xpeter88 "Mapy" > "Vektor" > hore klik na "Stiahnut". Potom "Podla statu" > "Slovakia" > "Slovakia - offile vector map". V podstate ide o normalne OSM mapy, len s tym rozdielom ze je to vektorove a nie obrazkove, ako ked si to ludia rucne stahuju a aktualizuje sa to v podstate same :)
Teraz to funguje na sposob kkupovania kreditu - LoCoinsov.. dakedy sa kupoval priamo objem dat.
27.07.2014 - 18:14:04
02
xpeter88 "Mapy" > "Vektor" > hore klik na "Stiahnut". Potom "Podla statu" > "Slovakia" > "Slovakia - offile vector map". V podstate ide o normalne OSM mapy, len s tym rozdielom ze je to vektorove a nie obrazkove, ako ked si to ludia rucne stahuju a aktualizuje sa to v podstate same :)
Teraz to funguje na sposob kkupovania kreditu - LoCoinsov.. dakedy sa kupoval priamo objem dat.


Tak presne aspon toto som potreboval. Pride mi to o dost prehladnesie ako cez addon freemap (tam su tie znacky volake hrube atd). Tuto su aspon turisticke znacenia aj ked nie cyklo. Pre orientaciu a zaznam trasy ale postaci.

Len by som chcel upozornit, od Locus-u mam 3 gifty "/darceky" a mohol som vyuzit stiahnut Slovensko zadarmo. Ostavaju mi este 2 tie zatial nechavam tak.

Dakujem!
27.07.2014 - 18:34:58
00
Musim napisat ze tie mapy co pise randy: "Mapy" > "Vektor" > hore klik na "Stiahnut". Potom "Podla statu" > "Slovakia" > "Slovakia - offile vector map" su paradne. Ukazuju zdroje vody (samozrejme ci pitne to je otazne), pristresky, rozhladne, informacne tabule ... pridu mi velmi prehladne a nezaberaju takmer ziadne miesto v porovnani s rastorovymi mapami. Aj ked nezobrazuju cyklotrasy a casy pre turistov tak ako na SHOcart tak ich zatial radim na prve miesto.
30.07.2014 - 19:22:33
00
xpeter88 cyklotrasy samozrejme zobrazuje :) Staci vybrat spravnu vrstvu:
"Mapy" > "Vektor" > a tam dat Podrobnosti (vpravo tri bodky) mapy, v nasom pripade EUROPE>Slovakia. Tam sa da vybrat vrstva - je to pomenovane "Interne motivy" - Turistika / Cyklo / Lyze / Mesto / Cesta

Pre tych setrnejsich: Podobny efekt sa da dosiahnut stiahnutim "Freemap Locus Addon", ktory umoznuje stahovanie "Freemap Slovakia Topo" mapy, no pre tuto mapu je potrebna aj tema s rovnakym nazvom dostupna cez aplikaciu.
30.07.2014 - 20:21:51
01
randy, o tych moznostiach viem ale zobrazuje mi asi tak 50% cyklotras. Tie turisticke su naopak paradne.
BTW, hovoril si ze sa aktualizuju same, ako to funguje?
30.07.2014 - 20:29:46
00
xpeter88 pred par mesiacmi to zmenili, takze ako to teraz funguje neviem. Dakedy si len klikol na tu ikonku stahovania a ukazalo, co je stiahnutelne a co uz nainstalovane a aktualizovatelne.
30.07.2014 - 20:54:20
01
Pozdravujem! Nejaký ten týždeň spoznávam tento skvelý program - Locus (mám free verziu). Vytvoril som si vlastné mapy v MOBACu a naimportoval som ich do Locusu, kde všetko funguje ako má. Chcel by som vás však poprosiť o radu ohľadom môjho problému.

Vytvoril som si dve mapy rovnakého regiónu z rôznych databáz (Freemap Slovakia Cycle Map a SK Hiking+TZT+Relief). Môj problém je, že keď si v offline zdrojoch máp v Locuse zvolím akúkoľvek z nich, stále sa mi zobrazuje len jedna (SK Hiking+TZT+Relief), a to až do momentu, kým mapu dosť nepriblížim, potom sa už prvá mapa prestane zobrazovať, a v takomto silnom zoome sa mi zobrazuje už len druhá mapa (Freemap Slovakia Cycle Map). Chcel by som si však jednu aj druhú mapu plnohodnotne prezerať v akomkoľvek zoome bez toho, aby sa v závislosti od priblíženia navzájom prepínalo ich zobrazenie. Cieľom má byť to, že ak si zvolím napr. Freemap Slovakia Cycle Map, tak sa mi bude stále zobrazovať len táto bez ohľadu na priblíženie (napríklad tak, ako to funguje v Oruxmaps).

