Zdroj: zdroj fotiek: FB Superior bikes

Tomáš Višňovský a Filip Adel nakoniec splnili jeden z hlavných cieľov - v poslednej etape ukázali svoje kvality, keď za sebou nechali aj Kulhavého so Sauserom a takmer atakovali pódium.

Druhá polovica najväčších MTB etapových pretekov priniesla konečne zmenu na čele celkového poradia a rovnako dramatické momenty. Veľkú radosť nám spravili jazdci tímu Mitas Superior (Tomáš Višňovský a Filip Adel), ktorí mali za ciel etapu do TOP 10. Nakoniec to dopadlo ešte ďaleko lepšie a po množstve smoly si všetko vynahradili v poslednej etape...


5. etapa – 84 km / 2 100 m

Zmenu na čele poradia, defekty a neuveriteľné množstvo singletrackov priniesla 5. etapa. Sauser si nevybral dobrý deň a Kulhavý (Investec Songo Specialized) ho musel neraz tlačiť, lídri Fumic a Avancini (Cannondale Factory) mali defekty, a tak sa do vedúcich dresov obliekli Schurter a Stirenemann (Scott Sram MTB Racing). Navyše sa radovali aj z prvenstva v etape. Niektorí mali v cieli singletrackov doslova plné zuby, a to už je naozaj čo povedať . Tomáš a Filip (Mitas Superior) to mali dnes parádne rozbehnuté, no najmä prvému menovanému sa lepila smola na päty v podobe defektov, takže nakoniec z toho bolo 16. miesto.


6. etapa – 103 km / 2 750 m

Predposledná etapa nebola najdlhšia, no vďaka profilu a porcii výškových metrov bola označená ako kráľovská. V náročnom zjazde chytil defekt Sauser, ktorý si opäť vybral zlý deň a potom sa už len trápil vo vetre za Kulhavým, ktorý ho v podstate ťahal do cieľa. Naopak úradoval Nino Shurter, ktorý pôvodne nemal v pláne ísť na celkové víťazstvo, no čo iné mu už zostávalo . Navyše, keď vyhrali so Stirnemannom ďalšiu etapu. Náš Tomáš Višňovský má na sebe asi kliatbu, pretože opäť chytil defekt, a to dokonca v stúpaní, takže nasledovala stíhacia jazda, ktorá stačila na 22. miesto. No to najlepšie čakalo až v poslednej etape...


7. etapa – 86 km / 1 350 m

Záverečná etapa celého Cape Epic už zrejme nemala ako ovplyvniť poradie na prvej priečke, keďže Schurter a Stirnemann mali viac ako 7-minútový náskok a ako zálohu výborný „back up team“ v zložení Andri Frischnecht / Michiel Van der Heiden - ktorí si dnes vybojovali navyše aj druhé etapové víťazstvo. Kulhavý a Sauser to už dobojovali do cieľa a v celkovom poradí skončili na druhom mieste. Kto ale dnes poriadne útočil, bol Mitas Superior a na špici sa držali až takmer do konca. Nestačili len na nástup Nina Schurtera a dokončili na parádnom 4. mieste so stratou iba 49 sekúnd. Pôvodný cieľ - atakovať prvú „desinu“, sa teda nečakane zmenil na TOP 5 nehovoriac o tom, aké mená za sebou nechali – vrátane Sausera a Kulhavého. V celkovom poradí im patrí 16. priečka, čo bol dôsledok predchádzajúcich dvoch smolných etáp. Medzi ženami sa z celkového víťazstva radovali Esther Süss a Jennie Stenerhag z tímu Meerendal CBC, no a ako perličku sa určite oplatí spomenúť aj víťaznú dvojicu masters – Cadel Evans a George Hincapiem, ktorých určite netreba predstavovať fanúšikom cestnej cyklistiky.


Najväčšie MTB etapové preteky sa tento rok tešil obrovskému záujmu nielen zo strany médií, ale aj divákov. Na štarte nechýbali najväčšie hviezdy súčasnej MTB scény vrátane mnohých slávnych mien a šampiónov nedávnej minulosti. O to viac nás môže tešiť, že nás pretekár Tomáš Višňovský sa v dvojici s Filipom Adelom vôbec nestratil, práve naopak! Za všetko hovorí 4. miesto v záverečnej etape a celkové 16. miesto. Keď Tomáš dorazí domov a trochu si „vydýchne“, určite spolu niekam vybehneme a trochu preberieme do detailov ako to celé vlastne vyzeralo, takže sa môžete tešiť aj na podrobnejší článok...


Výsledky nájdete TU.

[Foto na úvode: zdroj fotiek: FB Superior bikes]

report_problem Našiel si v texte chybu?
Imroman 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Ako pristúpiť k nákupu športovej výživy? Kupovať postupne, alebo si spraviť zásobu? Vybrať si len jeden obľúbený produkt? Na veci z potravín úplne zabudnúť?
Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Pozvánka: Škoda MTB Maratón Rajecké Teplice – majstrák neďaleko Žiliny

Stálica v pretekovom kalendári v krásnom prostredí Rajeckej Doliny a Lúčanskej Malej Fatry napíše ďalší ročník a my tam nesmieme chýbať.
keyboard_arrow_up