Viete vybrať kvalitný a spoľahlivý bicykel?

Ak ste sa rozhodli konečne vymeniť váš starý bicykel za novší model, v tom prípade by ste mali poznať niekoľko základných faktorov, ktoré by ste pri výbere mali jednoznačne zvážiť aj vy.

Už na začiatok je dôležité zdôrazniť to, že je rozdiel, či chcete jazdiť prevažne po ceste alebo po horách. Okrem toho rozlišujeme bicykle podľa toho, či sú určené pre deti, ženy alebo mužov, ale i podľa priemeru kolies, vidlice či hmotnosti. Ako sa zorientovať v ponuke bicyklov?

Pohodlie je základ!

Len si predstavte jazdu na bicykli, počas ktorej budete cítiť každú nerovnosť na ceste. Už len tá predstava je nepríjemná, však? Celoodpružené bicykle sú v súčasnosti trendom na trhu, a to hneď z viacerých dôvodov: jazdcovi ponúkajú prvotriedny komfort pri kontakte s terénom, a to dokonca i vtedy, keď je zástancom adrenalínu. Tieto bicykle sú vybavené odolným hliníkovým rámom i zadným tlmičom, ktorý je zárukou absolútnej kontroly i pohodlia. Odpružená vidlica ponúka výborné jazdné vlastnosti a o prechod aj tým najnáročnejším terénom sa postarajú špičkové plášte. Súčasťou celoodpružených bicyklov sú bezpochyby kvalitné brzdy, ktoré disponujú maximálnou precíznosťou a ľahkosťou.


Hmotnosť – základný parameter, o ktorom by ste sa mali informovať na začiatku

Áno, celoodpružené bicykle sú o niečo ťažšie ako modely s pevným rámom, no nie o veľa. Práve hmotnosť je jednou z vlastností, ktorú by ste si mali všímať ako prvú, keďže jazdné vlastnosti sú vo vysokej miere ovplyvnené práve týmto atribútom. Vedeli ste, že najdrahšie bicykle so špičkovou výbavou a ľahkými rámami majú niečo pod 10 kilogramov?


Aká je cena?

Celoodpružené bicykle sú o niečo drahšie ako bicykle, ktoré majú odpruženú len prednú vidlicu. Tento fakt je spôsobený najmä zložitejšou konštrukciou rámu, ale i tlmičom, teda pružiacou jednotkou. Práve tlmič ovplyvňuje jazdné vlastnosti, čiže ide o ďalší parameter, na ktorý by ste sa mali pri výbere zamerať. Cena bicyklov je ďalej ovplyvnená materiálom, technickými vymoženosťami, ale i ďalšími komponentami, ktoré majú vplyv na vašu jazdu. Vo všeobecnosti platí, že ak patríte medzi začiatočníkov, prípadne jazdíte len príležitostne, postačí vám model základnej triedy, ktorý môžete zakúpiť za pomerne priaznivú cenu. Naopak, profesionálni cyklisti potrebujú záruku bezproblémovej jazdy i v náročnom teréne, a práve vtedy sa môže cena bicykla vyšplhať na 2 500 € a viac.


Kvalitné bicykle pre každého!

inSPORTline je najväčší slovenský predajca fitness a športových potrieb, vďaka ktorým si môžete užiť fyzickú aktivitu aj vy. Výpredaj bicyklov nájdete odteraz na jednom mieste – neváhajte a zakúpte si kvalitný bicykel za rozumnú cenu, ktorý vás bude sprevádzať na cestách za každých okolností!
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene PR článok

BULLS 2024 - nemecká kvalita v priaznivej cene

Dnes sa pozrieme na nemeckú značku BULLS, ktorá je menej známa v našich končinách, ale rozhodne má potenciál zaujať.
Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Unboxing: BMC Fourstroke LT ONE – nenásytný maratónec

Hľadáš nekompromisný bicykel do prichádzajúcej maratónskej sezóny, s ktorým si užiješ výlet hrebeňom aj moderné cross-country trate? Máme pre teba skvelý tip.
Test: BMC Fourstroke LT - ako jazdí môj vysnívaný bike

Test: BMC Fourstroke LT - ako jazdí môj vysnívaný bike

Je možné mať jeden stroj, ktorý bude „raketou" na maratónoch a zároveň schopnou alternatívou k trailbiku? V tejto sezóne som skúsil nájsť odpoveď na bicykli, ktorého cena sa radšej nehovorí.
keyboard_arrow_up