Podľa "starého" lesného zákona Lesná stráž mohla kontrolovať a pokutovať a po novom to asi nebude iné...

čítajte: http://www.eurobike.sk/clanok105.htm
03.08.2007 - 09:42:29
00
Podľa "starého" lesného zákona Lesná stráž mohla kontrolovať a pokutovať a po novom to asi nebude iné...

čítajte: http://www.eurobike.sk/clanok105.htm



Kontrolovať a pokutovať, ale koho a čo? :) Výklad pojmov nieje až taký jednoznačný ale to je jedno, nebudeme to tu rozpytvávať, keď chcú niečo tak akurát za asistencie polície, ale všetci môžete byť kľudný, tento zákon nijako nezmení náš doterajší spôsob života a jeho dodržiavanie nehrozí a taktiež kontrola :), to vymysleli pravdepodobne len z nudy a jedným slovom kaľlite na to :)
03.08.2007 - 13:25:05
00
[nezmení náš doterajší spôsob života a jeho dodržiavanie nehrozí a taktiež kontrola :), to vymysleli pravdepodobne len z nudy a jedným slovom kaľlite na to :)


Moj doterajsi sposob jazdy to prilis neohrozi. Neratam s konfliktami. Nesuhlasim ale s tym, ze to vymysleli z nudy. Lebovsky to na TA3 povedal otvorene "chceme mat nastroj". T.zn. ze ak budu chcet alebo kde budu chcet tak tam ho pouziju. Teda ak v urcitej lokalite opakovane vystrasis svokru pana Lebovskeho alebo tetu niekoho z jeho kmaratov tak "budu mat nastroj". V tom je vlastne hrozba. Zase ti "rovnejsi" si mozu vytlkat svoje privilegia tam kde ich budu potrebovat. Preto je cela slovenska legislativa taka gumova a preto je slovenske pravo kratke na to comu volakedy za bolsevikov sme hovorili "majitelia socializmu". Uz su tu zas.
03.08.2007 - 15:09:34
00
to vymysleli pravdepodobne len z nudy a jedným slovom kaľlite na to :)


ja som zase počul že je to o tom aby sa diskutovalo o tejto časti zákona, a nie o tej kde sa povoľuje väčšia ťažba v lesoch...
03.08.2007 - 21:07:52
00
Tak už o našom probléme vie aj zahraničie: http://www.singletrackworld.com/article.php?sid=2526&PHPSESSID=4e57b8377230cbedc0d810e08a482de9

http://quickrelease.tv/?p=162#more-162
04.08.2007 - 15:29:57
00
V prvom rade najskôr tohto:

Krajský lesný úrad v Žiline
Orgán správy na úseku lesného hospodárstva v Žilinskom kraji.

klu.za@3s.land.gov.sk

Dobrý deň.
Chcel by som sa informovať kedy zverejníte mapy lesných ciest v okolí Žiliny
Bolo verejne medializované že budú zverejnené.
Blíži sa deň nadobudnutia platnosti lesného zákona ktorí začne platiť od 1.9.2007
Ďalej by som sa chcel informovať kedy otvoríte prvý cyklistický chodník v lese a koľko km a v ktorej lokalite ( okolie ZA ). Momentálne je 0km cyklochodníka v lese a koľko km pripravujete otvoriť na budúci rok.
Ďalej by som sa chcel spýtať čo sa týka noriem lesných ciest, pretože niektoré nemajú ani šírku 2m z pohľadu nového zákona ju nemôžem využiť na cyklotúru ale traktor sa tadiaľ zmestí. Ak môže ísť tadiaľ traktor môžem ísť aj ja?

Vopred ďakujem za odpovede.
Info prosím pošlite na e-mail : joe-sea@nextra.sk

Dúfam že odpíšu




Ako som už spomínal, do Trenčína som poslal rovnaké vyššieuvedené otázky - samozrejme som nespomínal Žilinu ale TN a dnes mi prišla odpoveď. takže nech sa páči:

Krajský lesný úrad je podľa § 56 ods. 1 písm. b zák. č. 326/2006 Z. z. o lesoch (ďalej len „zákon“), ako i podľa novely platnej od 1.9.2007, orgánom štátnej správy lesného hospodárstva. Postavenie a územná pôsobnosť krajských lesných úradov je uvedená v § 57, práva a povinnosti vyplývajú zo znení §§ 59 a 62 zákona. Zo zákona vyplýva, že krajský lesný úrad je dozorným orgánom a na otázky, ktoré Vás zaujímajú, Vám nemôžeme dať odpoveď, nakoľko tieto sa týkajú vlastníckych, resp. užívateľských práv (§ 50 a 51 zákona).

