Nesúvisí priamo s bajkermi. Ale tu to asi najviac pasuje. Odporúčam prečítať, poprípade podpísať a odoslať.
http://oruzinsky.blog.sme.sk/c/224174/Tatransky-narodny-podvod.html
29.03.2010 - 10:15:21
00
Určite to treba spraviť a poslať - Robo Oružinský je jeden zo zostavovateľov pamätnej petície proti zákazu jazdy po lesných chodníkoch (16 tisíc podpisov!), už len preto ho treba podporiť! Je to robota na pár minút (copy&paste) a jeden email.
29.03.2010 - 10:22:45
00
A ešte jedna aktualitka, teraz opäť k téme cyklotrás:

http://www.sme.sk/c/5305761/cyklistov-ohrozuju-kamiony.html
29.03.2010 - 10:26:19
00
Odoslane. Dufam, ze pomoze.
29.03.2010 - 11:32:14
00
a čo tie pripomienky dole v diskusii? je to už vyriešené?
29.03.2010 - 12:09:02
00
SDKÚ sľubuje zrušiť zákaz bicyklovania v lese mimo lesných ciest do 100 dní, ak sa dostane do vlády. Úryvok z ich volebného programu:

2.9.9. Umožníme vjazd cyklistov do lesov
Znovu umožníme, aby bol vjazd na bicykli či na koni do lesa možný bez trestu aj mimo lesných ciest a označených trás, ako to bolo bežné počas posledných 200 rokov. Okrem toho budeme zlepšovať podmienky pre cyklistov na cestných komunikáciách, čo prispeje k ich zvýšenej bezpečnosti. Budeme rozširovať počet cyklotrás po Slovensku a ich prepojenia na susedné krajiny.
31.03.2010 - 19:55:13
00
Takže predvolebná kampaň začala už aj tu na MT BIKERi :shake:
31.03.2010 - 21:14:28
00
Aka kampan?Vidime si na koniec nosa?V tomto bode jednoznacne haja nase zaujmy.Za co mozu byt bikeri vdacny gasparkoidnym ficistom?Ze z nas urobili ilegalov?
01.04.2010 - 05:36:39
00
Chalani politika bokom . Pochopte ,ze ten zakon zatial nik menit nebude . To nie je o cervenej ci modrej ,ale o tych co si ten zakon kupili . Ty su bezfarebny a bez chrbtovej kosti . S nimi je problem .Ja politikov nemusim vobec . Su predajny ako k.... . Tot moj nazor . 8)
01.04.2010 - 13:17:27
00
Ale no tak chlapci, ak chceme niekedy dosiahnuť zrušenie toho zákazu, tak neostane nič iné, ako to urobiť prostredníctvom politikov. Nezrušia ho ani záhradníci, ani lekári či sústružníci, ale politici. To, že som to sem dal, nie je kampaň, je to informovanie o tom, že jedna zo strán si to dala zrušenie toho zákazu (a rozširovanie cyklotrás) do volebného programu. Je už na vás, ako s tou informáciou naložíte. Ak si to dá do volebného programu Smer, tak to sem tiež zavesím a ak Paliho kapurková, tak tiež. Kde inde by sa mala širiť informácia o sľube zrušiť zákaz bicyklovania mimo ciest než na fóre o MTB vo vlákne, ktoré je tomuto zákazu venované?

Politike sa nevyhnete. Či už kupujete chleba alebo nové pedále, či už dýchate vzduch alebo zarábate peniate, či už študujete alebo robíte alebo ste nezamestnaní, či ležíte na gauči alebo práve obuvate tretry, či ste zdraví alebo chorí ... tam všade sa vás politika priamo dotýka a je naivné si myslieť, že sa tomu dá vyhnúť. Takže anarchista, politiku bokom dať nemôžeš.
01.04.2010 - 13:43:13
00
Mrzi ma ak si myslis ,ze to bolo nejak cielene na Teba . To urcite nie ,len to bol moj nazor na politiku. Ver mi politika mi nie je cudzia a prave preto som takych nazorov akych som . Som sa skor bal nejakych zbytocnych diskusiii o lavej ci pravej. To by sem asi nepatrilo .Si tiez myslim ,ze je ten zakon chory "xx%dalsich" a treba to zmenit . Ale viem ,ze to nie je tak jednoduche . Tym komu tie zakony sluzia nie su ani z jedneho politickeho spektra tak to mas jedno kto dnes alebo zajtra vladne . Suhlasim ,ze treba zabojovat vsetkymi moznymi sposobmy za svoju vec . Preto potrebujeme ,aby nase veci podporovali aj ludia ,ktory su mimo komunity . A este raz sa Ti ospravedlnujem ,ale nemyslel som to proti nikomu . Vazne ja respektujem nazory druhych . 8)
01.04.2010 - 14:11:46
00
dal som to aj do inej sekcie ale trochu xpostu nezaskodi

http://korzar.sme.sk/c/5349273/cyklisti-sa-uz-po-lesnej-ceste-na-bankov-a-alpinku-nedostanu.html

