Bike park Bachledka a skvelý víkend

Kedže som celé leto pracoval a na biku som bol minimálne, rozhodol som sa na konci leta, respektíve začiatkom jesene si to vynahradiť. Tak kamoš, ktorého som zlanáril, tiež bookol ubytko v Ždiari a mohli sme sa začať tešiť .

Zbalili sme sa, obliekli, naložili biky do kundolapu (kamošov mercedes) a hajde Bike park Bachledka. Došli sme tam, nahodili kolesá, kúpili lístky a horsa na lanovku. Personál usmiaty, ochotný, ústretový. Kamoš pozeral po prilbách, kedže mu trebalo novú. Na čo zareagovala baba a pýta sa - "Chcete tú prilbu? Viem vám tam ešte urobiť cenu." A poviem vám, že aj urobila a poriadnu.

Krv v žilách, ktorá vrela už po ceste sa vystupňovala. Bachledku poznám, takže sa dole fičalo už na prvej jazde - Familkaaaa. No čo čert nechcel, to sa stalo, Murpyho zákon sa dostavil. Na hornej stanici sa zistilo, že som to očividne sekol, tak som si hneď nasadol aj na cestu dole (všetci na mňa pozerali, že čo idem s bikom dole na lanovke, no haluz). Dole mi chlapík skladá bike a už z diaľky kričí, čo defekt? Ja áno a on, že kľudne choď tu zboku, aby som nemusel chodiť dookola. Ráno som držal v ruke náhradne diely ako dušu, lanká a podobne a vravím si načo? Neberiem, bude v poho a keď tak, tam majú. Kupujem dušu a slečna sama od seba - treba pomôcť? Pošlem vám technika? Zarazila ma ochota a prístup. Vravím nie, to by som mal zvládnuť . Bolo vidno, že o trate je postarané, bol som tam cca 4 týždne predtým a drobné nedostatky boli odstránené. Nahodil som dušu, vyviezol sa hore, spustil po dehačke a zrazu dačo nem dobre.


Verte, či nie, urval som lanko prehadzovačky. Hnev vystriedal smiech . Keď som si spomenul, čo všetko som si ráno vravel. Zišiel som dole, pýtam lanko, na čo sa bez slova postavil technik, zobral lanká a povedal.: "ale toto už vezmeme do dielne". Zobral bike, šli sme do dielne, kde začala výmena lanka na čo sa pýta, či mám v poriadku brzdy, či by nebolo potrebné odzvdušniť. Vravím, zadnú asi aj áno, ale hlavne asi vycentrovať koleso. Po servise brzdy sa hneď pustil do centrovania. Všetko s úsmevom, ochotou a skvelým prístupom. Samozrejme počas opravy rozhovor, ako sa mi tu páči, trate, prostredie, atď. Keď sme vyšli z dielne, pozerám lokalizáciu na mobile, či som naozaj na Slovensku, pretože tu som sa za celý svoj život nestretol s takým prístupom. Možno malé výnimky sa nájdu, aby som zase nekrivdil. Potom som šiel po pumpu dofúkať ešte koleso, na ktorom bol predtým defekt a opäť - tlmič dofúkaný?

Zobral pumpu na tlmiče a išiel so mnou dofúkať tlmák. V hlave mi tak išlo, ja vážne nie som na SVK. Keď sme išli asi 6. jazdu, tak chlapík na dolnej stanici, no čo, ako chlapci, vládzete v pohode? My na to - jasnéééé. Mimochodom, v septembri lanovka premáva už len do 16:00, no keď sme tam 15-teho došli, na predajni bol veľký nápis: Dnes lanovka premáva do 18:00 a smajlík . Vravím, parááááááda. A cena celodenného lístka nie 15 €, ale 10 €, a to celý september na podboru Downhillu, hovorím si, všetky palce hore aj na nohách - pecka, klobúk dole.


Večer sme sa už išli len najesť a spať, kedže ráno späť do skvelej Bachledky. Na druhý deň prídem, na predajni stále nadpis do 18:00, vravím si, zabudli to dať dole. Kupujem lístok a kočka na mňa, vyberte si čokoľvek z týchto košíkov... boli tam malé drobnosti, ktoré samozrejme potešia . Viažem vonku šnúrky, vybehne chalan a pýta sa - čo si tu sám? Vravím, s kamošom včera sme jazdili a dnes je trochu umretý, hahaha, tak dôjde neskôr, tak zatiaľ sám. On na to, že ak chcem, potom môžeme dať spolu jazdu, že ide robiť sprievod. Hovorím si, paráda, samozrejme opäť rozhovor ako sa mi tu páči, trate, prostredie, príroda. Opäť si vravím, excelent, a to je ešte len ráno . Bolo síce niečo po 10. hod., čiže ráno .

