedlovka, predstavec a riadítka sú hliníkové z vlastnej produkcie ZZYYX. Cena sa pohybuje okolo 1 999 € a keďže je to model 2017, viac informácií sa neskôr dozviete TU.


GT Zaskar Carbon 29 Comp

Pre sezónu 2017 dostala legenda s názvom Zaskar novú tvár. A nielen napohľad. Rám je kompletne prepracovaný metódou FOG a ponúka aj novú progresívnu geometriu. Dlhšia rámová trubka, kratšia zadná stavba a predstavec. Tento bicykel je dostatočne ľahký na preteky a tiež odolný pre každodenné jazdenie. Navyše sa zďaleka nestratí ani na traili. Vpredu pracuje spoľalivá vidlica RS Recon Gold so zdvihom 100 mm a diaľkovým ovládaním popclock. Radenie, prehadzovačku a prešmykač dodalo Shimano v 11-rýchlostnej verzii SLX. Kľuky sú od FSA, konkrétne model Comet. Brzdy má na starosti opäť Shimano vo verzii BL-M365. Kolesá a doplnky sú z vlastnej produkcie All Terra. Cena sa pohybuje okolo 1 849 € a viac informácii sa dozviete TU.


Cube Reaction HPA SL

Ak hľadáte vynikajúci rám a nemusí sa jednať o karbón, určite zaujme model Reaction HPA SL. Vďaka trojitému zoslabovaniu a zliatine 7005 ponúka nízku hmotnosť, ktorá sa veľmi blíži vyšším karbónovým kolegom. Na oplátku ponúka zaujímavú výbavu – napríklad vidlica FOX Float 32 Performance s diaľkovým ovládaním a zdvihom 100 mm alebo zapletaný set kolies Fulcrum Red 44. Pohon je v réžii Shimana, konkrétne verzie 8000, ktorá bez problémov uspokojí aj náročných používateľov. Na poste bŕzd je situácia rovnaká a tie spolupracujú s kotúčmi 180/160 mm. Doplnky sú z vlastnej produkcie, výnimku tvorí sedlo Selle Italia SC1. Cena sa pohybuje okolo 2 000 € a viac informácií sa dozviete TU.


Ako vidno, ponuka je skutočne široká a v tejto kategórii má takmer každý výrobca čo ponúknuť. Keďže sú to modely 2017, niektoré ešte nie sú oficiálne predstavené – pre podrobnejšie informácie sledujte weby jednotlivých výrobcov, čoskoro sa tam určite objavia.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Hardtaily okolo 1 000 € – ideál pre začínajúceho cyklistu PR článok

Hardtaily okolo 1 000 € – ideál pre začínajúceho cyklistu

Pri začiatkoch s cyklistikou je výborným riešením kvalitný, ale stále dostupný model. Dnes sa pozrieme na niekoľko „HT-čiek“, ktoré spravia radosť aj nenáročným cyklistom.
Trailovo ladené hardtaily – pre zábavu aj vycibrenú techniku PR článok

Trailovo ladené hardtaily – pre zábavu aj vycibrenú techniku

V dobe, kedy všetci brázdia traily na celoodpružených bikoch, vie stále dobre poslúžiť aj hardtail. Veď práve na ňom sa najlepšie buduje technika a nevyžaduje ani toľko údržby...
Moja zbraň do kopcov alebo trochu „gramárenia“ nezaškodí

Moja zbraň do kopcov alebo trochu „gramárenia“ nezaškodí

Ako vyzerá a jazdí bicykel, ktorý dokáže ponúknuť výhodu v boji s gravitáciou? Alebo keď už výkon nestačí, treba využiť aj moderné technológie a „marginal gains"...
keyboard_arrow_up