laco, si predsa najlepsi! nieco ta musi napadnut. uz som skusal aj nove mapy, ani to nepomohlo. apka oficialne kupena,
25.06.2014 - 17:28:05
00
Necitim sa byt odbornikom, ale skusil si reinstalaciu? Verzia Androidu? Kompatibilita hardware?
25.06.2014 - 19:43:53
00
Pišta má pravdu.

Ako v tom starom vtipe, keď sa niekde v púšti pokazil terénny Mercedes, v ktorom sedeli Bill Gates, Boris Jeľcin a Bill Clinton. Tí dvaja prezidenti chceli na pomoc hneď volať svoje špeciálne jednotky, ... Seals resp. Specnaz, ... keď im na to Bill Gates hovorí: "A čo keby sme skúsili len jednoducho vystúpiť a nastúpiť?"
25.06.2014 - 19:55:32
00
chalani dakujem za snahu pomoct, vazim si to. problem som vyriesil uplne nahodne a zda sa mi to uplne nepochopilne. odinstaloval som smartmaps a jeje! locus bezi uplne normalne, mapy su uplne v poho! aj tak som to chcel uz davno urobit, lebo locus je proste jednicka a smartmaps zaberal na karte akurat miesto. nepouzivam ho uz dlhsiu dobu.
a este android 4.4.2 SGS4
26.06.2014 - 16:02:41
00
Da sa nejako spojit viac map (sqlite suborov) do jedneho suboru ? Skonvertoval som totiz stare turisticke mapy do sqlite, lenze ked si dam zobrazit najblizsie mapy, vypise mi tam zoznam map, ktore su odveci, nie tie ktore by mal, ako to vedel smartcomgps. Mozno nieco robim zle, zatial s Locusom zacinam :lol: .. prebieha migracia na novy system :D
29.06.2014 - 12:20:48
00
"Plha se hlásí!" :D

Teraz sa tu o tom už nejakú chvíľu bavíme. Netreba spájať súbory, stačí ich dať do jedného priečinka. Budem sám seba citovať z druhého príspevku tejto témy:

[!!! TIP: Pokiaľ by sme si chceli vyrobiť mapu celého Slovenska vo všetkých zoomoch (7 až 15), odporúčam územie Slovenska rozdeliť napr. na takých 6 mierne prekrývajúcich sa častí. Výsledné súbory môžeme nazvať "Slovensko1.sqlitedb" až "Slovensko6.sqlitedb". V telefóne na SD karte potom v priečinku "Locus/maps/" vytvoríme nový priečinok s názvom napr. "Slovensko s lesnymi cestami" a až do toho priečinku umiestnime všetkých 6 mapových súborov "Slovensko1.sqlitedb" až "Slovensko6.sqlitedb". Mapu v programe Locus potom nájdeme pod názvom "Slovensko s lesnymi cestami". Takto môžeme mať v Locuse pod jedným názvom viacero na seba naväzujúcich máp rovnakého typu.


Ale aj tak ti odporúčam vyrobiť si MOBACom nové, aktuálnejšie mapy. Nie je to nič zložité a trvá to relatívne chvíľu. Budeš to mať "coby dup". Ale to už je z iného filmu.
29.06.2014 - 13:47:47
00
Hmm, v ktorej z 36 stran to je napisane :tmi: , dik za info.
Divny sposob fungovania to ma tento Locus, ale skusim toto riesenie. SmartcomGPS s tym problem nemal, neviem preco tak vymakany soft nevie pomerne zakladnu vec. Ale pytal som sa vlastne preto, lebo ked som si z MOBACu vyrobil mapu v tomto formate, mal v sebe niekolko roznych sekcii ale subor bol jeden. Nove mapy samozrejme mam, ale stare mapy su niekedy dost dolezite, jedna mapa nestaci. Ani dve :lol: A podklady starych map /kachlicky/ asi nebudu nikde lezat volne pohodene. Preco ale Locus ukazuje ako najblizsie mapy take, ktore su fakt mimo rozsahu ?
29.06.2014 - 16:55:52
00
Hmm, v ktorej z 36 stran to je napisane :tmi: , dik za info.
Divny sposob fungovania to ma tento Locus ...


Som ti písal, že v druhom príspevku tejto témy, predpokladám, že to je ešte vždy prvá strana.

Spôsobu fungovania Locusu sa musím zastať. Zo všetkých navigačných programov, ktoré som poznal, má najlepší spôsob fungovania. Pár rokov som používal aj SmartComGPS na Symbiane, je to oproti Locusu kolobežka. ... Locus je karbónový full. OziExplorer na Windows Mobile bol hliníkový hardtail.

