Neviem, aká je terénna situácia, ale musí byť mostík? Milujem brody! :twisted:

@tulenik:
Terenna situacia je taka, ze v potoku nie je voda. Je to skor hlboke udolie, ktore treba preklenut mostikom z toho dovodu, aby sa lahsie biker dostal von z udolia... :wink:

@all:
prikladam doplnenu mapku pre tych, ktori este na singletracku neboli. Jednotlive cisla na mapke maju tento vyznam:
1. - miesto, kde sa zacina singletrack ( smerom od Zeleznej studienky )
2. - miesto, kde sa nachadza kamen z roku 1802, zaroven k dnesnemu dnu vycisteny usek ( medzi bodmi 1 a 2 )
3. - miesto, kde usti singletrack na asfaltovu cestu ( 2. kamenolom - Kacin), sem by sme to chceli vycistit do konca juna... cca asi este 2 brigady.
4. - miesto kde konci singletrack
5.- U Slivu...

Prílohy:

Singletrack Cerova draha.jpg
Singletrack Cerova draha.jpg 1023.53 KiB thumb_up0thumb_down

06.05.2009 - 08:37:53
00
Laco: tak to je potom jasné.
06.05.2009 - 12:58:07
00
Tak včera som to bol kuknúť, stačilo pozrieť do lacovej mapy (ešte bez čísel) a hneď som vedel kde presne to začína respektívne končí. Predtým som si len zbežne pozrel fotky a a prečítal niečo o tom že niekam treba ísť od rotundy, mapu som neštudoval, takže je jasné že som to vtedy nenašiel.

Čo sa týka singla samotného, aspoň jeho dokončenej časti * , bude to jedna báseň keď sa to pojazdí a niektoré muchy sa vychytajú. Na niektorých častiach treba zhrabať lístie z kraja singla, to by tam myslím vôbec nemalo byť (viem o čom píšem, šuchol som sa tadiaľ po svahu). Sú tam myslím dve ostré neprehľadné zákruty, pred ktorými som ani cestou hore ba ani dole nevidel, kam za zákrutou pokračuje singletrack. Či ide rovno alebo zatáča, ak zatáča tak pod akým uhlom. Teraz už neviem čo tam bránilo vo výhľade, mýslím že terénna nerovnosť a kríky zároveň. Pravdepodobne by to chcelo vyklčovať a zrovnať zo zemou, prípadne to miesto minimálne označiť. Inak je to bezchybné, ... zatiaľ je to síce ako jazda po lúke, ale to sa jazdením urovná. Vážne super práca a parádna klopenka :-).

Inak pozor, pri písaní príspevku na mieste hviezdičky (*) som na sebe zbadal malinkého, sotva dvojmilimetrového kliešta, a keďže som včera bol pozrieť len singletrack, treba sa po dojazde dobre poprezerať. Bol úplne nenápadný, najskôr som myslel že tam mám zaschnutú kvapôčku krvi a až keď som ju nabral nechtom som zistil že sa to hýbe.
06.05.2009 - 15:12:54
00
Bol som tam v piatok ked sa brigadovalo, ale prisiel som tesne po tom, ako sa ludia zbalili a sli domov. Pokecal som aspon s Alanom, ktory zostal dlhsie. Ten chodnik je krasny a chalani na cele s Lacom ho upravili paradne, vsetka cest. Aj ja dakujem za Lacovu iniciativu a ochotu brigadnikov a urcite aj pojdem co-to individualne pocistit/upravit ked mi to bude vychadzat.

