Amplifi - batohy na trail aj s ochranou chrbta

Batoh sa stal základným kameňom výbavy každého cyklistu, ktorý sa chystá na celodenné výjazdy a cykloturistiku.

Rovnako je verným spoločníkom agresívnejšiemu jazdcovi, ktorý sa nebojí do toho naozaj “zatlačiť” a ten mu okrem úložného priestoru ponúkne aj potrebnú ochranu. Každopádne, základom celej “myšlienky” je priestor na náradie, náhradnú dušu, jedlo, oblečenie a vodu. Pri tom všetkom je dôležité, aby na chrbte dokonale sedel, neprekážal a aby sme ho v podstate pri jazde nevnímali. Teda, až na prípadný pád, kedy naopak oceníme zvýšenú ochranu v prípade integrovaného chrániča. V tomto smere Amplifi nie je žiadny nováčik a ponúka skutočne široký výber rôznych verzií, kde sú ochrana a komfort na prvom mieste.

Amplifi - E-Track / E-Track Tschugg LTD

Batoh, do ktorého sa zbalíte na celodenné “endurko” a s objemom 23 l sa teda radí medzi stredne veľké. Okrem uložného priestoru disponuje integrovaním chrbtovým chráničom SAS TEC. Ďalšou zaujímavosťou je aj vrecko určené na náhradnú batériu do ebiku, takže vám nebude lietať v batohu hore dole. Okrem týchto “vychytávok”, sú tu už klasické úložné priestory a vrecká na náradie, jedlo, hydrovak a ostatné potrebné veci. Celkovú stabilitu podporuje bedrový a hrudný pás a ako voľné príslušenstvo si môžete dokúpiť aj chrbtový chránič. K dispozícii sú dve farebné varianty, cena sa pohybuje okolo 189,90 €.


Amplifi - Track 17 alebo 23

Ľahký batoh s objemom 23 l alebo menší 17 l so systémom ochrany chrbtice SAS TEC. Má 3D tvarovanú zadnú strana a popruhy, vďaka ktorým bude váha dobre rozložená. Taktiež mu nechýba príprava na hydrovak, ktorého vývod môžete použiť na pravom alebo ľavom ramene. Má možnosť uchytiť helmu alebo schovať okuliare vo vrchnom vrecku s rýchlym prístupom, takže sú hneď po ruke. Vo vnútri je dosť úložného priestoru nielen na náradie, ale aj na trochu objemnejšie oblečenie a pod. Samozrejmosťou je hrudný a bedrový pás. Na výber je z troch farieb - oranžová, modrá, čierna. Cena za tento kúsok sa pohybuje okolo 164,90 €.


Amplifi - Trail 12 alebo 20

Ľahký, 930 g vážiaci batoh (bez SAS TEC chrániču) s jednoduchým dizajnom, ktorým nikdy nič nepokazíte. TRIPL3 systém odvetrávania zaručí dobrú ventiláciu, pričom samotné popruhy sú zo sieťovaného materiálu. Nechýba možnosť uchytenia prilby aj chráničov na bok batohu a z vonkajšej časti nájdeme tiež reflexné prvky. Batoh je pripravený na hydrovak a nesmú chýbať ani kompresné popruhy, vďaka ktorým sa dá nastaviť podľa potreby. Samozrejmosť je aj hrudný pás s klipom na hadicu. Chrbtový chránič je ako voliteľné príslušenstvo. Tento batoh je k dispozícii ako v pánskej farbe - čierna, modrá, stone, tak aj vo farebnejšej verzii pre dámy - teda v ružovej, navy a sea green farbe. Cena sa pohybuje okolo 109,90 €.


Amplifi - Stratos MK II

Veľmi odolný batoh predurčený do ťažkých podmienok. O ochranu sa postará integrovaný chránič chrbtice MK II Armourgel S2. Výhodou materiálu je, že pokiaľ nepríde náraz, je mäkký a pružný a stvrdne až pri samotnom náraze. Chrbtová časť je dobre tvarovaná a odvetraná. Polstrované vrecko na okuliare, ako aj možnosť uchytiť prilbu či chrániče, sú samozrejmosť. Vnútorná časť je dobre rozdelená a niektoré vrecká sú uzatvárateľné, na batohu nájdeme aj prípravu na hydrovak. Na bedrovom popruhu nájdeme malé vrecko na drobnosti. Batoh je v dispozícii vo veľkostiach S/M - 16 l (do 185 cm) a L/XL - 23 l (od 185 cm) a vo farbách: digital, tschugg race, multi, red-rose. Cena sa pohybuje okolo 151.99 €.


Amplifi - Orion 12 l

Malý, iba 12 l batoh, do ktorého zbalíte všetky základné veci na výjazd. Hlavná výhoda je kompaktná veľkosť a priedušnosť, takže pri dlhom výjazde ani nebudete vedieť, že ho máte na sebe. Súčasťou je aj pláštenka, takže veci ostanú vždy suché a čisté. Okrem vnútorných členitých vreciek (ktoré sa dajú uzatvoriť), nájdete na ňom aj vrecko určené pre okuliare z vonkajšej časti. Nesmie chýbať hrudný a bedrový pás, s ktorým si prispôsobíte batoh podľa vašej predstavy a rovnako je možné dokúpiť aj chránič SAS. Batoh je k dispozícii v rôznych farbách - seablue, backlight, jet black a cena sa pohybuje okolo 91.99 €.


Zo spomínaných batohov si nájde to pravé orechové naozaj každý. Nezáleží na pohlaví, dámske modely budú pekne ladiť s farebným oblečením a čo viac, na výber sú aj rôzne objemy. V neposlednom rade ich použitie nemusí byť spojené len s bicyklom. Širokú ponuku batohov Amplifi nájdete na tomto odkaze.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Test: Thule Paramount – hybridný ruksak zo Švédska

Test: Thule Paramount – hybridný ruksak zo Švédska

Rovnako dobrá na bicykli ako aj mimo neho. Presne takto nejako by sa dala jednou vetou opísať táto taška. Ide totiž o hybridný model, ktorý spája ruksak a tašku na nosič.
Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Reportáž: Svätojurský MTB maratón v podaní WLRMcc – v jednote je sila

Typické aprílové počasie ukázalo všetky svoje tváre a potrápilo účastníkov na každej trati. S WLRMcc tímom sme sa 20. 4. postavili na štart prvého kola Škoda Bike Open Tour 2024 vo Svätom Jure.
Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Ako pristúpiť k nákupu športovej výživy? Kupovať postupne, alebo si spraviť zásobu? Vybrať si len jeden obľúbený produkt? Na veci z potravín úplne zabudnúť?
keyboard_arrow_up