Novinky FOX 2007 pre XC

Chcete vedieť čo pre Vás pripravil Fox Forx na ďalší rok? Nové vidlice a zadné tlmiče budú by san a bikoch mali objaviť už koncom roka a tu je kompletný zoznam noviniek pre vaše potešenie

FOX Séria 32F. Začnime teda pri najľahčích vidliciach. A teda pri XC pretekárskej vidle... Hneď z prvého pohľadu je zrejmé, že tento model doznal veľkých zmien, už len kvôli peknej krémovej farbe – a kompletne prekopanej spodnej časti nôh, ktorá po novom obsahuje množstvo prvkov z rady 36. Zväčšila sa miera prekrytia klzákov a korunky, novinkou je aj masívny, hranatý spojovací oblúk – a dopredu smerujúce úchyty náboja, čo má byť prevenciou proti vypadnutiu kolesa spôsobené zachytením rotora...

FOX

FOXX-séria (F80X a F100X) má "Pro-Tune" páčku na spodnom konci nohy, ktorá umožňuje nastavenie vidlice buď do "pretekárskeho režimu" pri ktorom ju pohnú iba najväčšie nárazy a inak je úplne pevná alebo do “Turistického režimu” ktorý ponúka oveľa prirodzenejšiu platformu pre jazdenie po trailoch, umožňuje napríklad aj rozpumpovanie vidlice pred skokom a podobne. V “otvorenej” polohe umožňujú obe nastavenia voľný pohyb vidlice. Hmotnosť bude približne okolo 1,54 kila a retro jazdci si ju ešte stale môžu objednať aj s konzolami na Véčka.

32 Float Tlmiaci prvok “Pro Tune Damper” nájdeme aj na "X" verzii modelu 32 Float, ktorá tak ako zvyšok vidlíc série 32 Float má k dispozícii 140mm zdvih. Hmotnosť sa u týchto nových vidlíc pohybuje na úrovni 1,72 kg a sú na nich použité tie isté spodné nohy ako na F-sérii, vrátane masívneho spojovacieho oblúka a skrutkovacieho držiaka brzdovej hadičky.

FOX
Takto vyzerá nova Float s novými 32mm spodnými nohami, ktorú sú identické u všetkých vidlíc s 32mm nohami.

32 Talas taktiež dostala zbrusu nové nohy, okrem toho sa však výrazného zlepšenia dočkala aj funkcia pre zmenu zdvihu TALAS – ktorá bola osadené páčkou s troma polohami. Namiesto preklikávania sa s kolieskom cez celý zdvih, jednoduchým otočením páčky meníte zdvih medzi 100 - 120 a 140mm zdvihom. K dispozícii je dokonca aj TALAS X verzia s ProTune technológiou.

FOX
Fox 32 TALAS

32 Vanilla po novom prichádza so zdvihom 140mm maslového pružinového chodu, rovnako má nové spodné nohy a váži iba 1,9 kg.

FOX
Fox 32 Vanilla

Nová 36 Float. Táto vidlica bola veľmi populárna už od svojho uvedenia na trh, a to tak vo vzduchovej verzii TALAS Float ako aj v pružinovej Van verzii. Tento rok k ním pribudol nový model, a síce 36 Float. Vďaka tomu, že nie je vybavená systémom pre zmenu zdvihu TALAS, je nova 36 Float ľahšia – má tesne cez 2,26 kg.

FOX
36 Float

A ešte niečo čo určite poteší všetkých fanúšikov 36ky v ďalšom roku. Po novom je protikus pevnej osi s opačným závitom, takže už žiadne nechcené vytiahnutie protikusu a nie pevnej os. Okrem toho všetky vidlice rady 36 majú úctihodný zdvih 160mm.

36 TALAS sa nejako dramaticky nezmenila, aj keď jej pribudla trojpolohová páčka pre zmenu zdvihu – v rozsahu 100-130 až 160mm. Okrem toho je TALAS a VAN typová rada osadená novou hydraulickou ochranou proti tvrdým dorazom, ktorá je popísaná na inom mieste tohto článku.

FOX
Nová 36 TALAS.

36 VAN Na tejto vidle upúta hlavne nova grafika... (A tak ako vyššie uvedená má 160mm zdvih, protikus pevnej osi s opačným závitom a hydraulickú ochranu proti tvrdým dorazom...) A to je asi tak všetko. Prečo meniť niečo čo spoľahlivo funguje ...

FOX
Fox 36 VAN

Nový tlmič Fox RP23 mal pomerne pozitívne odozvy, niektorým jazdcom však nevyhovovalo pomerne nepresné nastavenie a boli pomýlení tromi možnosťami nastavenia. Cieľom tohto nového modelu je zjednodušenie a zlepšenie nastaviteľnosti. Po prvé, má páčka už iba dve polohy (Z toho je tá “2” dvojka v názve) – polohy sú teda “Tuhý” Pro Pedal a “Light” Pro Pedal. Na páčke je ešte kolečko s troma polohami (Z toho je tá “3” v názve) – týmto sa ďalej upravuje nastavenie Pro-Pedalu keď je páčka v polohe “Tuhý”.

FOX
Inak povedané ak je páčka v polohe "Light", ProPedal je skoro úplne vyradený. V polohe “Tuhý” môže byť kolečkom nastavený podľa vášho uváženia na "Mäkko, stredne alebo tvrdo” a to podľa vášho rozhodnutia , hmotnosti a podmienok v ktorých jazdíte. Samotná ProPedal platforma má vplyv iba na pohyb tlmiča pri pomalej rýchlosti (pohupovanie pri pedálovaní) a nemá vplyv na tlmenie stredných a veľkých nárazov.

FOX
Vannilla R

A napokon tlmič Van R. Je to okresaný, jednoduchý a relatívne dostupný tlmič , ktorý stale ponúka množstvo vychytávok s ktorými sa stretnete iba na drahších tlmičoch. Podložkami kontrolované tlmenie kompresie a spätného chodu s externe nastaviteľným tlmením pomalých rázov. Tento tlmič je určený pre biky do požičovne, tvrdých a nekompromisných bajkerov ako aj pre tých, ktorí majú obmedzený rozpočet.

FOX



A ešte lahôdka: Kompletná prezentácia FOX 2007 v PDF formáte
report_problem Našiel si v texte chybu?
ondrej81 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

High pivot - čo to je a na čo je to dobré?

High pivot - čo to je a na čo je to dobré?

Ak by som mal vymenovať najzaujímavejší technický trend v cyklistickom priemysle za uplynulý rok, určite by to bol návrat high pivot-u. Že neviete, o čom hovorím? Tak to je chyba!
Príď si zlepšiť techniku jazdy s Bike Academy do MTBIKER centra

Príď si zlepšiť techniku jazdy s Bike Academy do MTBIKER centra

Pumptrack je výborný a jednoduchý spôsob, ako sa posunúť v technike jazdy a tvorí základ aj pre jazdu v teréne. A lepšie raz vidieť, ako 100-krát počuť.
Video: Ako sa stavia americký sen

Video: Ako sa stavia americký sen

Pozrite si, ako prebieha skladanie bicykla z kategórie "dream bike". Takú garáž aj s jej obsahom by doma zrejme uvítali viacerí...
keyboard_arrow_up