A a.ndrejko k tomu klcovaniu a odhrabavaniu - singletrack nie je o tom, ze sa maju klcovat kriky v okoli a odhrabavat listie na sirku 1 a pol metra aby z toho vznikla dialnica s vyhladom na 3 km dopredu. Ma to byt uzky technicky chodnicek, ktory co najmenej zasahuje do prirody, takze prehnane upravy nie su vhodne - aj v prilis velkej sirke odhrabane listie urobi viac skody ako uzitku. Napr. uz su tam niektore miesta, kde je listie odhrabane az za hranicu chodnika na zvazujuci sa svah a prave to potom vedie k zlemu odhadu jazdca a zvysenemu riziku padu - ked tam nie je listie, tak clovek ide zosiroka a pritom sa moze dostat uz na zosikmujucu sa cast svahu mimo chodnika a hned leti. Listie na okraji tvori akusi psychologicku a bezpecnostnu hranicu, za ktoru sa clovek nema pustat.
06.05.2009 - 17:09:08
00
Ano, niektore useky su tam uz teraz na mna moc siroke a bez listia, ale to som na mysli nemal. Skor mi ide o listie ktore je uz navrsene na svahu ale zaroven dokonale zarovnane s cestickou, takze budi dojem sirsieho po krajoch listim zahadzaneho singletracku. Clovek sa potom predsalen citi istejsie a danymi usekmi prechadza rychlejsie. Z omylu ho vacsinou vyvedie az to, ako sa s prekvapenim po tom listi zosuchne meter po svahu. Nuz technika-netechnika, mne sa to zda nebezpecne, trosku mi to pripomina preveje, kde nevies kam az mozes zajst aby si sa nezrutil do zlabu.
A co sa tyka tych zakrut, teda myslim ze su tam take dve i ked spominam si stale len na jednu z cca 110 stupnovu. Dojem z tej zakruty bol taky, ze som vobec netusil ci pojde rovno, dolava alebo doprava, proste som nevidel kde pokracuje singletrack a otocka sa mi stracala na kopci. Problem som mal hlavne ked som slapal hore kde som v tej zakrute musel zastat aby som sa nezviezol po svahu. Dolu to uz bola pohodicka a kedze som vedel ako to tam vyzera tak som si i pribrzdil. Keby to nebola taka hnusna ostra tocka, zatial jedinna na singlaci tak by to bolo prejditelne v pohode. Lenze kedze je to podla mna jedinne miesto singla kde je potreba na cisty prejazd priemernu rychlost znizit minimalne o polovicu, k tomu je to miesto neprehladne, je to i miesto potencialne nebezpecne. Nechcem aby sa to tam zrovnalo zo zemou a spravila sa obkluka, to nie, len navrhujem aby sa okolity teren upravil tak, aby z cca 5-8 m od tocky bolo jasne kadial singlac pokracuje.
Dufam ze si na najblizsiu brigadu spravim cas a nebudem vam len do toho kecat ale prilozim i ruku k dielu.
06.05.2009 - 17:46:25
00
Mne sa ta zakruta paci :twisted:
06.05.2009 - 18:00:39
00
Mne tiez, najlepsie miesto na singlaci. Inak a.ndrejko, chod si niekedy prejst singlac po druhej strane doliny - tam je taka tocka, ze tu ked prejdes, tak tato siroka na novom singlaci sa Ti bude zdat ako dialnicna zakruta s polomerom robenym na rychlost 130 km/h. :)
06.05.2009 - 18:03:51
00
podla mna je zatial najlepsie miesto klopena zakruta cestou nadol :-),
inak netvrdim ze ta zakruta je tazka alebo nezvladnutelna, len to ze pokial je tam niekto prvy krat ako ja, tak je v tej rychlosti dost necakana a neprehladna. Zo zaciatku som si dokonca myslel ze toci na druhu stranu, kedze je mierne klopena von zo svahu a cestou zdola som mal vo vyhlade i strom, kde sa zdalo ze ho bude obchadzat zprava a nie to ze pred nim prudko stoci dolava. Ale tot je len moj nazor. Pravdou je ze som tam bol vecer nieco po siedmej, svetla ale bolo stale dostatok.
06.05.2009 - 18:18:17
00
Ak sa bavime o tej istej zakrute, kde sme s Naikim pilili posledne stromy, kusok za tou klopenou zakrutou. Problem tej zakruty je ten, ze prechadza cez horizont, to znamena, ze nie je vidiet cez maly bocny hrebienok... Inak ta zakruta je podla mna v pohode, kto jazdi s prehladom, nemoze ho zaskocit... :lol:
Ak bude treba, mozme z oboch stran zakruty vylepit vykricniky, alebo smer zakruty... pre slabsie povahy... :wink:
Ked sa singletrack vyjazdi, bude to podla mna o inom... ja osobne som rad, ze sa nam podarilo vypilit tie stromy, ze je to cele prejazdne...
Listie, zakruty a podobne vylepsenia za budu riesit, az ked sa docisti 1. etapa po asfaltovu cestu. Kto bude chciet, moze to docistit, upravit v ramci svojej aktivity na singletracku...
A dakujem vsetkym, ktori pomohli a venovali par volnych hodin na upravu singletracku...
DIK.... :wink:
06.05.2009 - 18:25:17
00
ano presne tu zakrutu som mal na mysli, pre pokoj mysle som sa tam siel este raz pozriet, prave som sa vratil, ... a priznavam, az take strasne to nie, naopak celkom pohodicka ... uznavam moju chybu, pravdepodobne som sa len kochal lesnym porastom tak ma to celkom prekvapilo.
:D som tam tu zakrutu fotil a obzeral ked sa povyse zacinali ozyvat prazvlastne zvuky. Akoby nejaky chlap bekal, hekal alebo ja neviem co, po minute neustaleho bekania ma uz smiech presiel a radsej som sa pobral naspet :D Neviem co za tvory vychadzaju podvecer z ukrytov v bratislavskych lesoch a nech tam po mne skoci nejaky vlkodlak alebo alien tak sa na mieste poserem :D
inak celkom parada takto v sere na vlhkom singli, odporucam fajnsmekrom.

a stretol som dvoch chalanov, takze posledna znama poloha hrabiel je: jedny su pri monolite a jedny na konci cca 50 m dokonceneho useku.

(pise sa jedny hrable alebo jedni hrable ? to pomnozne ma mata :D )
06.05.2009 - 20:40:09
00
To a.ndrejko

jedny :P


To Laco Findl

platí tá sobota o 9.30 na konečnej pri sanatóriu? Dnes mám poslednú možnosť byť na nete, chcela som si to preto upresniť. :oops:
07.05.2009 - 08:18:19
00
Ta sobota, o 9,30 hod pri Sanatoriu plati...
Len neviem, ako dlho sa zdrzim.... ale urcite pridem aspon na par minut....vyznacit priebeh singletracku...
Ak toto cita i Alan, prosim ozvi sa mi po telefone...Dik...
A ostatni, co mate zaujem o brigadu, napiste sem, nech vieme, ake hudobne nastroje so sebou zobrat... :wink:
07.05.2009 - 08:34:58
00
Ak sa nič vážne doma nezomelie, budem tam. :) Prídem bez biku, beriem si so sebou pracovné rukavice a nôž (a jedlo samozrejme, bez toho nedám ani ranu :mrgreen: ).

Čakáme sa priamo na konečnej?
07.05.2009 - 08:51:39
00
Cakame sa priamo na konecnej, ako posledne...
07.05.2009 - 09:00:17
00
ja sa zastavim, ale rovno s bikom z vyjazdu pridem.. cca o tej 10 niekde na singli priamo predpokladam.. naradie tentokrat ziadne :) maximalne rukavice v batohu :)
07.05.2009 - 11:25:43
00
keyboard_arrow_up