- mapy lesných ciest nie sú súčasťou lesných hospodárskych plánov (ďalej len LHP) , lesné cesty sú zobrazené v porastových a obrysových mapách a tieto majú vlastníci, resp. správcovia lesov;

- cyklistické chodníky – o akékoľvek zmeny v hospodárení v lesoch, ktoré nie sú v súlade s predpisom LHP, musí požiadať vlastník alebo správca lesa príslušný orgán štátnej správy lesného hospodárstva;


- lesné cesty – podrobne v STN 73 6108.
06.08.2007 - 09:46:17
00
tak precitl som si tu ich odpoved a zda sa mi ze to naschval napisali co najzlozetijesie aby to nikto nepochopil....
u mna sa im to skoro podarilo :D
06.08.2007 - 11:46:18
00
Hehe.. toto by trebalo preposlať Jureňovi.. ;) Čiže mapu vie poskytnúť iba vlastník lesa.. ale otázka je, či vlastník lesa musí podľa nejakého zákona poskytnúť mapu lesných ciest normálnemu smrteľníkovi. :) O zisťovaní, kto je majiteľom, resp. správcom lesa, ani nepíšem. Možno by trebalo im nazad odpísať, nech Ti toto prezradia.. na koho sa teda obrátiť, kto je vlastník, resp. správca lesa v Tvojom okolí.. :) Ale určite Ti zase pošlú nejakú blbosť.. ;)
06.08.2007 - 11:55:42
00
vlastnika hocijakeho pozemku zistis za 100 korun na prislusnom katastri
06.08.2007 - 15:40:26
00
njn.. veď o to ide.. ďalších 100sk + celý deň zabitý na katastri.. :)
06.08.2007 - 16:55:28
00
Dobry den, na zaklade stanoviska sekcie lesnickej Vam k Vasej ziadosti zasielame nasledovne:

V súčasnosti sú lesné cesty, spevnené a nespevnené, klasifikované podľa STN 73 6108, zakresľované do lesníckych máp. Tieto sa vyhotovujú v zmysle zákona o lesoch ako súčasti lesných hospodárskych plánov pre lesné celky vo forme obrysových a porastových máp. Na základe rozdeľovníka sa distribuujú v analógovej (papierovej) podobe na miestne príslušné úrady štátnej správy lesného hospodárstva (krajské lesné úrady a obvodné lesné úrady), kde sú k dispozícii k nahliadnutiu a prípadne do nich možno nahliadnuť aj u obhospodarovateľov lesov (t. j. na lesných správach, urbariátoch, správach mestských lesov ap.). V digitálnej podobe sa sústreďujú ako súčasť tematického štátneho mapového diela s tematickým obsahom lesného hospodárstva na Národnom lesníckom centre - Ústave lesných zdrojov a informatiky, kde je možné (v súlade s platnými právnymi predpismi za príslušný poplatok) požiadať o ich vytlačenie, prípadne aj následnú technickú úpravu formou zalaminovania, prípadne formátovania do skladačky. Národné lesnícke centrum umožní prístup k lesníckym digitálnym mapám prostredníctvom pripravovaného webového portálu v sieti Internet. Ide o finančne a technicky náročné riešenia, preto v súčasnosti nie je možné odhadnúť presnú dobu spustenia týchto aplikácii, avšak predpokladá sa postupné uverejňovanie týhto máp pre územie Slovenska v priebehu augusta a septembra tohto roka.

Vo veci cyklistických trás a chodníkov v okolí Žiliny Vám oznamujeme, že predmetné informácie nemáme k dispozícii.

Vo veci šírky lesnej cesty a umožnenia jej využitia ne cyklistiku Vám oznamujeme, že nejde o informáciu, ale o požiadavku na vypracovanie právnej anylýzy.

S pozdravom

M.Bodorikova, odbor komunikacie a vztahov s verejnostou


Najlepšie sa mi páči odpoveď ohľadom lesnej cesty. :-)
Keď ani z lesnej správy nedokážu posúdiť či ide o lesnú cestu, ale biker to musí zo zákona rozoznať! :-(
06.08.2007 - 17:37:18
00
takze neni to, zda sa, az take horuce ako to na zaciatku vyzeralo.
v Ziline aspon komunikuju s ludmi, tu v Kosiciach zatial neposlali ziadnu odpoved......................
06.08.2007 - 19:54:55
00
Treba počkať na september.

Tu v ZA to nebude až tak dôkladne kontrolované, pretože lesnú stráž som stretol len vo Višňovskej a Turskej doline. Len tam kde je cesta.
A aj keby tak bez lesnej mapy to nebude schopná posúdiť ani lesná stráž či som na lesnej ceste alebo na technologickej komunikácií.
V najhoršom prípade vitiahnem mapu a úkážem že cesta je na mape a teda je značená. Takže cesta môže byť akokoľvek široká, záleží ako je zaznačená v lesnej mape.
06.08.2007 - 21:06:10
00
takze mam v tom pekny chaos
preto sa pytam ci staci ci je cesta ozancena v turistic. mape VKU
a ci sa moze chodit aj po znacenych turis. chodnickoch
apropo lesnikov som stretol bud iba dole alebo na asfaltke alebo ked rúbali drevo takto volne chodit som ich nestretol takze zatial to vyzera bez obav a ked uz tak sa treba vykrutit ze si o tom nevedel alebo ze si padol a potrebujes sa rychlo dostat domov . Kua ale nechapem jak moze volakto toto schvalit ja by som v zivote nevolil takehoto cloveka uz len zo zasady
06.08.2007 - 22:40:21
00
a ked uz tak sa treba vykrutit ze si o tom nevedel alebo ze si padol a potrebujes sa rychlo dostat domov .


Nevedomost neospravedlnuje porusovanie zakona.
treba si vymysliet nieco ine.

Ze potrebujes ist rychlo na zachod........... :idea:
07.08.2007 - 07:50:31
00
keyboard_arrow_up