Ďakujem za odpovede!
09.08.2014 - 10:23:38
00
Predpokladám, že tie dva súbory dvoch rôznych máp máš uložené správne priamo v priečinku .../Locus/maps/

Ak je to tak, potom mi napadá ešte jedna vec, súvisiaca s mapou z Freemap. Niekto sa tu už sťažoval, že po vyrobení mapy z Freemap mu chýbali nejaké zoomy. Prišlo sa na to, že MOBAC má asi problém so spracovaním niektorých PNG dlaždíc Freemapu. Riešením bolo prekonvertovať dlaždice hneď pri sťahovaní do JPG. Nastavuje sa to v MOBACU ešte pred tým, ako zadáš ADD SELECTION. Recreate/adjust Map Tiles. Vytvor novú mapu z JPG dlaždíc.

Čisto teoreticky - u teba ak Locus zistí, že nemá dlaždice z Freemap, automaticky prepne na Cykloatlas, ktorý nemá problém s PNG formátom dlaždíc. U Freemap je zaujímavé to, že v niektorých zoomoch je ten PNG formát OK a v niektorých ho MOBAc spracovať nevie.
10.08.2014 - 13:55:16
00
Ďakujem za odpoveď laco!

Problém som podľa tvojej rady vyriešil. Keď som si už vytvoril novú mapu z databázy Freemap vo formáte JPG dlaždíc (namiesto PNG), tak to už funguje ako má. Nech si zvolím ktorúkoľvek mapu, či Freemap Slovakia Cycle Map alebo SK Hiking+TZT+Relief, pri akomkoľvek zoome mám zobrazenú vždy zvolenú mapu a neprepínajú sa mi pri väčšom priblížení. Zaujímavé a zároveň veľmi výhodné je, že nová mapa približne rovnakého regiónu vo formáte JPG dlaždíc je oveľa menšia, má 166 MB namiesto 445 MB, ktoré mala vo formáte PNG. Ešte raz vďaka!
10.08.2014 - 21:49:02
00
Zdravím, v používaní locusu som začiatočník, ale trápi ma jedna vec. Pri zaznamenávaní trasy v lese, pri strate GPS signálu sa záznam trasy úplne rozhádže a zapisuje si trasu nepresne, vyzerá to ako rozhádzané EKG. Nedá sa s tým niečo robiť? Ďakujem.
28.08.2014 - 14:01:51
00
Locus je cesky produkt, tak by som tie otazky/pripomineky/namety na zlepsenie smeroval priamo na tvorcov http://www.locusmap.eu/cs/ | http://forum.locusmap.eu/ :)
28.08.2014 - 14:22:34
00
Nedá sa s tým niečo robiť?

Moznosti su: Zaznam rucne zeditujes, prestanes mobil nosit na spodku ruksaku alebo si kupis mobil s lepsim GPS modulom :)
Aky je to mobil? Ked ti na tom mieste, co je v tomu logu vypadol zaznam, tak je to dobry smejd (co sa tyka GPS prijimaca).
28.08.2014 - 14:36:48
01
Určite to nie je chyba Locusu. Skús pre istotu Locus odinštalovať, vymazať celý priečinok Locusu a potom ho znovu nainštalovať. Ak to nepomôže, platí asi to, čo napísal Paľo vyššie.
28.08.2014 - 16:33:18
00
Ja Lucus pouzivam pri kazdom vyjazde, telefon nosim v batohu v priecinku na vrchu. Nikdy som podobny problem nemal ale ako uz bolo pisane vyssie, treba kupovat telefony s dobrym GPS modulom no nie kazdy je ochotny dat za telefon niekolko sto euro.
28.08.2014 - 18:16:59
00
Drahy telefon automaticky neznamena, ze ma dobry GPS modul. Aj medzi 100 eurovymi mobilmi su modely s velmi dobrou citlivostou GPS.
28.08.2014 - 21:32:03
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Cyklopočítače a GPS / GPS prístroje)
keyboard_arrow_up