Mavic 2007

Pokiaľ sme u Mavicu boli zvyknutí na tri kategórie určenia pre jeho
kolesá, v roku 2007 to už budú štyri – XC Racing, Cross Mountain, Enduro
FR a Extreme MTB. Nech už sa nájdete v ktorejkoľvek rade, Mavic
pripravil novinky, ktoré ulahodia každému bikerovi.


Vo svete ráfikov sa toho veľa nezmenilo, snáď len XM321 Disc sa premenoval na EN321 Disc. Tento populárny model je ľahký a ri tom sľubuje pevnosť a možnosť napasovať do neho aj 2.5 palca široké gumy. Nový ráfik XM719 Disc vážiaci 460g je určený predovšetkým na XC.


image



EX séria zostala konštrukčne rovnaká, ale bola prerobená po designovej stránke, zrejme kvôli útoku zo strany DT. EX823 a EX721 dostali krajšiu žltú grafiku a EX325 a EX729 dostali väčšiu, ale decentnejšiu grafiku a logo.

 

To najhlavnejšie sa však udialo v segmente zapletených kolies, ktoré stále obsahujú tak diskové verzie, ako verzie pre V brzdy.

 

V XC kategórii prichádzajú Crossmaxy vo verziách SL, SLR a SLR disc. Na diskové verzie si môžete dať kotúč cez 6 skrutiek alebo centerlock a samozrejmosťou je UST kompatibilita.


Crossmax SL Disc schudli o 150 g na krásnych 1520 g za pár, pri 10% náraste tuhosti. 24 plochých Zicralových špicí vpredu i vzadu, vpredu odľahčených a vzadu zapletených radiálne na strane kazety s oužitím Isopulse systému. V nábojoch nájdete Titanové osky, vylepšený orech a širšiu obrubu pre ešte vyššiu tuhosť. Ložiská sú od seba ešte vzdialenejšie ako minulý rok, čo zvyšuje životnosť. Ráfiky sú opracované na minimálnu hmotnosť a grafika je vypálená laserom.


Crossmax SL
image
Kliknite na obrázky...

imageimageimageimage



Crossmax SLR je na tom ešte lepšie. Verzia pre véčka má 1410 g s 18 odľahčenými špicami radiálne zapletenými vpredu a 20 s radiálnym zapletením na strane kazety spolu s Isouplse systémom a vylepšeným FTS-X orechom. Na prednom náboji nájdete karbonové telo spolu s titanovými a duralovými súčiastkami. SLR Disc karbonové telo nemá a má 24 špicov vpredu i vzadu. Kvôli tomu je o 110 g ťažší.

Crossmax SLR
image
imageimageimage


Presuňme sa do segmentu Cross Mountain. Minuloročné Crossride majú aj diskovú verziu s medzinárodným štandardom alebo centerlockom. Za peniaze slušná muzička. 24 dvakrát krížených špicov a 25 mm šírka ho predurčujú do ťažšieho terénu. Celé to váži 1920g a je to k dispozícii v čiernej farbe.


Crossride Disc
image
imageimageimage



Novinkou sú Crosstaily. Diskové alebo véčkové verzie, 24/24 alebo 18/20 plochých špicov, FTS-X orech a UST kompatibilita, spolu s váhou 1815, resp. 1700g ich stavajú na trhu do celkom slušnej pozície.


Crosstrail
imageimage
image



Na vrchole Cross Mountain segmentu sú Crossmax ST. Opäť véčkové/ diskové verzie, centerlock alebo 6 dier, 18/20 alebo 24/24 špicov a UST kompatibilita. Čo ich líši od Crosstailov sú tuhšie a evnejšie náboje, guľaté Zicralové špice s Isopulse zapletením vzadu a špeciálnym post-opracovaním ráfiku. Laserom vypálená grafika a hmotnosť 1660g resp. 1585g za pár.


Crossmax ST Disc
image
imageimage
image



Nové kolesá sú aj v segmente Enduro FR. Crossmax SX sa robí len pre kotúče, 26 mm šírka ráfika je vhodná aj na širšie gumy, 24 krížených guľatých Zicralových špicov si zarobia na 1920g, čo nie je na kolesá na podobnú určenie vôbec zlé...

image

imageimageimage

report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

High pivot - čo to je a na čo je to dobré?

High pivot - čo to je a na čo je to dobré?

Ak by som mal vymenovať najzaujímavejší technický trend v cyklistickom priemysle za uplynulý rok, určite by to bol návrat high pivot-u. Že neviete, o čom hovorím? Tak to je chyba!
Príď si zlepšiť techniku jazdy s Bike Academy do MTBIKER centra

Príď si zlepšiť techniku jazdy s Bike Academy do MTBIKER centra

Pumptrack je výborný a jednoduchý spôsob, ako sa posunúť v technike jazdy a tvorí základ aj pre jazdu v teréne. A lepšie raz vidieť, ako 100-krát počuť.
Video: Ako sa stavia americký sen

Video: Ako sa stavia americký sen

Pozrite si, ako prebieha skladanie bicykla z kategórie "dream bike". Takú garáž aj s jej obsahom by doma zrejme uvítali viacerí...
keyboard_arrow_up