Čo sa týka máp, mne úplne stačia najnovšie mapy Shocartu z Cykloatlasu doplnené transparentnou vrstvou lesných ciest NLC. Teda, čo sa Slovenska týka.
29.06.2014 - 17:09:09
00
Holt, zjavne mam dlhe vedenie :lol: /chcel by som sa sice vyhovorit na vek, ale v tomto pripade si zahryznem do jazyka :D/ Este parkrat si precitam tie prve prispevky , az to budem vediet poriadne.
Ok, tak inak sa spytam, ako v Locuse vyberiem zo zoanmu map take, ktorych suradnice patria do bodu, v ktorom sa aktualne nachadzam. Inak povedane, som niekde a chcem prepnut na inu mapu, ale len taku, ktora sa toho miesta tyka. To je totiz funkcionalita, ktoru som pouzival velmi casto. Je ale pravda, ze SmartcomGPS nemal rad velke mapy, takze to bola nutnost, v tomto pripade to zrejme nakoniec ani potrebovat nebudem. To ukaze cas, zatial som Locus pouzil v ostrej prevadzke prvykrat. Asi mas na mysli tento fakt.
Mam dalsiu otazku .. ako kupit Locus cez paypal a mimo android telefonu ? Google wallet rozhodne neplanujem.
Co sa tyka cykloatlasu .. ich turisticke znacenie je niekedy nie neprsne, ale totalne mimo. A kedze asi viem, ako sa tie TZ do shocartu dostavali, tak sa ani necudujem :lol: Ale mapa cyklotras je velmi dobra/bodaj by nebola, ked dostavaju komplet gpx trasy/. Lesne cesty su samozrejme uplny zaklad, ale ani na tie sa neda spolahnut 100% /ale presnost je fakt vynikajuca/, skor problem , ze cesta sice existuje, ale rastu na nej 20rocne stromy :D Ale to uz je ina vec.
Presne a hlavne aktualne TZ ma len hiking.sk /k nim sa neviem dostat/ a potom asi openstreet mapy.
29.06.2014 - 17:31:06
00
- na pravý panel si môžeš dať tlačidlo na prepínanie máp, ale treba si uvedomiť, že v Locuse máš napr. jednu mapu s názvom Slovensko pre celé Slovensko
- kúp Locus cez AndroidPIT, ta sa dá použiť Pay-Pal
- ak sa ti páčia TZT z Hiking, vyrob si transparentnú vrstvu v MOBACu, inak je veľký rozdiel medzi TZT z cykloatlasu teraz a pred pár rokmi
- doinštaluj si k Locusu Freemap Addon a budeš mať aj aktuálnu vektorovú OSM mapu (viď vyššie v téme)
29.06.2014 - 20:52:20
00
V piatok som bol na vyjazde so zapnutym livetrackingom na Livetrack24. Nerozumiem, preco my vyjazd rozdelilo do 3 trackov. Predtym mi to zaznamenalo vzdy jeden track. Neviete preco sa to mohlo stat? S parametrami livetrackingu som pocas vyjazdu nerobil nic - pass bol stale to iste cislo.

- na toto som nedostal odpoved, tak pripominam, kebyze niekto vie.
Posledne dva zaznamy mi dalo uz normalne do jedneho tracku, ale prestalo mi zobrazovat celkovu (Total) vzdialenost. Neviete cim to moze byt?
16.07.2014 - 15:08:50
00
Neviete niekto ci existuju nejake schopne vektorove mapy s turistickym alebo cyklo znacenim?
Aspon nieco taketo: http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/#pos=48.67558P17.94649P14
27.07.2014 - 13:55:10
00
Ja pouzivam OSM stiahnute priamo cez locus (za par eur)
27.07.2014 - 14:35:49
01
Ja pouzivam OSM stiahnute priamo cez locus (za par eur)
nemam problem zaplatit par korun za mapy ked budu normalne vyzerat. V Locuse som nenasiel platene OSM mapy, ako sa presne volaju? V online mam OSM a OSM various kde niektore maju zakladne turisticne znacenie avsak vsetky su zadarmo.
27.07.2014 - 16:42:33
00
O Freemap pre Locus sme sa tu bavili. Pomocou neho si stiahneš vektorovú mapu ako je na http://www.freemap.sk/.

Ďalšie napr tu: http://osm.paws.cz/

http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=manual:maps:get_vector_maps
27.07.2014 - 16:52:11
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Cyklopočítače a GPS / GPS prístroje)
keyboard_arrow_up