:(
28.04.2010 - 10:01:34
00
Tak updatujem túto tému o moju skúsenosť s lesnou strážou a lesníkmi.
Dnes som si bol dať dlhú trasu cez 70 KM s cca 2300m stúpaniami až som došiel do NP Veľkej Fatry na Krížnu a že pôjdem pomaly domov.
Pri Kráľovej studni som si dal pauzu a prečítal novú informativnú tabulu čo tam osadili. V diaľke vidím cyklistu ktorý sa ku mne blíži z lesného chodníka /bicykel nechal opretý dalej/, tak že ho počkám že sa porozprávame. Keď došiel ku mne tak som sa mu pozdravil a on že skadial idem opýtal sa drzím tónom. Tak som mu odpovedal že z krížnej, a on odpovedal, že občiansky preukaz, a presne vie skadiaľ idem, a dodal:"Nachádzate sa v piatom stupni ochrany prírody poškodzujete prírodu, že dostanem pokutu /čo je absolútna sprostosť Veľká Fatra je v 3. stupni ochrany prírody/. Som mu odpovedal, že sa nachádzam na spevnenej lesnej ceste a neporušujem žiadny zákon. On kontroval, že nech nie som drzí a ukázal preukaz člena lesnej stráže a aj policajný preukaz. Tak som mu povedal:"V poriadku, tak Vás informujem, že vyťahujem fotopárat nahrám si náš rozhovor" /načo mám plné právo aj podla Packu http://alturl.com/frxd / No nestihol som ani zapnúť foťák, lebo:"Okamžite ho vráťte do vrecka lebo Vám dám želiezka" Takto to doslova povedal. Nechcel som ho schovať lebo mám na to zákonné právo, tak sa mi znova vyhrážal želiezkami. Tak som ustúpil a podal mu OP. Ešte povedal, že má na použitie pút plné právo, a ja že áno viem o tom že máte právo použiť putá, ale len zákonným spôsobom Ešte mi asi pať krát povedal že som drzí, tak som sa ho opýtal prečo on chodí s bicyklom po lesnom chodníku a on že čo sa starám. Že je tu na obhliadke či povolia cyklistickú cestu do Dedošovej doliny, že idú niečo pre nás urobiť a my sme takíto drzí /asi myslené ako cyklisti/ tak možno to nespravia. Tak som mu odpovedal, že ja plne schvaľujem, že sa uvažuje o rozšírení ciest pre cyklistov, a zároveň som dodal:"Ale či sa to uskutoční alebo nie, tak ja za to nemôžem byť zodpovedný". A tiež som dodal, že ja nie som drzí ja chcem s ním len za dobre, ale keď z jeho strany nie je záujem. Zaznačil si moj OP do bloku a odišiel, ale pokutu mi nedal, tak jediným jeho zámerom bolo ma zastrašiť.
Znova som sa raz presvedčil, že policajti si myslia, že sú nad zákonom, ale vôbec si neuvedujú že ich povinnosťou je SLÚŽIŤ občanovi a spoločnosti a dbať na dohliadanie zákonov, škoda že to tak nie je. A rovnako ma sklamalo, že som toho človeka počkal v domnení, že sa porozprávame a možno vyberieme rovnakým smerom a nakoniec sa z neho vykľulo toto a hlavná vec že my cyklisti nerozebavame lesné cesty tak ako lesníci po ktorých zásahom je viacero ciest neprejazdných a to nehovorím o tej spúšti čo zanechajú za sebou, koľko krát som našiel fľaše s olejom benzínom len tak pohodené pri vyrúbanom lese, toto títo pseudoStrážcovia prírody nekontrolujú.
A to som ešte nevedel že po ceste dole ma takmer rozebe šuter, iba si idem po značke cez asfaltovú cestu a zrazu počujem pukanie dreva, ja že ide stádo jelenov, ale hovno zrazu predo mnou vyletelo niekolko šutrov ktoré sa zosypali zo svahu ledva som sa im vyhol lietali aj dva tri metre do dialky o priemere pol metra zopar aj s metrom. Normálne som ostal vyklepaný. A pozriem hore lesníci s lkt tam dačo vystrájajú. Tak som išiel za nimi a povedal že niekoho zabijete, a oni len že sa otačáli. Že ešte zajtra ešte a potom koniec. Ale či zabije nejakého človeka, decko dnes alebo zajtra, koho to bude zaujímať. Že majú dať zákazové značky na cestu pod nimi, nereagovali.

Z dnešného dňa som si zobral, že veľká časť tohto štátu je ebnutá.


Naposledy upravil milanbb55 dňa 08.06.2010 - 21:27:49, celkovo upravené 1 krát.

08.06.2010 - 21:02:06
00
myslím že tak ako on má právo si zapísať tvoje údaje, ty máš právo si vypýtať jeho služobné číslo prípadne iný identifikačný údaj a podať naňho sťažnosť..
08.06.2010 - 21:06:50
00

Z dnešného dňa som si zobral, že Slováci sú ako národ naozaj ebnutý a je mi ľúto, že som členom tohoto národa.
Zasa by som všetkých nehádzal do jedného vreca - k.k.ti sú všade :!: Nielen na SLOVENSKU
08.06.2010 - 21:21:14
00
keyboard_arrow_up