ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2017 sa presúva pod Súľovské skaly už tento víkend

ŠKODA BIKE OPEN TOUR 2017 sa presúva pod Súľovské skaly už tento víkend

Na pretekárov čakajú vynovené i celkom nové úseky trás s dĺžkou 19 km, 35 km, 60 km a 84 km a prevýšením od 570 do 3170 m. Účastníci a hlavne ich sprievod sa môže tešiť aj na sprievodný program s množstvom atraktívnych podujatí. Jednoducho dôjdite do Súľova a zažite to na vlastnej koži...

Každý účastník týchto pretekov, ktoré sa konajú už 19. raz, získa na prezentácii štartovací balíček aj s cyklistickou fľašou WE LOVE CYCLING. Víťazi každej kategórie získajú športové ceny značky ŠKODA. Zároveň všetci účastníci, ktorí úspešne absolvujú maratón, budú zaradení do tomboly, v ktorej hlavnými cenami sú bicykle AUTHOR a ŠKODA.

Ak ešte nemáte „jasno“

Ak ste sa ešte nerozhodli či do Súľova zavítate, možno vám v rozhodovaní pomôže minuloročná reportáž. Tento rok má byť opäť krásne počasie, ale už nie tak extrémne teplo, takže sa dá hovoriť o ideálnych podmienkach. Súľovské skaly sú v podstate vysoko chránená oblasť a práve počas maratónu máte možnosť zavítať do najkrajších častí na bicykli.

Štarty jednotlivých tratí

24.06.2017, Súľov – námestie pri Kultúrnom dome
09.00 h. - 84 km / 3 170 m
09.15 h. - 60 km / 2 380 m
10.30 h. - 35 km / 1 350 m
10.45 h. - 19 km / 570 m


Príprava

Aj keď na poslednú chvíľu formu zrejme nevyladíte s prípravou bicykla si môžete pomôcť a všetko nachystať tak, aby ste zbytočne nemuseli riešiť technické problémy. Určite sa na to oplatí myslieť trochu dopredu a zopár tipov nájdete v článku - Ako pripraviť bike na preteky?.

Ak vás maratón nadchne tak ako mnohých ďalších, možno sa budete chcieť na ďalšie kolo aj svedomitejšie pripraviť. Samotný tréning nemusí byť žiadna veľká veda a zlepšenie sa dá dosiahnuť hlavne, ak budete viac jazdiť a nájdete si aspoň určitý systém. Základné body pre tých, ktorí chcú svoje kondičku zlepšiť a absolvovať ďalšie maratóny vo väčšej pohode nájdete v článku - Ako si zvoliť harmonogram prípravy a tréningov pre amatéra (rôzne typy ľudí)?.

O zábavu bude postarané

Pre pretekárov, ich sprievod ako aj pre divákov je pripravených množstvo sprievodných podujatí a súťaží, kde sa zabavia všetci bez rozdielu veku. Svoje umenie odhalí najlepší slovenský cyklotrialista Ján Kočiš a ako vlani, tak aj tento rok krv v žilách rozprúdi hudobné vystúpenie najkrajšej dievčenskej rockovej kapely POISON CANDY ROCKS.


„ŠKODA BIKE OPEN TOUR opäť umožňuje prežiť v nádhernom prostredí ďalší nielen športový deň. Preto pod majestátne Súľovské skaly pozývam nielen súťažiacich bikerov, ale aj ich podporovateľov i celé rodiny,“ uviedol Marek Růžička, konateľ ŠKODA AUTO Slovensko.
Samozrejme nebude chýbať ani bohaté občerstvenie. Či už na trati v podobe množstva bufetov alebo v cieli, kde na pretekárov čaká mäsité jedlo alebo pre tých, ktorí mäso nemusia vegetariánske rizoto. Pivo alebo kofola sú už tradičnou súčasťou a pri počasí, ktoré čaká prídu určite vhod...

Ceny a tombola

Víťazi každej kategórie jednotlivých maratónov v sérii ŠKODA BIKE OPEN TOUR získavajú športové ceny značky ŠKODA. Zároveň všetci účastníci, ktorí úspešne absolvujú jednotlivé maratóny v sérii, sú zaradení do tomboly, v ktorej môžu vyhrať jeden zo šiestich ŠKODA bicyklov. Podmienkou zaradenia do tejto tomboly je úspešné absolvovanie minimálne štyroch pretekov z celej série ŠKODA BIKE OPEN TOUR. Na výhru horských bicyklov ŠKODA v tombole má tak šancu každý hobby biker.

Celkové hodnotenie

Do celkového bodovania sa každému účastníkovi započítavajú štyri najlepšie výsledky z absolvovaných pretekov z celej série. Výsledné bodovanie série určí celkovo 33 víťazov v 11 kategóriách na prvých, druhých a tretích miestach.

Podrobné informácie o AUTHOR ŠKODA Bikemaratón Súľovské skaly, ale aj o ďalších podujatiach v sérii ŠBOT nájdete na stránkach We Love Cycling. Tam sa môžete aj priamo registrovať na jednotlivé podujatia.
report_problem Našiel si v texte chybu?

AUTHOR ŠKODA Bikemaratón Súľovské skaly - 3. kolo

calendar_today 24.06.2017
format_list_numbered 3. kolo - Škoda Bike Open Tour
format_list_numbered 5. kolo - Slovenský pohár XCM
format_list_numbered 3. kolo - Žilinská ŽupaTour
label MTB maratón
place Súľov (Slovensko)

clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Pozvánka: Škoda Svätojurský MTB Maratón 2024 - jarná nakopávačka

Jarná klasika vo Svätom Jure bude otváracím podujatím v rámci série Škoda Bike Open Tour. Čo nás čaká počas 15. ročníka?
Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Pozvánka: Škoda HORAL MTB Maratón – dominanta je späť

Radi by ste zažili Kráľovu hoľu počas maratónu Horal ako bývalo zvykom? Po dlhom čase je tento legendárny kopec a symbol trate Krejzi späť.
Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Pozvánka: ŠKODA Horal MTB maratón 2023 - tatranský monument horskej cyklistiky

Jeden z najobľúbenejších maratónov na Slovensku bude písať už svoj 24. ročník.
keyboard_arrow_up