myslené ako národ celkovo, skôr som to myslel na vedúcich predstavitelov tohto štátu od ktorých sa odvíja aj smerovanie tejto republiky a to čo sa odohráva v nej.... ok zmením to :)
08.06.2010 - 21:27:05
00
milanbb55: Mas moj obdiv za rozvazne,duchapritomne,nekonfliktne a zaroven nebojacne jednanie,ktorym si branil nielen bikerov ale aj slusnych ludi,ktorych je na krasnom Slovensku bohuzial mensina.Taketo provokacie a demonstracie sily si vyzaduju znacne sebaovladanie - mne sa peni krv uz len ked to citam.Arogancia moci na jednej strane,tupost a zakomplexovanost stada na strane druhej - tot neprikraslovany obraz slovenskej spolocnosti vcera a dnes.Aj tu na fore mainstream riesi farbicky a gramy, zaby a mysi - podstata sa vytraca a pomaly unika.Pocit sunalezitosti na tomto ostrove vsak stale citit a mozem ta ubezpecit,ze par jednotlivcov je este pri zmysloch.
08.06.2010 - 22:30:07
00
Milan, pokial si pamatas cislo aspon jedneho z tych jeho preukazov, mozes urobit nasledovne:
1. over si na sprave NP VF, ci je toto aktualna verzia navstevneho poriadku:
http://www.sopsr.sk/velkafatra/Turistika/NavstevnyPoriadok.doc
Pozri si bod E. 18 na strane 8.

2. napis staznost na ochranu prirody alebo este lepsie na ministerstvo vnutra (protizakonna sikana policajtom mimo jeho ?pracovnej doby?).

Na tvojom mieste by som si s tym dal tu namahu.
08.06.2010 - 22:33:14
00
Mjazga máš úplnú pravdu :)
S tou sťažnosťou bohužial si nepamatam ani číslo ani meno, čo ma teraz dosť štve, lebo som bol dosť zaskočený jeho správaním, ale bol tam asi pracovne lebo spomínal že kolegovia vyšli na aute a on na bicykli aby obzreli terén. tento tyžden skočím na ŠOP do mesta v BB a uvidím, lebo teraz nie som si celkom istý, či mi nedal pokutu ale blok mi nedal, ale to tento typ človeka asi nikdy nerobí. A opýtam sa aj na toho pseudoStrážcu.

ináč dík za rady
08.06.2010 - 23:53:01
00
milanbb
nie velka cast je iebnuta, ale len lesnici a policajti :D :D
A teraz k teme:
ak je niekto, kto pacha skodu na lesoch tak su to prave uradnici, ktori povoluju tzv. "zlodejo-vyrub" svojim znamym, pripadne za uplatok aj v chranenych oblastiach alebo v oblastiach, kde to uplne zmeni ci narusi charakter krajiny.
Dalsia "skodna" su samotni robotnici, ktori nechavaju za sebou totalne peklo!! Svojimi strojmi doslova pustosia lesy a to nehovorim o tom, ze mnohokrat som videl na miestach vyrubu odpadky, vyteceny olej a pod.
Dalsi skodcovia su samotni lesnici, ktori usporiaduvaju "sukromne" pytiacenie a jazdia po lese v OFF ROAD-och.

Pred par rokmi ma jeden takyto policajt vykazal z lesa (bol som na hubach) ale som bez oponovania odisiel. Ked som vysiel z lesa zbadal som tam nieolko odparkovanych vozidiel, tak som si vyslapol na protilahly kopec a ukryl sa. Pocas 2 hodin padlo nieklko vystrelov a potom nalozili 3 kusy vysokej do terenneho pickupa (so zalozenou strechou), ktory patril miestnemu podnikatelovi. Boli tam dvaja vysoki policajni hodnostari z okresu, dvaja podnikatelia a ostatnych som nepoznal. Vtedy som aj spravil par zaberov, no pochopil som, ze proti miestnej mafii nic nezmozem (hlavne v tomto state) a ak bude treba, vybavia si dodatocne povolenie.

co som tym chcel povedat? Ani neviem. Ale zakony sa robia nie podla logickosti a prospesnosti, ale podla toho ako to statneym uradnikom vyhovuje 8)
09.06.2010 - 07:22:32
00
A tak toto ma hned z rana vytocilo!!! http://korzar.sme.sk/c/5349273/cyklisti-sa-uz-po-lesnej-ceste-na-bankov-a-alpinku-nedostanu.html

Stare turistky by mali drzat hubu, lebo prave oni su tymi, kto sposobuje stresove situacie ostatnym. Z vlastnych skusenosti viem, ze ked su pesi turisti dvaja alebo osmi, vzdy idu vedla seba tak, aby zaplnili celu sirku chodnika!!!!! Ja osobne vzdy pri priblizeni sa k pesim pribrzdujem na krokovu rychlost a ked ich obidem tak zrychlim. Moje brzdy patricne kvicia, tak ked ich za sebou zacuju otocia sa a hned zacnu frflat, ze co za blazni na bicykloch tu zse lietaju a pod. Samozrejme sa nerozostupia a neuvolnia cestu!!! Tak slusne poviem iba "dovolite?" a driem dalej. Vacsinou su to prave pesi turisti, ktori sa spravaju arogantne voci okoliu a inym a ja ich nazyvam "telce" (cest vynimkam).

