Test: Bunda GORE POWER LADY - všestrannosť, elegancia a jemnosť

Test: Bunda GORE POWER LADY - všestrannosť, elegancia a jemnosť

Bunda, ktorá si zaslúži miesto v šatníku vášnivých cyklistiek bez ohľadu na to, či majú rady pohodovejšie výjazdy, alebo preferujú skôr tie športovejšie ladené.

Ak si ideme predstavovať „kúsky“ od značky GORE BIKE WEAR, tak je latka nastavená už na začiatku vysoko – veď predsa väčšina kvalitných výrobcov oblečenia pre šport a outdoor používa membrány „tohto mena“, navyše, veľa z vás má priamo s nimi skúsenosti.


Pre nežnejšie pohlavie

Hneď na prvý pohľad, ako som bundu GORE POWER LADY 2.0 WINDSTOPPER® Soft Shell dostala na testovanie pred tromi mesiacmi, mi padla do oka – myslím, že to bolo aj z dôvodu peknej a mnou obľúbenej ružovej farby. Farba je z pohľadu skoro každej ženy veľmi dôležitý aspekt – teda, ako v nej vyzeráme a či sa nám dotyčná farba bude hodiť. Takže, z prvého hľadiska - toho „nefunkčného“, bunda úlohu spĺňa, teda aspoň podľa mňa a či sa páči aj vám, už nechám na posúdenie. A teraz prejdime na ten druhý pohľad.


Materiál a vlastnosti

Bunda je vyhotovená hlavne pre ženskú cestnú cyklistiku, no použiť sa dá aj do hôr. Materiál WINDSTOPPER® Soft Shell ponúka odolnosť proti vetru s maximálnou priedušnosťou, ktorá kombinuje pohodlie mäkkej strednej vrstvy a vodeodolnosť v jednom. Navyše, táto bunda má špecifický tvar „fit“, pretože panely sú navrhnuté tak, aby sa prispôsobili ženskému pásu a bokom. Prítomný zvýšený golier s ochranou brady vás chráni pred nepríjemným vetrom. Bunda obsahuje tiež tri zadné vrecká pre rýchly prístup a štvrté so zipsom pre väčšie cennosti, ktoré potrebujete mať po ruke. Nechýbajú na nej reflexné logá spredu, zozadu a tiež reflexný pásik na bočných stranách. Páči sa mi, že bunda nie je až tak úplne „jednoliatej farby“ a sú tam ozdobné prvky, napr. vo forme bledšej ružovej na prednej strane alebo biely a čierny pásik na rukávoch. Poteší tiež „dúhové“ ukončenie bundy na spodnej strane a rukávoch.


V praxi

Meriam 160 cm, vážim 53 kg a sadla mi veľkosť 36. Keďže nie som vysoká a rukávy sú mi trochu dlhšie, predpokladám, že bez obáv sadne aj vyšším dámam s dlhšími rukami. Ako som už spomínala, strih pekne kopíruje postavu. Čo sa týka vrstvenia, bez problémov pod ňu oblečiem dve vrstvy, spodnú, plus nejakú flísovú mikinu a stále sa príjemne nosí, nikde netlačí a ani neťahá. Tretia vrstva by už bol problém, to by som musela zvoliť veľkosť 38, ak by som ju chcela využívať v extrémnych teplotách a obliecť sa pod ňu ešte viac. Ale myslím, že dve vrstvy sú postačujúce, ak sa budete hýbať. Pri mojej výške postavy, je zadná dĺžka spodného chrbátu bundy nad priemer a dámy s dlhším trupom nebudú mať problém s tým, aby im fúkalo na „kríže“. Dolný koniec na vnútornej strane bundy je pogumovaný proti „vyhŕňaniu“, čo len podporuje jej aktívne využitie pre náročných.


Bunda je príjemná na dotyk aj na nosenie, necítim sa v nej stiesnená a ani neobmedzuje pri akomkoľvek pohybe, takže sa môžete plne sústrediť na jazdenie, či iné aktivity.


Na cesty aj „necesty“

Prvotne je bunda stavaná na cestnú cyklistiku, no ja osobne sa viac venujem tej horskej. Mala som ju možnosť otestovať v rôznych teplotných rozsahoch. Približne pri 10°C, šliapaní a následných zjazdoch, je ideálna. V prvom rade chcem podotknúť, že pri ceste hore stačí, ak si dáte jednu vrstvu, tú ďalšiu si nechajte až na cestu naspäť alebo pre prípadné fotenie, či postávanie na už zdolanom vrchole . Bunda krásne dýcha, takže, ak nie ste veľmi naobliekaní, nebudete sa prehrievať a hlavne, ak pofukuje studený vietor - zima vám určite nebude. Rovnako necítiť „prefukovanie“ cez predný zips, čo je výborné. Avšak určite bude vhodná nejaká šatka okolo krku, nakoľko golier komplet celý krk celý neochráni.


Ak pridáte vodu

Čo sa týka odolnosti voči vode, otestovala som ju v miernom daždi, kedy ma bunda pekne ochránila a domov som prišla v suchu. Taktiež som ju vyskúšala pod tečúcou vodou, ktorá z nej rýchlo a pekne stekala, za čo samozrejme vďačí aj povrchovej úprave. Bundu som otestovala aj na kolieskových korčuliach pri nárazovom vetre a musím povedať, splnila svoju úlohu – v tomto prípade a rovnako pre väčšie použitie na horách mi chýbala kapucňa. Avšak, dostupné sú aj bundy s kapucňou, a to GORE Element Lady GWS Hoodie, alebo GORE Power Trail Lady WS SO Hoody.


Plusy

  • strih
  • dobrá odolnosť voči vode a vetru
  • reflexné prvky
  • celoročné využitie

Mínusy

  • prijala by som kapucňu


Na záver by som ešte podotkla, že sa ľahko čistí od drobných nečistôt a prať ju, tak ako väčšinu, treba pri 30 °C – ideálne so špeciálnym tekutým pracím prostriedkom na funkčné oblečenie. Vtedy si dlhodobo zachová svoje vlastnosti. Bunda je dostupná v cene okolo 146 €. Dovozcom GORE BIKE WEAR® na Slovensko je Progress Cycle a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?
KeTriNM 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Test: Craft CORE Glide - univerzálna bunda do chladnejšieho počasia

Test: Craft CORE Glide - univerzálna bunda do chladnejšieho počasia

Dámska softshellová bunda, ktorá ochráni pred chladom a pritom aj vetrá? Do rúk sa mi dostala bunda od Craftu, ktorá spĺňa tieto požiadavky a milo prekvapila.
Test: Santini Plush a Totum - od jari až po jeseň

Test: Santini Plush a Totum - od jari až po jeseň

Mať doma naozaj kvalitné krátke nohavice je snom každého cyklistu „diaľkoplaza“. Čo však s nimi, keď sa ochladí?
Jesenná výbava - zvládni blato a dážď s prehľadom PR článok

Jesenná výbava - zvládni blato a dážď s prehľadom

Kto povedal, že októbrom sa končí sezóna? Ani väčší chlad, občasné blato a dážď nemusia byť so správnou výbavou žiadny problém.
keyboard_arrow_up