Detská Tour Petra Sagana 6 .kolo - Preteky na hrade

Po troch rokoch čakania sa dočkali Tour Petra Sagana a aj kežmarskí nadšenci cyklistiky. A úlohy sa zhostili naozaj výborne!

Na podujatí sa podieľalo množstvo dobrovoľníkov a nadšencov z miestneho CK MŠK Kežmarok, za čo im patrí poďakovanie. Zázemie súťaže bolo vytvorené priamo na nádvorí kežmarského hradu. Súťaž prebiehala v priľahlom parku a na „mačacích“ hradných kockách. Súťaž sprevádzalo síce netradičných 10 stupňov (ale bez dažďa), ale ani to neodradilo necelú 400-ku účastníkov, aby pricestovali z celého Slovenska (ale aj Česka, Talianska a Maďarska) do mesta pod Tatrami. Okruh v dĺžke 1 300 metrov nemal výrazne stúpania či zjazdy, ale aj tak trať patrila medzi technicky náročnejšie, a to zásluhou množstva zákrut a nutnosti častej zmeny tempa.


Kategória Baby to mala tentokrát do mierneho kopca, ale najmenší cyklisti to zvládli bravúrne. V ďalších kategóriách už išlo o body a dostať sa do bodovaného rebríčku už tento rok na Tour vôbec nie je vôbec jednoduché. Veď v najsilnejších kategóriách Mikro, Mili a Mini často vidíme na štarte aj šesťdesiat a viac cyklistov.


V najmladšej kategórií Mikro chlapci prekvapivo vyfúkol víťazstvo maďarskému bikerovi Danielovi Szilasimu, Kristián Ďurec. Prvé tohtoročné víťazstvo si odniesla u dievčat v tejto kategórií Sofia Matiesková. V najsilnejšej obsadenej kategórií - Mili chlapci (72 na štarte) sa najlepšie darilo českému cyklistovi Adamovi Maliňákovi, ktorý sa „rozbieha“ k vynikajúcim výkonom a kým v úvode pretekov sa držal na bronzovej pozícií, v druhej polovici pretekov deklasoval konkurenciu skoro pol minútovým náskokom. Alexandra Kadlecová má bilanciu - čo štart to víťazstvo, čo potvrdila aj v Kežmarku, aj keď súperky jej dýchali na chrbát a nezvíťazila už tak s dominantným náskokom ako na predchádzajúcich kolách. V kategórií Mini chlapci opäť nezmenené poradie - Jakub MušálekMichal Šichta a títo šikovní chlapci dosahovali v jednotlivých kolách časy dokonca zrovnateľné ako v kategórií Mladších žiakov.


U dievčat najrýchlejšie do pedálov šliapala Vanesa Šatková. Z Kežmarku si premiérové víťazstvo odnáša aj Mladší žiak - Matúš Lipničan. Sofia Ungerová bola najrýchlejšia na 5 kolách u Mladších dievčat a ako jediná sa dostala výsledným časom pod hranicu 18 minút. Prekvapivo do Kežmarku docestovali len tri Staršie žiačky a zvíťazila Alexandra Šaríková. U chlapcov už bola konkurencia početnejšia a víťazstvo z Banskej Bystrice si zopakoval Denis Bartek.


Detská tour Petra Sagana má prestávku a najbližšie sa uskutoční 13. augusta vo Svite, kedy bude súčasťou Majstrovstiev Európy v MTB maratóne dospelých.


Ďalšie kolá:
report_problem Našiel si v texte chybu?

6. kolo - Detská tour Petra Sagana

calendar_today 18.06.2017
format_list_numbered 6. kolo - Detská tour Petra Sagana
label Detské cyklo preteky
place Kežmarok (Slovensko)

PeterZanicky 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Detská tour Petra Sagana - ročník 2023 už pozná svojich víťazov

Tento rok si za finále Detskej tour Petra Sagana organizátori vybrali už osvedčený krásny areál X-BIONIC a to priamo pri dostihovej dráhe Ferries.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - zábava pokračovala v Nízkych Tatrách

Obľúbená séria detských pretekov pokračovala 4. kolom, a to v Nízkych Tatrách v okolí Demänová Rezort na členitej trati.
Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - letisko patrilo v nedeľu cyklistom

Pekné počasie v nedeľu prilákalo do Martina na letisko Tomčany poriadny „chumeľ“ cyklistov. Na štart sa ich postavilo viac ako 600 a bolo sa veru na čo pozerať.
keyboard_arrow_up