Kedze si myslim, ze ich arogantne reakcie su vysledok zlaknutia sa spravim maly ustretovy krok a pripevnik si k ramu malu rolnicku. Vcas ma zaregistruju, otocia sa a mozu mi spravit priestor. Dufam :tmi:
09.06.2010 - 07:45:53
00
...slusnych ludi,ktorych je na krasnom Slovensku bohuzial mensina...

S tým nesúhlasím, ale je to tvoj názor.
09.06.2010 - 08:49:20
00
Milan na pekného .uja si narazil. Ono to je asi vo výberových kritériách týchto zloziek.
Drzím ti palce, aby ti este domov nedorazilo predvolanie, prípadne rovno sek na pokutu.
Co sa týka staznosti, tak v súcasnoti to bude len formálna zálezitost, nakolko ste tam boli iba dvaja. On to poprie a vybavené. Myslím, ze aj viac "dôkazovo" podlozené staznosti sa priamo zamietajú.
A ver tomu, ze slusných ludí je na vacsina, bohuzial len tých neslusných je ovela viac pocut.
09.06.2010 - 09:42:15
00
Milan, pokial si pamatas cislo aspon jedneho z tych jeho preukazov, mozes urobit nasledovne:
1. over si na sprave NP VF, ci je toto aktualna verzia navstevneho poriadku:
http://www.sopsr.sk/velkafatra/Turistika/NavstevnyPoriadok.doc
Pozri si bod E. 18 na strane 8.

2. napis staznost na ochranu prirody alebo este lepsie na ministerstvo vnutra (protizakonna sikana policajtom mimo jeho ?pracovnej doby?).

Na tvojom mieste by som si s tym dal tu namahu.

:y:
09.06.2010 - 10:21:53
00
milanbb55: no kua .. to je zaujimave .. uz som mal skusenost s lesnou strazou ked na Kriznu nebolo povolene bajkom, ale od roku 2005 (myslim) uz to povolene je. Zaujimave stanovisko clena lesnej straze aj jeho reakcia na nahravanie vyhrazanim sa "naramkami". Mam pocit, ze sa tam rekrutuju ludia, ktori si potrebuju nieco dokazovat a mastit ego tyranim ludi :x .. vidim, ze do tejto oblasti bude nutne vozit nielen zvoncek na medvede, ale aj nieco ine ;(
09.06.2010 - 11:35:40
00
Vtedy som aj spravil par zaberov, no pochopil som, ze proti miestnej mafii nic nezmozem (hlavne v tomto state) a ak bude treba, vybavia si dodatocne povolenie.

nič nezmožeš nieje tak úplne pravda.. stačí ak dotyčný ležia niekomu už dlhšie v žalúdku (napr opozičný starosta).. a keď už nič tak pošli do nového času, síce vierohodné médium že až, ale zároveň najčítanejšie a radi robia senzácie, možno sa chytia a aspoň nejaký stĺpček tomu venujú..
09.06.2010 - 11:38:50
00
Nie je ta zakazova znacka na Bankov irelevantna ? Ved dopravne znacky na TZT jaksi :lol: .. btw, kamarat mi rozpraval , ze tam taz pozbieral plechy z celeho transformatora, co tam akysi dobrak naukladal ..

edit:no, znacka neplati, ak sa TZT nejde po lesnej ceste, ucelovej komunikacii, atd...


Naposledy upravil lto dňa 09.06.2010 - 15:17:03, celkovo upravené 1 krát.

09.06.2010 - 15:04:55
00


Pokiaľ viem, tak vďaka tlaku verejnosti je tá značka už odstránená a mestské lesy sa trochu zmiernili ... ževraj... (?)
09.06.2010 - 15:14:32
00
Značka zákazu už nie je :party:
09.06.2010 - 16:05:32
00
bude zákaz bicyklovania na lesných chodníkoch zrušený od novej vlády?
ak splnia čo si dali do programového vyhlásenia, tak to tak vyzerá :)

# Zrušíme obmedzenie vjazdu cyklistov na lesné cesty.

http://www.sme.sk/c/5436193/programove-tezy-pravice-kompletny-dokument.html#5

I keď neviem že by bol nejaký zákaz vjazdu cyklistov na lesné cesty dúfam že, mysleli chodníky :)
23.06.2010 - 22:46:53
00
keyboard_arrow_up