Pozvánka: III. diel festivalu Cyklocestovanie

Festival venovaný špeciálne cestovaniu na bicykloch vám aj v tomto roku prinesie množstvo zaujímavých prednášok, príbehov doplnených fotografiami, ale aj video pozdravy a projekcie filmov.

Pozývame preto všetkých priateľov cyklistiky, cestovateľov a dobrodruhov, ako aj každého, kto si rád vypočuje a pozrie zaujímavé a napínavé prednášky plné dobrodružstiev a príchod z ciest po svete na bicykli, do zasadacej sály trnavskej radnice na Hlavnej ulici číslo 1. v Trnave dňa 19. novembra v sobotu od 13-ej hodiny. Ako to vyzeralo na II. ročníku si môžete prečítať na stránke: Festival Cyklocestovanie - priestor pre všetkých nadšencov a priateľov cykloturistiky.


Z prednášok spomenieme:
  • Liberta Tour - Na Liberte k čiernemu moru => Odvážny výlet chlapcov z Liberta Tour, ktorí sa rozhodli na dobre známych bicykloch značky Liberta prejsť takmer 1 500 km k Čiernemu moru, ako sami hovoria, aby si tam mohli dať pivo.
  • Ondrej Izakovič, Miroslav Langer - Mongolia 2016 => Dychvyrážajúca krajina s neporušenou prírodou. Kočovnícka minulosť tunajších domorodcov nepotrebovala mestá, služby ani infraštruktúru. Na miestach, kde nie je nič, len pocit voľnosti a slobody, sa ťažko dá určiť, v akom sme storočí. Obrovská, vnútrozemská, najľudoprázdnejšia krajina, v ktorej sa už v stredoveku zrodil v hlave pastiera Temüdžina nápad o globalizácii sveta a jeho impérium, ktoré pokrylo pol sveta, siahalo až na územie Slovenska. Nenechajte si ujsť množstvo krásnych fotiek a zaujímavých príbehov.
  • Martin Stiller - S Renátou Lorišovou vyrazil Martin do Austrálie, aby ju prešli zo západu na východ a zdolali tak legendárnu polopúšť Nullarbor Plain. Za takmer 5 mesiacov a 9 320 km v sedle bicykla spoznali austrálsku divokú faunu a flóru, pohostinnosť miestnych obyvateľov, rozmary počasia a zažili tiež plno nevšedných zážitkov. Prednáška bude doplnená o množstvo nádherných záberov z austrálskej i tasmánskej divočiny. Tešiť sa môžete na klokany, koaly, wombaty, emu, ale tiež na povestné cestné vlaky, nekonečné pustiny, rozprávkové pláže alebo slávne mestá ako Sydney, Melbourne a ďalšie. Nenechajte si túto projekciu ujsť.
  • Tešiť sa môžete aj na prednášky ozHorSa - Z Bratislavy do Ríma, Ecotopia Biketour, Jakubská cesta ale aj ďalšie.


V priateľskom prostredí si zároveň bude možné vymeniť skúsenosti, nabrať inšpirácie a naplánovať nové cesty. Na festivale pripravujeme niekoľko noviniek a zmien, aby sme vám vašu prítomnosť ešte viac spríjemnili.


Jednou z noviniek je aj fotografická súťaž s vyhodnotením priamo na festivale. Pre výhercov máme zaujímavé ceny: Výkonné 3000 lumenové predné LED svetlo, trojbrašňa na nosič, brašňa na riadítka s držiakom KlickFix, celodenný vstup do wellness v Trnave pre dve osoby a peňažné poukážky na nákup cyklokomponentov vo výške 100 €. Samotná fotosúťaž bude prebiehať až do 10. novembra, do kedy môžete zasielať svoje fotografie mailom vo vysokej kvalite na adresu festival@cyklocestovanie. Pripravujeme aj zaujímavý workshop na dôležité témy týkajúce sa cestovania na bicykli.

Bližšie informácie nájdete priamo na webovej stránke cyklocestovanie.sk. Tešíme sa na vás!
report_problem Našiel si v texte chybu?
Enriko111 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Pozvánka: MTBIKER Sliezsky kráľ 2024 — tretia edícia tatranského „nárezu“

Sliezsky kráľ je medzi našimi pretekmi jedinečným podujatím. Nielen prekrásnou prírodou a náročnosťou trate, ale aj silnou zostavou, ktorá sa tu každoročne zíde...
Video: Ako zabaliť bicykel, aby prežil aj lietadlo?

Video: Ako zabaliť bicykel, aby prežil aj lietadlo?

Koľko reálne trvá zbalenie bicykla do prepravnej tašky a ako je v nej chránený? Aký je rozdiel oproti kartónovej krabici alebo prepravnému kufru?
Unboxing: Thule Epos 3 - kompaktný a univerzálny nosič

Unboxing: Thule Epos 3 - kompaktný a univerzálny nosič

V dobe gravelov, elektrobicyklov, rôznych rozmerov plášťov a geometrií rámov je potrebné prispôsobovať sa. Čo všetko dokáže nosič na ťažné zariadenie Epos 3 od Thule?
keyboard_arrow_up