Chlapík na hornej stanici, že ako po včerajšku, či vládzem, aký sme mali večer a podobne. Skvelý prístup ma už nezarazil, kedže som bol natrénovaný z dňa predtým a dnešného rána . Skôr potešil a povzbudil, že je to stály stav a deň predtým to nebola náhoda. Mal som so sebou ruksak, kedže auto bolo na penzióne. Tak na hornej stanici sa pýtam, či si ho tu môžem nechať. Chlapík, čo sa ráno pýtal ako, vraví jasné, tu ti ho položím kľudne tu potom vojdi, keď budeš potrebovať. Pozerám a vidím známy bike, známu prilbu, pozriem lepši a bikeri zo SNV (ja som zo Spišskej Novej Vsi som zabudol spomenúť). Uplná náhoda, na čo hneď, či som tu sám a opäť veta - kamoš je odpadnutý po včerajšku, smiech. Tak poď jazdiť s nami a už to šlo rovno freeride, tá trať je proste perfektná. Potom DH a DH pro, proste išli sme jak píly.


Počas toho servis kolesa a taktiež defekt, “štastena” došla aj na kolegovcov, proste tentoraz to schytali Spišiaci. Potom sme išli jesť, ja hore, oni dole, veď máme čas, dnes je do 18. hod. vraveli. Ja na to, že neviem, či to len nezabudli zlepiť zo včera. Tak sa na hornej stanici pýtam, do koľkej to dnes fičí. Do 18. hod., vraví chlapík, mne sa len dvihli kútiky a palce na rukách. Po obede a krátkom oddychu opäť nasledovalo jazdenie, dokonca aj so spomínaným chalanom z Bike parku. Potom už len umyť biky a hajde do wellnelsu. V sobotu katastrofálne počasie, tak sme si spravili výlet do Krakova. Môžem len potvrdiť, čo sa hovorí. Bolo tam krásne a neskutočný život.

V nedeľu sme prišli opäť do Bachledky a vyzeralo to, že sa poobede ešte vyčasí a vybehneme na vyhliadkovú vežu, no bohužiaľ sa nevyčasilo a dosť fúkalo. Tak sme sa rozlúčili s Bachledkou a bolo po úžasnom predĺženom víkende. Keďže Bachledka zatvárala svoje brány až prvý októbrový víkend a mne sa podarilo splašiť auto, tak som 2. októbra nabehol. Chlapi na vleku hneď - ahoj, ako? Tak sa ti podarilo dôjsť, atď. Opäť perfektný prístup. Bolo som tam tento rok 4x a vždy to bolo super. Trate predstavovať nebudem, nakoľko všetko nájdete na ich webe (aj o ďalších atrakciách v stredisku a možnostiach turistiky i cykloturistiky v okolí) a videí na nete, koľko len nechcete.


Len dodám, že kamoš tam jazdil na klasickom XC/MTB biku (HT) a bolo to úplne v pohode, familka a naturalka je naozaj pre všetkých . Bike park nie je len o tratiach, ale aj o starostlivosti o nich, prístupe personálu, službách, ochote pomôcť a podobne. U mňa je tento Bike park TOP na Slovensku. Rozhodne ho odporúčam navštíviť. Už teraz sa teším na otváračku. Dúfam, že sa mi podarí prísť.
report_problem Našiel si v texte chybu?
mino256 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Z nuly na vlastný „Mount Everest“ za 3 roky

Z nuly na vlastný „Mount Everest“ za 3 roky

Tento článok je príkladom „success story“, ako som sa z kategórie „nobiker“ dostal do kategórie „aktívnejší hobby biker“, zároveň som si splnil sen a úspešne som absolvoval bikepackingové preteky.
Gravelom okolo Považského Inovca

Gravelom okolo Považského Inovca

Keď som objavil cyklotrasu okolo Inovca, rozmýšľal som nad voľbou bicykla. MTB či gravel? Nakoniec to padlo na gravel a dúfal som, že to neoľutujem. Ako to dopadlo?
Tip na výlet: A opäť to vábivé Valašsko - výjazd plný zážitkov

Tip na výlet: A opäť to vábivé Valašsko - výjazd plný zážitkov

Valašsko je cyklistický raj pre milovníkov cesťákov i MTB. Kto tam nebol, neuverí, kto tam bol, rád sa tam znovu vracia.
keyboard_arrow_up